Introduktion til investering guide

Hvis du vil styre dine penge, er der flere måder at gøre dette på. Den første måde er at lægge dine penge på en opsparingskonto. Du modtager derefter en lav rente, og på grund af inflationen taber du faktisk penge. Men du kan også investere dine penge i obligationer eller aktier, noget der tager mere energi, men også giver dig et højere afkast! I denne introduktion til investering diskuterer vi alt, hvad du har brug for for at komme flyvende i gang!

Opsparing versus investering

Mange unge vokser op og tror, at besparelse er det bedste, du kan gøre. Dette er delvist sandt: Hvis du slet ikke sparer, kommer du hurtigt i problemer. Det er derfor vigtigt at lægge penge nok til side for at kunne løse problemer i de næste 0 til 5 år. Men hvis du tjener en pæn løn, er det også klogt at investere noget af det.

Det skyldes, at den rente, du modtager på en opsparingskonto, er meget lav. Inflation og skatter reducerer den reelle værdi af dine aktiver. Ved at investere dine penge på en smart måde kan du faktisk bygge et godt beløb op over en længere periode på 10 til 60 år.

Warren Buffett beløb det pænt op: investering er at lægge penge til side for at modtage flere penge i fremtiden. I praksis vil du derfor opnå et meget højere afkast med investeringer end med besparelser.

Sammensat rente

En vigtig del af introduktionen til investeringer er princippet om sammensatte renter. Som investor får du afkast på afkast: På sigt vokser din kapital eksponentielt.

Selvfølgelig er der en risiko forbundet med at investere: Aktier har et gennemsnitligt afkast på 7 til 8 procent, men risikoen for denne type investeringer er også højere. Især på kort sigt kan du tabe penge med investeringer. Med en opsparingskonto ved du med sikkerhed, at pengene stadig er der i morgen.

En god måde at håndtere dette på er med jævne mellemrum at træde til. Du kan for eksempel gøre dette ved at investere dine penge i en ETF. En ETF investerer dine penge i forskellige aktier for dig, hvilket spreder risiciene pænt. Desuden er transaktionsomkostningerne for denne type investeringer lave, så du kan endda komme i gang med et lille beløb.

Investere smart

Hvis du er klog på at investere, vil du høste gevinster i det lange løb. Mange mennesker reagerer ret impulsivt, når de lærer om aktiemarkedet: de forsøger at forudsige markedet og anvende komplicerede strategier. Hvis du kan lide dette, kan du bestemt gøre det. Men for de fleste mennesker er dette ikke den bedste strategi.

Ved at starte ung kan du opbygge en stor formue selv med et lille beløb. Med en månedlig investering på $ 200 kan du f.eks. Være millionær, når du er 65. Tålmodighed, spredning af dine risici og følge din plan er derfor vigtige faktorer, når du begynder at investere.

introduction

Hvordan begynder du at investere?

Efter denne korte introduktion er du godt forberedt på at tage de første skridt og foretage din første investering. Investering sker hos en børsmægler: en mægler er en part, der kan købe investerings produkter på dine vegne.

Åbning af en konto hos en børsmægler er normalt gratis. Du behøver kun at efterlade nogle grundlæggende oplysninger, så myndighederne har overblik over alles aktiver. Brug knappen herunder for at finde ud af, hvilke mæglere, der tilbyder gunstige betingelser for dine investeringer:

Introduktion til din første investering: en plan

Inden du begynder at investere, er det tilrådeligt at udarbejde en klar plan. Overvej først, hvad dit HVORFOR er eller grunden til, at du vil begynde at investere. Vil du købe et hus om et par år, eller har du travlt med at opbygge din pension? Uanset dit mål er det altid vigtigt at arbejde hen imod det med en plan.

Se derefter hvilken HVORDAN der passer dig bedst. Hvis du vil opbygge dine aktiver langsomt, kan du investere i en eller flere ETF’er i henhold til princippet om gennemsnit omkostninger i dollar. Du investerer derefter et fast beløb hver måned uden at se for ofte på det. Men hvis du vil investere aktivt for at opbygge en indkomst, er det bedst at start day trading.

En vigtig del af din investeringsstrategi er at beslutte, hvor mange penge du vil investere. Invester kun penge, som du har råd til at tabe i de kommende år: på den måde, hvis markedet ikke fungerer godt, behøver du ikke at afslutte på et ugunstigt tidspunkt.

Når du er begyndt at investere, er det klogt at holde styr på dine fremskridt, især i begyndelsen. På den måde kan du være sikker på, at din investeringsplan er den rigtige for dig.

Investerings metoder

Så hvis du vil styre dine penge, kan du lægge dem på en opsparingskonto. Men dette er ikke en reel stigning i værdien af dine penge, da den årlige inflation annullerer afkastet af renterne. En anden måde at investere på er at investere dine penge i regeringer og virksomheder, der er aflønnede. Denne type investeringer omfatter investering i aktier og obligationer. Hvad kan du investere i?

  • Aktier: køb og salg af ejerskab af virksomheder.
  • Obligationer: handel med gældsværdipapirer i virksomheder og regeringer.
  • Forex: kortsigtet valutahandel.
  • Optioner: disse giver dig mulighed for at spekulere i f.eks. aktier.
  • Råvarer: tænk for eksempel på guld og sølv.
  • CFDer: til kortsigtet handel, hvor du også kan satse på faldende priser.

Spekulere eller investere?

Når man taler om at investere i aktier eller obligationer, bruges ordet “spekulation” ofte. Dette fortjener en forklaring. Spekulation refererer til handel med aktier eller obligationer for at opnå en hurtig fortjeneste. Ordet investering står ofte i kontrast med dette. Investering er mere fokuseret på lang sigt.

Hvis du vil handle aktivt på kort sigt, er det klogt at åbne en gratis demo konto med en børsmægler. På denne måde kan du øve kortsigtet handel og lære at genkende mønstrene. Men hvis du vil handle passivt og på lang sigt, er det klogere at placere dine penge på en handelskonto.

Investering i aktier

To enable growth and investment, companies need to use money. They can get this money from previous spekuleres or by issuing shares. When the value of a company increases, the value of its stocks usually increases as well. In exchange for buying shares, the company often makes a

For at muliggøre vækst og investeringer skal virksomheder bruge penge. De kan få disse penge fra tidligere overskud eller ved at udstede aktier. Når værdien af et selskab stiger, stiger værdien af dets aktier normalt også. Til gengæld for at købe aktier laver virksomheden ofte en udbytte betaling til aktionærerne (fordeling af en del af overskuddet).

Spil det sikkert med obligationer?

Det er også muligt for virksomheder at udstede obligationer for at rejse penge. Dette kan bedst ses som at optage et lån fra obligationsindehaverne. Den store forskel med aktier er, at en, der køber obligationer, ikke er medejer af virksomheden. I stedet har han en IOU fra virksomheden i hænderne. Kort sagt låner en obligationsindehaver penge til et selskab i bytte for renter og en IOU.

Opnåelse af prisstigninger

Kort sagt, som investor kan du øge dine aktiver med blandt andet aktier og obligationer. Ved aktier betales aktionæren udbytte, og for obligationer betales renter.

Men der er en anden måde at tjene penge på med aktier og obligationer. Ved at sælge aktier eller obligationer kan der opnås overskud som følge af prisforskelle. Hvis aktien eller obligationen er mere værd på salgstidspunktet end på købstidspunktet, har du opnået en kursgevinst.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *