Hvordan kan man investere i NASDAQ?

Når vi taler om NASDAQ, kan vi tale om to forskellige ting. NASDAQ er ikke kun en Amerikansk børs:American stock exchange, det er også et velkendt indeks. Fordi udtrykket NASDAQ refererer til to forskellige ting, forstår mange mennesker ikke rigtigt, hvad udtrykket betyder. Tilhører du også denne gruppe? Så læs videre, for på denne side kan du læse mere om at investere i NASDAQ.

Hvordan kan man investere i NASDAQ index?

Du kan vælge at investere direkte i NASDAQ indekset. I dette tilfælde køber du ikke aktier i et specifikt selskab noteret på NASDAQ børsen. I stedet for at købe aktier sporer man hele børsen med en enkelt investering.

NASDAQ indekset omfatter alle aktier noteret på NASDAQ børsen: Dette er ikke mindre end 3000 aktier. Hvis aktierne stiger i værdi sammen, får du overskud. Hvis den samlede værdi af NASDAQ aktierne falder, taber du penge.

NASDAQ indekset er meget populært blandt investorer. Det skyldes, at de teknologivirksomheder, der tilhører NASDAQ børsen, generelt har gode overskudstal. Desuden er du ikke afhængig af et selskab, når du investerer i NASDAQ indekset. Hvis selskaberne på aktiemarkedet klarer sig godt, kan du tjene penge.

Hvordan kan man købe NASDAQ aktier?

Du kan også vælge at investere i et par aktier noteret på NASDAQ. Det er derefter vigtigt at foretage tilstrækkelig forskning, da aktiekurser kan stige og falde hurtigt. En god mægler, hvor du kan købe NASDAQ aktier, er eToro. Hos eToro betaler du ikke faste provisioner på dine aktietransaktioner, hvilket giver dig mulighed for at opnå bedre resultater med dine investeringer. Brug knappen herunder til direkte at åbne en konto hos eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Aktiv spekulation om NASDAQs prisudvikling

Du kan vælge at aktivt spekulere i NASDAQs prisudvikling. Du kan gøre dette ved at handle et derivat på det berømte indeks. Et godt sted til aktivt at spekulere i NASDAQ prisbevægelser er Plus500. Med CFD’er kan du reagere på kortsigtede op og nedture på NASDAQ prisen. Brug knappen herunder til at prøve aktiv spekulation på NASDAQ gratis med en demo:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

At købe en ETF på NASDAQ indekset

Vil du hellere investere på lang sigt i NASDAQ indekset? Så kan det være smart at købe en ETF på indekset. En ETF er en indeksfond, der forsøger at spore indekset så præcist som muligt. Når du periodisk investerer et beløb i en ETF på NASDAQ, kan du tag fordel af den langsigtede prisudvikling. En god børsmægler, hvor du kan købe ETF’er, er DEGIRO. Med DEGIRO betaler du ingen transaktionsomkostninger, når du køber og sælger ETF’er, der er inkluderet i kernevalget. Brug knappen til at åbne en konto direkte med DEGIRO:

Hvad betyder NASDAQ?

Forkortelsen NASDAQ står for National Association of Securities Dealers Automated Quotations. Dette er lidt af en mundfuld, og derfor taler alle faktisk om NASDAQ. NASDAQ er en Amerikansk børs, der hovedsagelig er kendt for sine teknologiaktier. Børsen har eksisteret siden 1971 og har lavere adgangskrav end mange andre Amerikanske børser. På grund af dette kan du se, at især mange nye virksomheder laver deres børsnotering på NASDAQ.

NASDAQ børsen

NASDAQ er en Amerikansk børs grundlagt i 1971. Dengang var det den første og eneste elektroniske børs i verden. På NASDAQ handles hovedsageligt teknologiske aktier, det vil sige aktier i virksomheder med en teknologisk baggrund.

Børsen omfatter ICT virksomheder, men også virksomheder inden for bioteknologi. Det er kendte virksomheder i relativt unge industrier.

Investing in NASDAQ

Hvad betyder NASDAQ indeks?

Værdien af NASDAQ er faldet med mere end 80% i fortiden: dette skete efter terrorangrebet på World Trade Center og sprængningen af internet boblen. Kreditkrisen fik også NASDAQs aktiekurs til at falde kraftigt.

Du kan også vælge at investere i NASDAQ-100. Dette indeks indeholder kun de største 100 fonde, der er angivet på indekset. Ved at bruge ETF’er kan du selv investere i dette indeks.

I hvilke aktier kan man investere på NASDAQ børsen?

Hvis du vil investere på NASDAQ børsen, køber du en eller flere aktier i et selskab noteret på denne børs. Det er virksomheder som Facebook, Alphabet (Google), Amazon, Microsoft, Netflix, Apple osv.

Når du køber en Netflix aktie, og dette selskab får overskud, har du fordel som aktionær. Og er din aktie meget mere værd efter et par uger, måneder eller år? Så kan du vælge at sælge det med overskud.

Hvad er NASDAQs nuværende valutakurs?

Er du nysgerrig efter, hvordan NASDAQs valutakurs udvikler sig? Diagrammet herunder viser den pris, du kan købe eller sælge en CFD på NASDAQ direkte til.

Investering i NASDAQs børs eller indeks?

Hvis du er aktiv som investor på NASDAQ børsen, investerer du generelt i et selskab. Hvis du investerer i indekset, investerer du indirekte penge i alle virksomheder, der er knyttet til denne børs. Du kan selv bestemme hvilken metode du bedst kan lide.

Foretrække du at investere i et selskab? Vælg derefter dette selskab på NASDAQ -børsen. Hvis du foretrækker at sprede dine muligheder og risici lidt, så invester i NASDAQ -indekset. I dette tilfælde er du ikke afhængig af et selskab på NASDAQ børsen.

Du kan let investere i NASDAQ aktierne via en såkaldt børsmægler, eller broker. Har du lyst til at vide, med hvilke børsmæglere du bedst kan investere i NASDAQ? Så tag et kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere, eller såkaldt brokers:

Hvilken farer og risici findes ved at investere i NASDAQ?

Mange mennesker tror, at med en investering i NASDAQ er deres risici diversificerede. For de fleste er det bestemt sådan, at en investering i NASDAQ er mere stabil end vilkårligt at købe aktier. Ikke desto mindre er det vigtigt at undersøge indholdet af det instrument, som du investerer i NASDAQ.

Inden for NASDAQ 100 kan du for eksempel se, at de tre største aktier udgør en stor del af indekset. Apple, Amazon og Microsoft bestemmer mere end 30 procent af indeksets værdi. Når du tilføjer Facebook, Alphabet og Tesla til listen, har du allerede halvdelen af indekset. Din risikospredning er derfor i mange tilfælde ikke så stor, når du investerer i NASDAQ. Hvis disse aktier ikke fungerer godt, vil afkastet af din investering næsten helt sikkert være skuffende.

Det er derfor vigtigt at undersøge nøje, hvilke aktier der er inkluderet i et indeks. Bestem vægten af de enkelte aktier: På denne måde kan du afgøre, om indekset hjælper dig med at opnå et solidt risikospredning. Hvis visse aktier bevarer en dominerende stilling, er det vigtigt i det mindste at se nærmere på disse selskaber.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *