At blive investor: hvordan bliver man en bedre investor?

Det er let at blive investor, men det er ikke at blive en god investor. I denne artikel ser vi på, hvordan du kan begynde at investere i et par trin. Tipsene i denne artikel hjælper dig med at undgå de værste fejl og øger dine chancer for at opnå gode resultater!

Hvordan kan du selv blive investor?

Du kan selv blive investor ved at åbne en konto hos en børsmægler. En børsmægler er en virksomhed, der gør det muligt for investorer selv at handle aktier og andre investerings produkter. Du kan vælge at aktivt spekulere på markederne, eller du kan investere på lang sigt ved at købe aktier og indeksfonde.

Hvordan kan du investere?

Du kan også vælge at købe aktier og andre investeringer på lang sigt. På den måde opbygger du en større kapital over en længere periode. Hos eToro kan du investere i aktier og aktier uden at betale kommission. Til denne fest betaler du ingen kommission, så du kan opnå bedre resultater. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvordan kan du selv investere aktivt?

Et godt sted at aktivt spekulere i brug af CFD’er er Plus500. Brug blot knappen herunder til at åbne en konto:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Hvordan kan du blive en bedre investor?

Du ved nu, på hvilke fester du bedst selv kan blive investor. Når du begynder at investere, vil du gerne opnå gode resultater. I denne del af artikler vil vi diskutere, hvordan du kan blive en bedre investor.

Vælg investeringer, der passer dig

Der er mange investerings metoder, og ikke alle er lige velegnet til enhver type investor. Hvis du vil blive en succesrig investor, er det derfor vigtigt at vælge investeringsprodukter, der passer godt til dig.

Et vigtigt begreb her er den såkaldte risikovillighed. Hvis du er ung og har meget tid, kan du vælge at investere i risikable aktier. Risikofyldte aktier klarer sig godt på lang sigt, men de er også meget ustabile. Hvis du ikke har tid nok, kan du tabe mange penge med denne form for investering.

Når du er ældre, har du måske ikke denne tid, så du bedre kan vælge mere stabile investeringsprodukter. Det er derfor vigtigt først at afgøre, hvilket investerings produkt der passer bedst til dig.

Lær at tabe

Et vigtigt kendetegn ved den succesrige investor er, at han eller hun tør tabe. Ved regelmæssigt at tage tab sikrer du, at din indsats ikke fordamper gennem en forkert beslutning. På den anden side er det vigtigt at lade dit overskud stå åbent så længe som muligt, så du opnår det bedst mulige resultat.

Du gør dette ved på forhånd at beslutte, hvor du vil tage overskud, og hvor du vil tage tab. For eksempel kan du bestemme, at du i første omgang vil bruge det laveste eller højeste punkt på en dag som punktet for at tage et tab. Efterfølgende kan du kun flytte dette øjeblik, som også kaldes en stop loss, i den gunstige retning, hvor dit maksimale tab bliver mindre: På denne måde sikrer du, at du maksimerer dit overskud uden eksponentielt at øge dine risici.

becoming an investor

Gå ikke i panik

Den største fejl, du kan begå som investor, er at gå i panik. Aktiemarkedet er ustabilt, og aktiekurserne vil regelmæssigt falde kraftigt.

Selvfølgelig er det smart at sælge dine aktier, når der er en god grund til at gøre det. Når virksomheden for eksempel begår bedrageri, eller når en konkurrent er et bedre alternativ. Et børsnedbrud er dog ikke en god grund: Efter et børsnedbrud ser du ofte en bedring. Det ville være spild at sælge alle dine aktier på det tidspunkt, hvor kursen falder.

Husk, at før du sælger aktierne, er der kun et papir tab. Et papir tab er et urealiseret tab: Når aktiemarkedet genopretter, kan dette tab endda forsvinde helt. Et godt tip er derfor ikke konstant at se på din skærm, især under et nedbrud: ikke fokusere på de røde tal, fokusere på din fremtid plan.

Invester i ting, du forstår

Når du vil blive en bedre investor, er det vigtigt kun at investere i investeringsprodukter, som du forstår. For mange mennesker investere i ting, de ikke engang kan forklare ordentligt. Tænk på komplekse finansielle produkter eller aktier i virksomheder, som de ikke engang ved, hvad de gør.

Den berømte investor Warren Buffett følger denne regel med succes: han investerer kun i virksomheder, som han i nogle få sætninger kan forklare præcis, hvad de gør. Med denne strategi formår han at slå markeds indekserne år efter år.

Hold det enkelt

Wall Street film giver os ofte ideen om, at investering skal være meget kompliceret. I praksis er en simpel strategi ofte en bedre strategi. Især som nybegynder er det ikke nødvendigt at investere med snesevis af indikatorer i et udvalg af de mere end 20.000 aktier, der er noteret på den Amerikanske børs.

Start i stedet med at holde øje med en lille kurv med aktier. På denne måde vil du holde dig ajour med den seneste udvikling på aktiemarkedet og være i stand til at opnå de bedste resultater.

Accepter, at timing kan være umulig

Der er meget debat om, hvorvidt marked timing er mulig. Under alle omstændigheder er det klart, at timing af markedet er meget kompliceret, og at selv de bedste fondsforvaltere ikke kan gøre det. Det er derfor vigtigere at anvende en god strategi end at markere markedet godt.

Hvis du investerer på lang sigt, kan du bruge gennemsnitsomkostninger i dollar: du køber med jævne mellemrum en vis mængde af aktien, hvilket betyder, at du køber til både lavere og højere priser. Du ved aldrig med sikkerhed, om markedet er på et lavt eller et højt punkt.

Når du handler aktivt, er timing også mindre vigtig, end du måske tror. Sikkert, ved at timing godt, kan du gøre et godt afkast. Men det er vigtigere at håndtere dine risici godt. For eksempel, hvis du sørger for, at rentable investeringer giver mere end tabsgivende investeringer koster, opnår du bedre investerings resultater.

timing

Du har lov til at begå fejl

Selv gode investorer laver fejl. For at blive en bedre investor skal du dog lære af dine fejl. Det gør du ved regelmæssigt at analysere din præstation. Ved efterfølgende at rette systematiske fejl i din tankegang kan du forbedre dine investerings resultater. At begå fejl er 100% tilgiveligt, men at ignorere dem er ikke.

Selv gode investorer laver fejl. For at blive en bedre investor skal du lære af dine fejl. Det gør du ved regelmæssigt at analysere din præstation. Ved efterfølgende at rette systematiske fejl i din tankegang kan du forbedre dine investerings resultater. At begå fejl er 100% tilgiveligt, men at ignorere dem er ikke.

Bliv superrig med at investere

Mange mennesker, især unge, beslutter sig for at investere, fordi de har hørt, at det er en god måde at blive rig på. Sådanne forventninger forstærkes af de historier, du læser online om mennesker, der aldrig har investeret og er blevet millionærer med bare et par pund.

Samtidig ser du, at mange mennesker holder op med at investere, fordi det viser sig ikke at være så simpelt. Det er let at blive investor, men konsekvent rentabel investering er ikke. Der er meget jargon i aktiemarkeds verdenen, og hvis du vil have gode resultater, er det vigtigt at have realistiske forventninger.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at huske på, at investering ikke er en ordning, hvor man hurtigt bliver rig, eller en get-rich-quick ide. Det er et marathon, ikke en sprint. Der er ingen garantier, og det er vigtigt kun at investere med penge, du har råd til at tabe. Ved at starte med korrekte forventninger kan du blive en bedre investor.

At blive investor er enkelt: invester nu med succes

Mange mennesker spørger mig, hvorfor så få mennesker bliver investorer, når det er relativt enkelt. Dette skyldes, at det er enkelt at blive investor, men på grund af den forkerte tankegang er det svært for mange mennesker at få succes. Af min erfaring og mange andre investorers erfaring er det jævnligt kommet frem, at de mennesker, der lykkes, ikke gør det på grund af deres store strategi, men på grund af deres måde at tænke og handle på.

Hvis du giver ti mennesker et stærkt system, vil alle de ti mennesker opnå et andet resultat. Det er fordi vi alle har forskellige værdier, følelser og karaktertræk. Når du forstår, hvad dine styrker og svagheder er som investor, kan du opnå bedre resultater.

Vil du prøve at investere med en risikofri demo? Brug knappen herunder til at sammenligne de bedste demo konti:

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *