Hvordan kan man købe Airbnb aktier?

Airbnb er en moderne virksomhed, der passer godt ind i nutidens moderne økonomi. Virksomheden lejer flere og flere lejligheder og modtager provision på hver leje. En investering i Airbnb aktier kan derfor være interessant. På det øjeblik den har været skrevet denne artikel (oktober 2020) forbereder Airbnb sig på en børsnotering. I denne artikel vil vi diskutere den bedste metode til at investere i Airbnb aktier i fremtiden.

Hvor kan man købe Airbnb aktier?

Det er i øjeblikket ikke muligt at købe Airbnb aktier. Når det er muligt at investere i denne virksomhed, giver vi dig besked med det samme!

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er Airbnbs aktiekurs?

Airbnb aktien er endnu ikke noteret på børsen. Når aktien er omsættelig, kan du se den seneste aktiekurs her:

Hvad gør Airbnb?

Airbnb er et fællesskab bygget på deling. På en online markedsplads kan folk tilbyde privat indkvartering. På webstedet kan millioner af private overnatningssteder findes i mere end 190 lande. På Airbnb kan rejsende og værter oprette konti gratis.

Airbnb tjener penge ved at opkræve provision på alle huslejer. Fordi de fungerer som mellemmand, er de omkostninger, de pådrager sig ved hver transaktion, minimale.

Buying Airbnb shares

En pålidelig service

At dele privat indkvartering med gæster er gjort let, sikkert og behagelig af Airbnb. Personlige profiler og reklamer verificeres af virksomheden. Både private indkvartering udbydere og deres gæster kan kommunikere sikkert gennem et smart kommunikationssystem. Betalinger kan overføres og modtages via den virksomheds styrede, pålidelige platform.

Airbnbs historie

I 2008 havde Brian Chesky og Joe Gebbia en tom plads tilbage. Disse to designere tilbød et sted at sove for besøgende på Industrial Designer Conference at tjene en ekstra krone. Til sidst sov tre gæster på en luftmadras, og de kunne nyde morgenmad om morgenen den næste dag. Med dette skabte Brian og Joe konceptet for Airbnb (Airbed & Breakfast) i San Francisco.

Gæster sov ofte på en luftmadras i begyndelsen af virksomheden. Det originale Airbnb websted tilbød gæsterne et kort ophold og morgenmad. For forretningsrejsende, der ikke bookede et hotel, var det en fantastisk måde at netværke på. Virksomheden voksede hurtigt, og i 2011 var den allerede 1 milliard dollars værd.

At bestemme den aktuelle værdi af Airbnb er ikke en let opgave, da virksomhedens finansielle data næppe leveres af virksomheden. Ifølge Morningstar var Airbnb i 2018 mellem 53 og 65 milliarder dollars værd.

investing in Airbnb

Problemer med Airbnb

Airbnb er en opstart, der adskiller sig fra status quo: Airbnb er kontroversiel. Mange vælger Airbnb, fordi det er let at bestille overnatning. Desuden kan mange mennesker lide at leve som en lokal. Men ikke alle er lige tilfredse med denne innovative virksomhed.

Virksomheden har skabt uro i mange storbyer. Den regelmæssige udlejning af et sted medfører gener for lokale beboere. Desuden er kommunen og politiet ude af stand til at overvåge situationen ordentligt. Nogle investorer køber endda huse til leje via Airbnb. Turister betaler ofte mere for en ejendom end almindelige lejere, hvilket gør det dyrere.

Ny lovgivning

Airbnbs hjemmeside undergraver også hotels placering. Ulejligheden forårsaget af Airbnb har ført til yderligere love og regler for leje af et værelse eller en lejlighed. I Holland skal for eksempel alle huslejer indberettes til kommunen. Derudover kan et beboet værelse eller lejlighed udlejes i højst 30 dage om året.

Også juridisk set behandles Airbnb altid forskellig i forskellige lande. I Amsterdam blev det for eksempel bestemt, at lejere ikke må betale dobbelt mæglings gebyrer, selvom disse opkræves af en tredjepart. Som følge heraf skal virksomheden pludselig tilbagebetale serviceomkostninger til lejerne. Problemer af denne art kan naturligvis lægge pres på virksomhedens rentabilitet.

Denne tendens kan ses i mange lande og er en stor trussel mod Airbnbs overlevelse. Airbnb tjener penge ved at opkræve en provision på huslejer. Når byer forviser virksomheden, lægger dette pres på virksomhedens bundlinje.

Alvorlige slag under pandemien

Airbnb er en virksomhed, der hovedsageligt tag fordel af turister. Når folk rejser mindre, har dette en umiddelbar negativ effekt på virksomhedens driftsresultater. Dette er for eksempel tydelig under corona krisen: virksomheden måtte opsige 1.900 af sine 7.500 medarbejdere og optog et nyt lån på to milliarder dollars. Renten på dette lån er 10%. Virksomhedens værdi er også faldet fra anslået 30 milliarder USD til omkring 20 milliarder USD.

Dette viser straks en risiko for en fremtidig investering i virksomheden: Når folk rejser mindre, står virksomheden straks tilbage med mindre indkomst. Airbnb tjener jo kun penge fra provisioner på lejede ejendomme. For at tjene penge skal boliger derfor lejes ud.

Derfor ikke mindre virker virksomheden meget modstandsdygtig: i juni 2020, efter den første bølge, steg antallet af bookinger allerede. Hvis du sammenligner dette med bookingen i 2019, var tallet for denne måned endnu højere. Når koronarpandemien stort set er forbi, vil Airbnb igen kunne opnå gode resultater.

Ved aktivt at investere i Airbnb aktier kan du reagere på denne udvikling.

Hvorfor ønsker Airbnb at blive offentliggjort?

Det kan være interessant for et firma som Airbnb at gå offentligt. Under alle omstændigheder er det billigere at rejse kapital ved at udstede aktier. For eksempel betaler virksomheden over 10% rente på det lån, det tog i 2020.

En børsnotering gør det også muligt at opbygge mere kapital i fremtiden. Børsnoterede virksomheder bliver også ofte taget mere alvorligt, hvilket gør det mere sandsynligt, at andre virksomheder vil slutte sig til platformen. I fremtiden kan du muligvis også bestille en dag i en forlystelsespark eller en dejlig middag gennem Airbnb.

Airbnb bliver offentlig

Hvornår kan vi købe Airbnb aktier? Virksomheden har travlt med at forberede en børsnotering. Virksomheden vil sandsynligvis blive børsnoteret i 2020, men dette vil afhænge af investeringsklimaet på det tidspunkt.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *