Hvordan kan man købe MasterCard aktier?

MasterCard er en succesrig virksomhed, der bestemt kan være en investering værd. Efter at virksomheden blev børsnoteret i 2006, steg dens aktie med mere end 6000% eller 37% på årsbasis. Men hvordan og hvor er det bedste sted at købe MasterCard aktier? I denne artikel kan du finde alle de oplysninger, du har brug for, plus du kan se den seneste aktiekurs her.

Hvor kan man købe MasterCard aktier?

MasterCard kan være en god investering. Under alle omstændigheder er aktiens historie lovende: aktien er steget enormt i værdi og faktisk haft få seriøse korrektioner. Folk betaler i stigende grad med kreditkort via Internettet, hvilket naturligvis er perfekt til MasterCard. Har du lyst til at købe MasterCard aktier? Du kan handle direkte med MasterCard-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvordan kan man aktivt investere i MasterCard?

MasterCards aktiekurs har bevæget sig opad siden børsnoteringen. Der er dog nogle gange små fald i prisudviklingen. Da corona krisen brød ud, så du for eksempel, at aktiekursen midlertidigt faldt kraftigt. Det tog dog ikke lang tid, før den opadgående tendens fortsatte.

Som aktiv trader kan du tjene perfekt på alle former for prisbevægelser. Det er endda muligt at anvende gearing for at øge resultaterne af dine handler. Både dit potentielle tab og dit potentielle overskud vil derefter stige. Vil du gerne aktivt spekulere i MasterCards prisbevægelser selv? Du kan gøre dette ved at bruge CFD’er hos børsmægleren Plus500. Brug knappen herunder til at åbne en konto direkte:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Hvad er MasterCards aktiekurs?

Har du lyst til at vide, hvordan MasterCards aktiekurs udvikler sig? Diagrammen viser den pris, du kan købe og sælge MasterCard CFD aktien til. Med knapperne åbner du straks en investering position.

Om virksomheden MasterCard

Hvad gør det Amerikanske firma MasterCard? Denne internationale virksomhed udsteder verdensomspændende licenser til at udstede kreditkort. De internationale kreditkort, der er licenseret af MasterCard, kan bruges i 200 lande.

MasterCard opnår 40% af sin omsætning i USA. Procentdelen af salg i andre lande er altid mindre end 10%. Efter VISA kreditkortselskabet MasterCard ligger på andenpladsen. Virksomheden beskæftiger cirka 10.000 mennesker.

Udover kreditkort har Mastercard også tre debet tjenester.

  • Maestro er et betalingskort baseret på en PINkode.
  • MasterCard Prepaid er et forudbetalt kreditkort baseret på PINkode eller signatur.
  • Cirrus kan kun bruges i pengeautomater

buying mastercard shares

Virksomhedens historie

I 1966 blev International Card Association grundlagt af forskellige banker. Tre år senere blev firmaets navn ændret til Master Charge, og virksomheden fik også de velkendte to krydsende cirkler som sit logo. Dette logo er afbildet på alle kreditkort.

Efter et navneændring i 1979 blev virksomheden kaldt MasterCard. MasterCard arbejdede i årtier med Europay, der fusionerede i 2003. Frem til 2003 brugte MasterCard navnet EuroCard for at arbejde i Europa. I 2006 blev navnet på virksomheden MasterCard International ændret til dets nuværende navn MasterCard Inc. Virksomhedens logo får derefter tre cirkler. Det logo, der er afbildet på kreditkortene med to cirkler, ændres imidlertid ikke.

Mastercard går til aktiemarkedet

I 2006 blev Mastercard offentligt. Virksomheden er noteret på New York Stock Exchange. Indtil 2006 ejede banker og finansielle institutioner virksomheden fuldstændigt. Efter børsnoteringen (IPO) kom cirka halvdelen af aktierne i hænderne på investorer.

I 2014 var cirka 87% af aktierne frit omsættelige på børsen. Den Canadiske fond MasterCard Foundation ejer cirka 10% af aktierne i det år. Indtægterne fra denne kapital bruges af fonden til gode formål.

Brud på konkurrencelovgivningen

Europa Kommissionen idømte bøder på 570,566.000 € i 2019 for overtrædelse af konkurrencelovgivningen. Ifølge Europa Kommissionen havde virksomheden misbrugt sin dominerende stilling ved kunstigt at hæve transaktionsgebyrer for kortbetalinger til købmænd.

I henhold til Mastercards regler blev niveauet for vekselgebyret, som købmandens bank skulle betale til kortholderens bank, bestemt af det land, hvor kortholderen var etableret. Som følge heraf kunne købmænd ikke drage fordel af de lavere gebyrer, som banker i andre Medlemsstater tilbyder.

Disse veksel gebyr kan variere betydelig fra en medlemsstat til en anden frem til 2015. I det år begrænsede Europa Kommissionen interbankgebyret til 0,2% (for betalingskort) og 0,3% (for kreditkort). MasterCard, der havde erkendt et brud på konkurrencelovgivningen, tilpassede sine regler. Europa Kommissionen besluttede at reducere bøden med 10%.

Den slags store bøder kan have store konsekvenser for Mastercards forretnings resultater. På kort sigt kan det lægge pres på aktiekursen. Heldigvis kan du som aktiv trader reagere på dette ved at åbne en short position. Med en short position kan du endda opnå et godt resultat, når prisen falder. På lang sigt kan det dog også skade virksomhedens omdømme.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *