Hvordan kan man investere i denne S&P 500?

Man kan investere i en separat aktie, men du kan også vælge at investere i et indeks. En af de mest kendte og mest populære indekser i verden er S&P index. Dette indeks kaldes også S&P 500 index.

På denne side kan du læse mere om investering i denne S&P index. På denne måde kan du læse nøjagtigt, hvad indekset indebærer, og hvad historien om det velkendte indeks er. Vi ser også på, hvordan du selv kan investere i dette aktieindeks.

Hvad er denne S&P 500 index?

Denne S&P index kaldes også for S&P 500 index eller bare S&P. Dette er et Amerikansk aktieindeks, der består af aktier fra de 500 største virksomheder i USA (målt ved markedsværdi). Ved at investere i S & P-indekset investerer du faktisk i en ‘kurv’ af aktier. Du investere ikke i en separat aktie, men placerer dine aktiver i alle de aktier, der er knyttet til indekset.

Hvordan kan man investere i denne S&P 500 selv?

Har du lyst til at selv investere i S&P 500? Vi vil liste de bedste metoder til dig!

Mulighed 1: spekulere med en CFD

Har du lyst til at handle med prisændringer på S&P-indekset? Tilmeld dig med en online børsmægler, der tilbyder S&P500 som en handelsmulighed. Et eksempel på en god børsmægler, eller såkaldt broker som der giver dig mulighed for at handle med CFD i S&P-indekset, er Plus500. Med en CFD kan du tag fordel af prisudsving på indekset på kort sigt.

Tip: Med denne konto kan du praktisere handel i S&P 500 gratis ved hjælp af fiktive aktiver. Hvis handel går godt, kan du konvertere din demo-konto til en rigtig konto. Nu kan du virkelig begynde at handle i S&P 500.

Brug knappen nedenfor til øjeblikkeligt at åbne en gratis demo-konto med Plus500:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Mulighed 2: Køb en ETF

Du kan også købe en ETF i S&P-indekset. Du køber derefter en aktie i en fond, der sporer prisen på S&P en efter en. Det anbefales at købe ETF’er, når du fokuseret på at opbygge aktiver. Med de fleste ETF’er betaler du lave forvaltnings omkostninger, hvilket gør det til en god måde at investere i Amerikanske aktier.

En god fest til at købe ETF’er er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ingen transactions omkostninger for midlerne i kernevalget. Dette giver dig mulighed for at investere i Lyxor ETF SP500 uden transactions omkostninger. Brug knappen nedenfor for direkte at åbne en konto med DEGIRO:

Mulighed 3: køb aktier selv

Du kan også vælge at købe aktierne i S&P 500 selv. Du finder 500 aktier i S&P 500: du har derfor brug for en hel del kapital for at købe alle aktierne i indekset. Det er derfor mere praktisk at foretage et valg og kun investere i få aktier i indekset.

Har du lyst til at købe S&P 500 aktier? Du kan handle direkte med S&P 500-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0 € i gebyrer for S&P 500. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion

Mulighed 4: futures på S&P 500

Futures er derivater, som du kan spekulere i om prisudviklingen på S&P 500. For de fleste investorer anbefales det ikke at bruge futures: dine tab kan stige hurtigt, og du har brug for en stor kapital for at investere i futures.

Historien af denne S&P index

Denne S&P index blev offentliggjort i 1957. Parten bag indekset er kreditvurderingsbureauet Standard & Poors. Dette ratingbureau er ansvarlig for udarbejdelsen af indekset.

Historien om S&P-indekset starter ikke i 1957, men faktisk i god tid før det. Kreditvurderingsbureauet Standard & Poors begyndte at holde et indeks allerede i 1923. I de første år af indekset var omkring 230 virksomheder knyttet til det. Da nøjagtigt 500 virksomheder var knyttet til indekset i 1957, blev S&P oprettet.

Indtil 1988 var antallet af virksomheder inkluderet i indekset efter sektor altid fast. Nu er dette ikke længere tilfældet. Da antallet af virksomheder pr. Sektor ikke længere er fast, kan indekset reagere hurtigere på det skiftende marked. Virksomheder tilføjes hurtigere, men slettes også hurtigere. Denne fleksibilitet har gjort indekset meget populært i de senere år. I dag er omkring 90 sektorer repræsenteret i indekset.

SP 500 ydelse

Udvikling af S&P 500 gennem årene

Sammensætningen af S&P-index

S&P index er et såkaldt markeds vægtet indeks. Når en virksomhed føjes til indekset, tages der altid hensyn til organisationens markedsværdi. Virksomhedens markedsværdi bestemmer organisationens vægtning i S&P-indekset. Med andre ord: virksomheden med den største markedsværdi eller markedsværdi har den største vægtning i S&P-indekset.

Store virksomheder i S & P-indekset er i øjeblikket Apple, Alphabet (Google), Microsoft, ExxonMobil, Amazon, Johnson & Johnson, Facebook, Berkshire Hathaway (selskabet af Warren Buffett), General Electric og AT&T Inc.

Giver S&P 500 et pålideligt billede?

S&P 500 indeholder 500 Amerikanske virksomheder: dette giver et pålideligt billede af de Amerikanske aktiers ydeevne. Selv det mest værdifulde firma Apple har kun en begrænset vægt inden for indekset. Dette giver indekset mulighed for nøjagtigt at bestemme, hvordan aktiekurserne i landet klarer sig.

Denne S&P 500 er også meget populær blandt analytikere: inden for indekset finder du ikke mindre end 90 forskellige sektorer, hvilket giver dig et samlet billede af den økonomiske situation i Amerika. Dette er ikke tilfældet med Nasdaq hvor kun et begrænset antal sektorer er inkluderet.

Hvad betyder afbrydere?

Siden 1987 er afbrydere blevet introduceret på S&P 500-indekset. Denne beslutning blev taget den sorte mandag, da aktiemarkedet faldt med ikke mindre end 23% på kort tid. Når priserne falder med 7%, 13% og 20%, stopper håndteringen og et kvarter. Pausen gør det muligt for investor ved analysere situation korrekt. På denne måde kan indledende panikreaktion modvirkes, så aktiemarkedet kollapser mindre hurtigt i tilfælde af dårlige nyheder.

Vær opmærksom på vægten

Når du investerer i S&P 500, er det muligt at huske, ved aktiens vægt har en vigtig indflydelse på prisen. De største aktier tæller undertiden op til ti gange bare end de mindste aktier. En ændring i prisen på de 10 største virksomheder har derfor en større butik til prisen på S&P 500.

Hvad er betingelserne for, at et selskab kan medtages i S&P 500?

  • Virksomheden skal have en Amerikansk børsnotering.
  • Hovedkontoret skal være i Amerika.
  • Markedsværdien skal være mindst 5,2 milliarder dollars.
  • Der skal udstedes mindst 250.000 aktier.
  • 50% af aktierne skal kunne handles frit.
  • Likviditeten og den økonomiske sundhed er tilstrækkelig.
  • Positive overskudstal i de sidste 4 kvartaler.
  • Virksomheden må ikke være en fond eller et separat holdingselskab.

Hvornår vejes indekset igen?

Vægtningen af S&P-indekset udføres med 4 årlige intervaller: i marts, juni, september og december. Aktier, der ikke længere opfylder betingelserne, behøver ikke straks at blive fjernet fra indekset. Dette garanterer stabiliteten i indekset.

sp500 investering

Overvej andre faktorer

Indekset kan blive påvirket af erhvervelser, frasalg, omstruktureringer og udbytte betaling. Det er ikke kun virksomhedernes præstationer, der påvirker prisen på S&P 500.

S&P 500 EWI

Siden 2003 har S&P 500 EWI eller Equal Weight Index også eksisteret. Inden for dette indeks har alle virksomheder en ligevægt på 0,2%. På grund af dette investerer du med endnu mere risiko spredning i S&P 500 EWI.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *