Hvordan kan man købe MasterCard aktier?

MasterCard er en succesrig virksomhed, der bestemt kan være en investering værd. Efter at virksomheden blev børsnoteret i 2006, steg dens aktie med mere end 6000% eller 37% på årsbasis. Men hvordan og hvor er det bedste sted at købe MasterCard aktier? I denne artikel kan du finde alle de oplysninger, du har brug for, plus du kan se den seneste aktiekurs her.

Hvor kan man købe MasterCard aktier?

MasterCard kan være en god investering. Under alle omstændigheder er aktiens historie lovende: aktien er steget enormt i værdi og faktisk haft få seriøse korrektioner. Folk betaler i stigende grad med kreditkort via Internettet, hvilket naturligvis er perfekt til MasterCard. Har du lyst til at købe MasterCard aktier? Du kan handle direkte med MasterCard-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for MasterCard-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for MasterCard-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for MasterCard lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på MasterCard? Grafen nedenfor viser, hvordan MasterCard s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om MasterCard:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om MasterCard.

Analyse af MasterCard:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge MasterCard-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan MasterCard-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for MasterCard de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på MasterCard gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at MasterCard vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for MasterCard, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Om virksomheden MasterCard

Hvad gør det Amerikanske firma MasterCard? Denne internationale virksomhed udsteder verdensomspændende licenser til at udstede kreditkort. De internationale kreditkort, der er licenseret af MasterCard, kan bruges i 200 lande.

MasterCard opnår 40% af sin omsætning i USA. Procentdelen af salg i andre lande er altid mindre end 10%. Efter VISA kreditkortselskabet MasterCard ligger på andenpladsen. Virksomheden beskæftiger cirka 10.000 mennesker.

Udover kreditkort har Mastercard også tre debet tjenester.

  • Maestro er et betalingskort baseret på en PINkode.
  • MasterCard Prepaid er et forudbetalt kreditkort baseret på PINkode eller signatur.
  • Cirrus kan kun bruges i pengeautomater

buying mastercard shares

Virksomhedens historie

I 1966 blev International Card Association grundlagt af forskellige banker. Tre år senere blev firmaets navn ændret til Master Charge, og virksomheden fik også de velkendte to krydsende cirkler som sit logo. Dette logo er afbildet på alle kreditkort.

Efter et navneændring i 1979 blev virksomheden kaldt MasterCard. MasterCard arbejdede i årtier med Europay, der fusionerede i 2003. Frem til 2003 brugte MasterCard navnet EuroCard for at arbejde i Europa. I 2006 blev navnet på virksomheden MasterCard International ændret til dets nuværende navn MasterCard Inc. Virksomhedens logo får derefter tre cirkler. Det logo, der er afbildet på kreditkortene med to cirkler, ændres imidlertid ikke.

Mastercard går til aktiemarkedet

I 2006 blev Mastercard offentligt. Virksomheden er noteret på New York Stock Exchange. Indtil 2006 ejede banker og finansielle institutioner virksomheden fuldstændigt. Efter børsnoteringen (IPO) kom cirka halvdelen af aktierne i hænderne på investorer.

I 2014 var cirka 87% af aktierne frit omsættelige på børsen. Den Canadiske fond MasterCard Foundation ejer cirka 10% af aktierne i det år. Indtægterne fra denne kapital bruges af fonden til gode formål.

Brud på konkurrencelovgivningen

Europa Kommissionen idømte bøder på 570,566.000 € i 2019 for overtrædelse af konkurrencelovgivningen. Ifølge Europa Kommissionen havde virksomheden misbrugt sin dominerende stilling ved kunstigt at hæve transaktionsgebyrer for kortbetalinger til købmænd.

I henhold til Mastercards regler blev niveauet for vekselgebyret, som købmandens bank skulle betale til kortholderens bank, bestemt af det land, hvor kortholderen var etableret. Som følge heraf kunne købmænd ikke drage fordel af de lavere gebyrer, som banker i andre Medlemsstater tilbyder.

Disse veksel gebyr kan variere betydelig fra en medlemsstat til en anden frem til 2015. I det år begrænsede Europa Kommissionen interbankgebyret til 0,2% (for betalingskort) og 0,3% (for kreditkort). MasterCard, der havde erkendt et brud på konkurrencelovgivningen, tilpassede sine regler. Europa Kommissionen besluttede at reducere bøden med 10%.

Den slags store bøder kan have store konsekvenser for Mastercards forretnings resultater. På kort sigt kan det lægge pres på aktiekursen. Heldigvis kan du som aktiv trader reagere på dette ved at åbne en short position. Med en short position kan du endda opnå et godt resultat, når prisen falder. På lang sigt kan det dog også skade virksomhedens omdømme.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *