Hvordan kan man købe Nike aktier?

Har du lyst til at investere i Nike aktier? Dette stærke mærke er meget populært på verdensplan: En investering i Nike kan fungere godt. I denne artikel vil vi diskutere den bedste måde at købe Nike aktier på, og du kan også finde den seneste aktiekurs her.

Hvor kan man købe Nike aktier?

Folk bliver i stigende grad bevidste om deres helbred. Sport er populær, og antallet af mennesker, der leder efter gode sportssko, vil kun stige. Tror du, at Nike kan reagere godt på denne stigende efterspørgsel? I så fald kan det være interessant at investere i Nike ved at købe aktier.

Har du lyst til at købe Nike aktier? Du kan handle direkte med Nike-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Nike-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Nike-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Nike lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Nike? Grafen nedenfor viser, hvordan Nike s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Nike:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Nike.

Analyse af Nike:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Nike-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Nike-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Nike de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Nike gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Nike vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Nike, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Er det klogt at investere i Nike aktier?

Som et af verdens største sportsmærker har Nike opbygget et solidt ry gennem årene. Artiklerne, der markedsføres af Nike, er kendt for deres kvalitet. Dette image er meget positivt for Nike mærket og giver virksomheden ekstra værdi. Dette kan være et godt argument for at købe Nike aktier.

Derudover har Nike formået at indgå i en række interessante samarbejder gennem årene. Et godt eksempel på dette er samarbejdet med tech giganten Apple. Aftalen mellem Nike og Apple bestod i, at Apple lavede en chip, som kunne integreres i Nikes løbesko. På denne måde kan information om løberen videregives via iPod.

Vær opmærksom på risikoen ved at investere i Nike

En investering i Nike mærket er bestemt værd at overveje. Det er dog vigtigt at holde godt øje med konkurrenterne: et firma som Adidas lurer altid på lur og kan snuppe kunder fra Nike. Undersøg derfor, om de nye produkter fra tøjmærket er til din smag: På denne måde kan du forudsige, om virksomheden kan fortsætte med at udvikle sig rentabelt.

En anden risiko for en investering i Nike er den store afhængighed af markedet for sportsfodtøj. Når interessen for sports produkter falder, kan Nike aktien underpræstere.

Nike er også meget afhængig af forhandlere. Nike har selv få salgssteder. Forhandlere kan lægge pres på Nike, hvilket kan reducere dens spekulere margins. Når du investere i Nike, er det vigtigt at tage disse faktorer i betragtning.

invest in Nike

Muligheder for vækst

Der er også masser af muligheder for Nike at vokse endnu mere. Som investor er det smart at holde godt øje med virksomhedens ekspansionsstrategi. Fremvoksende markeder som f.eks Kina og Indien kunne give mange nye kunder i fremtiden. Også her er konkurrencen hård, og Nike bliver nødt til at arbejde hårdt for at opbygge en god position inden for disse markeder.

Fordi Nike opererer mere og mere internationalt, er det vigtigt at holde et vågent øje med valutamarkedet. Omkostningerne til mærket er stærkt påvirket af valutakurserne i de forskellige regioner. Undersøg derfor valutamarkedernes indvirkning på Nikes aktiekurs.

Hvordan køber man Nike aktier på børsen?

Er du blevet interesseret i at købe Nike aktier efter at have læst denne korte analyse? Så er det klogt først at gå et par trin igennem. I denne del af artiklen ser vi på, hvordan du rent faktisk kan købe aktierne.

Foretage undersøgelser

Nike er et meget kendt mærke, som næsten alle kender. Jeg har slidt en del Nike sko i mit liv. Dette er en faldgrube for mange investorer. At kende et mærke godt er ikke en god grund til at købe aktierne. Inden du foretager en investering i Nike, er det vigtigt at undersøge, om virksomheden er i god form.

En god måde at gøre dette på er ved at dykke ned i virksomhedens årsregnskab. Vi kalder også denne analyse for grundlæggende analyse. Når du foretager grundlæggende analyser, undersøger du, hvordan virksomheden klarer sig økonomisk. Det er klogt at kombinere så mange kilder som muligt, før du beslutter dig for, om du vil købe aktien.

Hvor meget har du lyst til at købe?

Det er vigtigt at beslutte, hvor mange Nike aktier du vil købe. Det er vigtigt at begrænse dine risici, hvis du vil opnå gode resultater med din investering. Invester derfor aldrig en stor del af din kapital i en aktie. Det er også muligt, at Nike aktien ikke vil klare sig godt i den kommende periode. Det er derfor vigtigt kun at investere med penge, som du kan spare på kort sigt. På den måde undgår du at skulle sælge dine Nike aktier i panik.

Hvor mange aktier du skal købe, afhænger i sidste ende af din personlige situation. Når du investerer store beløb, kan du indtage en større position, end når du administrerer en lille portefølje. Overvej selv, hvor stor tillid du har til virksomheden, og beslut på den baggrund, hvor mange aktier du vil købe.

Vælg en god børsmægler

Det er vigtigt at vælge en god børsmægler, eller såkaldt broker. Ikke alle børsmæglere er lige velegnede til handel med Nike aktier. Når du vælger en god børsmægler, skal du være særlig opmærksom på omkostningerne. Når omkostningerne er for høje, bliver det svært at opnå et positivt afkast. Derfor bør du vælge den børsmægler, hvor du kan handle aktier til de mest fordelagtige kurser.

Har du lyst til at vide, hvilke børsmæglere du bedst kan investere hos? I vores mægler sammenligning kan du straks se med hvilke partier du bedst kan handle med aktier:

Køb af aktien

Når du har undersøgt nok, og du har udtænkt en strategi, kan du placere ordren på børsen. Du kan vælge mellem en marked ordre og en limit ordre.

Med en markedsordre køber du aktien direkte til den bedste tilgængelige pris på det tidspunkt. Hvis du er mere aktiv i handel med Nike aktier, kan det være klogt at bruge en limit ordre. Du kan derefter selv bestemme, med hvilken hastighed du vil købe Nike aktier.

Det kan være svært at forudsige kursen på Nike aktien godt. Når du har tilstrækkelig kapital, kan det være klogt at købe aktier i trin. Du kan tilføje en fast mængde Nike aktier til din portefølje hver måned.

Om virksomheden Nike

Nike er en Amerikansk koncern af virksomheder, der også er kendt som et af verdens største sportsmærker. Udover Nike mærket ejer virksomheden også mærker som Air Jordan, Converse og Hurley.

Nikes logo, det såkaldte ‘Swoosh’, er vokset med årene til at blive et af verdens mest genkendelige mærker. Sortimentet af produkter, som Nike har bragt på markedet, består hovedsageligt af sportstøj og (sports) sko. Overvejer du at investere i Nike? Det kunne gå fint!

Et af verdens mest kendte og mest populære sportsmærker

Nike is justifiably proud to call itself one of the world’s largest suppliers of sportswear and sports shoes. It is mainly the latter that make up the majority of its turnover. As a result, sports shoes account for two-thirds of Nike’s total turnover.

Nike er med rette stolt over at kunne kalde sig en af verdens største leverandører af sportstøj og sportssko. Det er hovedsageligt sidstnævnte, der udgør størstedelen af sin omsætning. Som følge heraf tegner sportssko to tredjedel af Nikes samlede omsætning.

Salget af dets artikler finder sted både i dets butikker og i mere generelle (sports) butikker. Naturligvis er mærket også fremtrædende i verdens vigtigste webshops. Direkte salg til kunder via internettet betragtes som en af de hurtigst voksende og vigtigste salgskanaler for mærket. USA har været Nikes vigtigste salgsmarked i mange år. Cirka halvdelen af den omsætning, virksomheden genererer, tjenes på den anden side af havet.

Tror du, at Nike vil kunne udvide sin tilstedeværelse på internettet? I så fald kan det være interessant at overveje at investere i Nike.

Nike shares

Næsten fuldstændig outsourcing af produktionen

Produktionen af Nike artiklerne er næsten helt outsourcet. Det betyder, at Nike næsten ikke har egne produktionssteder. Vigtige lande, hvor produktionen af Nike produkter finder sted, er ikke kun Kina og Vietnam, men også Tyrkiet, Indonesien og Thailand. De vigtigste konkurrenter for Nike er virksomheder eller mærker som f.eks Adidas, ASICS, Puma og Under Armour.

Nikes historie

Nike er kendt for at være et mærke med utrolig ekspertise. Det er ikke uvæsentligt, at denne ekspertise stammer fra medstifter Bill Bowerman. Han var en tidligere Olympier og var kendt for at have været meget aktivt involveret i udviklingen af kvalitets sportsudstyr. Boxerman var kendt for at ville få mest muligt ud af sine atleter, men også ud af det materiale, der blev brugt. Den dag i dag er soliditet en af de absolutte kerneværdier, Nike mærket står for.

Den såkaldte ‘Swoosh’, logoet for Nike-mærket, blev designet i 1971. Designet blev lavet af Carolyn Davidson, for hvilken der blev betalt en pris på kun 35 dollars. Indtil logoet blev udviklet, var virksomheden og mærket kendt under navnet ‘Blue Ribbon’. Det var Jeff Johnson, Nikes designer, der foreslog, at de første sko, der skulle udgives med det nye logo, skulle hedde ‘Nike’. I første omgang ville Nike kun blive brugt som et mærke. Først senere i 1978 ændrede dette sig.

Gennem årene har Nike gjort alt i sin magt for at optimere sin virksomhed (struktur). At styrke sin internationale markedsposition blev ledsaget af flere opkøb, herunder Hurley Internationals i 2002. Når det er sagt, blev flere (datterselskab) mærker også frasolgt. Disse omfattende Bauer i 2008, Umbro i 2011 og Cole Haan i 2015. Tror du, at disse opkøb vil bidrage til Nikes fremtidige resultater? I så fald kan det være interessant at investere i Nike aktier.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *