Investering med et små budget

Mange tror fejlagtigt, at investering kun er egnet til mennesker med store beløb. Dette er imidlertid på ingen måde tilfældet: Selv på et mindre budget kan man opnå et godt investeringsresultat. Ved regelmæssigt at investere med et lille depositum arbejder du langsomt hen imod en større sum penge. For eksempel, med en investering på $ 85 dollars, har du efter 20 år allerede $ 38,730 til et afkast på 6%, mens du kun har investeret € 20,400. I denne artikel vil vi drøfte, hvordan man bedst kan investere med et små budget.

Hvordan kan du investere med et små indskud?

I dag er der forskellige måder at investere på med et små budget. Du kan for eksempel vælge aktivt at spekulere. De kan også handle med aktier mod lave transaktionsomkostninger eller købe ETF’er. I denne del af artiklen vil vi drøfte den bedste måde at investere på et små budget

Mulighed 1: spekulerer på aktiemarkedet

Du kan vælge at spekulere aktivt på aktiemarkedet ved hjælp af CFD’er. Med CFD’er kan man handle med aktiekursen på kort sigt. Man kan handle lige så lidt som 100 dollars i CFD’er: Ved at bruge gearing kan man også indtage en stor position med et små indskud. En god fest, hvor man aktivt kan spekulere på aktiemarkedet med et små budget, er CFD-Broker; “Plus500”. Brug knappen nedenfor øjeblikkelig at åbne en gratis demo konto med Plus500:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Eksempel på spekulation med et små budget

Lad os fremsætte et beregning eksempel. Når du indbetaler $100 til en CFD-mæglerkonto hos en cfd-mægler som Plus500, kan du bruge en gearing på 1 til 5.

Du ser tv og nyhederne, du hører, at Philips har succes takket være lanceringen af et nyt fjernsyn. På grundlag af denne nyhed forventer du, at Philips’aktiekurser stiger, men der er kun $100 i din konto.

Aktiekursen i dette eksempel er $20, så med $100 kan man normalt kun købe 5 aktier. Men takket være tilstedeværelsen af en gearingsgrad på 1-5 kan man købe CFD aktier for $500, hvilket betyder, at man kan købe i alt 25 aktier.

Det er derfor helt sikkert muligt at investere i et små indskud. Det er imidlertid vigtigt at understrege, at med en løftestangseffekt bevæger Deres resultater sig hurtigere. Når prisen falder med 10 cent, taber du straks 25 gange 10 cent. Heldigvis kan du aldrig tabe mere, end du har lagt i din konto.

Mulighed 2: køb aktier med et små budget

Vil du hellere investere på lang sigt? I så fald kan du vælge at købe en eller flere aktier. I dag kan man også købe aktier med et små indskud. Det var ikke attraktivt tidligere: man betalte et minimum af transaktionsomkostninger, hvilket betød, at man faktisk ikke kunne opnå en fortjeneste med et små investering.

Hvis du altid skal betale mindst $2 i omkostninger til din aktiehandel, er det allerede mere end 2% på en investering på $100. Med en gennemsnitlig årlig forrentning på 6% er dette naturligvis ikke en meget attraktiv mulighed. Hvis De vil investere i et lille budget, er det derfor endnu vigtigere at vælge en billig børsmægler.

Et eksempel på en billig børsmægler er eToro. Med eToro betaler du ikke faste provisioner, hvilket betyder, at det ikke betyder noget, om du køber $100, $1000 eller $10.000 for aktier. Det gør det muligt at investere i aktier med et hvilket som helst budget. Brug knappen nedenfor at åbne en konto med eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Mulighed 3: Investering i ETF’er med små margin

En endelig attraktiv investeringsmulighed er at købe ETF’er. ETF er en fond, der handles på børsen. Normalt følger et institut en kurv af investeringsprodukter, som f.eks. kan være aktier i et bestemt indeks. Med en investering i et ETF kan man derfor nemt spore hele markeder.

Investeringer i ETF’er er ideelle for investorer, der har lidt tid, og som stadig gerne vil se deres aktiver vokse. Du vil ikke gøre en stor fortjeneste hurtigt, men på lang sigt kan dine aktiver vokse godt. Det er i hvert fald tilfældet, hvis man investerer i ETF’er på et jævnt fordelt grundlag: På denne måde undgår man at miste alle sine penge ved at investere på toppen af markedet.

Med et små budget er det naturligvis endnu vigtigere at investere med lave omkostninger: DEGIRO er den ideelle løsning for dette. Med DEGIRO betaler du ikke køb og salg, når du køber ETF midler fra den centrale udvælgelse. Brug knappen nedenfor direkte at åbne en konto hos DEGIRO:

Hvad skal du være opmærksom på, når du investerer med et små budget?

Når det drejer sig om at investere i et små budget, er det særlig vigtigt at holde sig skarp. Ved at træffe den forkerte afgørelse kan man hurtigt miste mange penge. I denne del af artiklen ser vi på, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi investerer med et små budget.

Vær opmærksom på omkostningerne

Hver investor skal være opmærksom på omkostningerne. Imidlertid skal investorer med et små budget være ekstra opmærksomme på omkostningerne. Hvis du kan vælge mellem en børsmægler, hvor du betaler $ 2 eller $ 6 i transaktionsomkostninger, spiller dit budget en vigtig rolle:

  • Når du investere $ 100, betaler du 2 eller 6 procent i transaktionsomkostninger.
  • Når du investere $ 10.000, betaler du 0,02 eller 0,06 procent i transaktions omkostninger.

gennemsnitligt afkast på investeringer i aktier er ca. 6 procent. Det betyder, at du skal være ekstra forsigtig med et små investering, ellers sponsorerer du kun din børsmægler og ikke dig selv.

small investment

Risikospredning er altid vigtig

Nogle investorer investerer alle deres penge direkte i et specifikt investeringsprodukt. Mange gjorde dette under Bitcoin hype fra 2018 ved at investere alle deres penge i Bitcoins. Det er meget risikabelt. Når prisen på Bitcoin derefter styrtede ned, mister man hele sin investering. Det er noget, man ønsker at undgå som investor, især når man er på et små budget.

Det er derfor klogt at sprede jeres penge på tværs af forskellige investeringsprodukter. Når man spreder sine penge over flere investeringsprodukter, mindsker man volatiliteten i Deres investeringer, hvilket gør ens resultater svingende. Du kan sprede dine investeringer over:

  • Forskellige investeringsprodukter såsom aktier og obligationer
  • Forskellige regioner som Amerika og Afrika
  • Forskellige sektorer som detail og bankvirksomhed
  • Tid: investere dine penge på forskellige tidspunkter

Man kan sprede sine investeringer ved at investere i forskellige virksomheder. Når man investerer med en billig børsmægler, kan man også åbne flere små investerings positioner. Det er også attraktivt for mange mennesker at investere i en indeksfond ved hjælp af ETF. Med ETF kan man umiddelbart investere i et større udvalg af aktier.

Tålmodighed og disciplin

Tålmodighed og disciplin er måske endnu vigtigere for investoren med et små budget. Når man investerer millioner af pund, er der en masse tiltag: Selv en stigning på 1 procent medfører store fortjenester. Det er naturligvis ikke tilfældet, når man investerer med et lille depositum på $100. Selv et udbytte på 100% resulterer kun i en fortjeneste på $100.

Det er derfor vigtigt at huske en langsigtet vision. Ved at investere med et små beløb kan du opbygge en stor kapital på lang sigt. Mange små investeringer kan vokse til en stor.

For de fleste investorer tilrådes det derfor ikke at logge ind for ofte for at se på dine handelspositioner. Forsøg at ignorere dine følelser så meget som muligt og lav en plan. Ved at vente tålmodigt og ved at investere med disciplin med et små budget opnår du de bedste resultater på lang sigt.

Pas på gæld

Ikke at investere er et problem: når alt kommer til alt, ved ikke at investere, kan du være sikker på, at dine aktiver langsomt aftager. Ikke mindre er det også meget vigtigt ikke at blive for begejstret for at investere. Nogle mennesker begynder at investere, mens de stadig har betydelig udestående gæld. Hvis du har gæld med en høj rente, er det bedre at betale dem først.

Det er også vigtigt at afsætte nok penge. Invester kun med penge, som du kan spare på lang sigt. Investering er ikke en sikkerhed: det er derfor vigtigt altid at lægge nok penge til side.

Kan du blive rig ved at investere med et små budget?

Det er bestemt værd at investere med et små budget! For at opnå dette må man forstå forskellen mellem at være rig og blive rig. Du er sikkert ikke rig endnu, ellers ville du ikke være endt på denne side. Men det betyder ikke at man ikke kan blive rig i fremtiden. Den bedste måde at blive rig på er at afsætte et beløb med jævne mellemrum.

Når man udarbejder en realistisk plan, ved man, hvad man skal forvente. Husk, at du også vil få udbytte af din tilbagevenden, hvilket bestemt vil gøre det muligt for dine penge at vokse eksponentielt på lang sigt. Hvis du sætter $10 til side om måneden i 40 år til et afkast på 7%, vil dette beløb vokse til $24,855. Hvis du gør det med et lille depositum på $75, ejer du endda $178,421. Det er derfor absolut umagen værd at investere med små beløb!

smaa budget investering

Giver det mening at arbejde med små investorer?

Helt sikkert! Den vigtigste faktor der afgør om man får succes med at investere, er din tidshorisont. Aktiemarkedet er uforudsigeligt og kan bestemt bevæge sig nedad i længere tid. Som følge heraf kan De miste meget på Deres investeringer på kort sigt. Men hvis man regelmæssigt investerer en små del af investeringsbudgettet, øger man chancen for at opnå positive resultater på lang sigt.

Kom godt i gang med en gratis demo

Kunne du tænke dig at prøve at investere i CFD’er selv med et små indskud? Det kan du! I de fleste børsmæglere kan man hurtigt og let åbne en demo konto, hvor man kan handle med virtuelle penge under reelle markedsforhold. Så snart du er klar, kan du starte handel med et lille depositum på $100 eller mere.

Brug knappen nedenfor for direkte at åbne en gratis demo hos en børsmægler:

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *