Hvordan kan man købe ExxonMobil aktier?

For ikke så længe siden var ExxonMobil et af verdens største virksomheder. I dag er ExxonMobil stadig et stort selskab, men bestemt ikke en af de største. Dette skyldes til dels, at olie indtager og stadig mindre rolle i vores samfund. Vil du investere i ExxonMobil ved at købe aktier selv? I denne artikel vil vi drøfte, hvordan vi kan gøre dette.

Hvor kan man købe ExxonMobil aktier?

Nogle råber, at man ikke skal købe olie. De foregiver, at olie ikke længere er nødvendige, og at der ikke er plads til disse gammeldags selskaber. I praksis vil olieselskabernes ekstinktion tage tid: Olie er stadig nødvendigt for vores økonomi, og råmaterialet er knap. Derfor er der en god chance for, at ExxonMobil vil kunne opnå et godt overskud i fremtiden.

Har du lyst til at købe ExxonMobil aktier? Du kan handle direkte med ExxonMobil-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er ExxonMobil’ aktiekurs?

Har du lyst til at vide, hvordan ExxonMobil selskabet klarer sig? Nedenstående graf viser den pris, som du kan købe og sælge ExxonMobils CFD aktier. Brug knapperne til at åbne straks en investering position:

Er det klogt at investere i ExxonMobil?

Før du køber ExxonMobil’ aktier, vil du sikkert vide, om det er klogt. Efterspørgslen efter olie vil stige betydeligt, hvis økonomien går godt. Et andet argument for at købe ExxonMobil aktier er den begrænsede gæld, som selskabet har påtaget sig: Denne gør virksomhedens finansielle situation stærk og chancerne for, at selskabet vælter sig.

Der hersker dog tvivl om, hvorvidt udbyttepolitikken kan videreføres. ExxonMobil har betalt et hurtigt, hurtigt udbytte i 37 år. Hvis du mener, at det er mindre behov, kan du overveje og investere i ExxonMobil.

buy Exxonmobil share

Om ExxonMobil, virksomheden

ExxonMobils hovedkontor, også kendt som ExxonMobil Corporation, er i Texas, Tennessee. Denne olieproducent, der er involveret i olie og gasudvinding i 40 lande verden over, er en af verdens største olieselskaber. Denne olie og gasudvinding inkluderer alle former for udvinding af olie og gas, både konventionelle og konventionelle, til søs og på land.

Eksempler på ikke konventionel olie  og gasudvinding inkluderer skiferolie og skifergas samt udvinding af olie fra bitumenholdigt sand. Denne olie og gasudvinding er langt den største bidragyder til virksomhedens overskud. Kemien yder et beskedent bidrag til virksomhedens overskud.

Virksomhedens historie

John D. Rockefeller grundlagde Standard Oil i 1862. Dette selskab er forgængeren for ExxonMobil. Når USA Højesteretten beordrede Rockefeller monopol til at ophøre i 1911, og der opstod flere Standard Oils. Efter en fusion mellem to af disse Standard Oils, Standard Oil of New Jersey og Standard Oil of New York, blev ExxonMobil oprettet i 1999.

ExxonMobil bliver offentlig

Selskabet er opført som ExxonMobil Corporation (XOM) på New York Stock Exchange. I 92 år siden blev selskabet opført som Standard Oil. I 2011 var selskabet stadig det største selskab i verden målt efter aktiemarkedet. I 2020 vil virksomheden ikke længere have et sted i det prestigefyldte Dow Jones register, som lytter over de 30 største børsnoterede selskaber i USA. Oliens rolle er blevet meget mindre, og udbruddet af coronavirus har ført til en stærkt reduceret efterspørgsel efter olie.

Tror du, at olie vil spille en mindre rolle på verdensscenen i fremtiden? Så burde du måske ikke købe ExxonMobil aktier.

ExxonMobil: Kontroverser

I 1989 var virksomheden, der dengang Exxon, ansvarlig for den miljøkatastrofe, som Exxon Valdez olietankskibet forårsagede, da den løb rundt. Virksomheden betalte ikke de 5 mia. EUR i erstatning, hvilket var grunden til at blive stemplet som en skændsel i 2007 med et billede af selskabers daværende administrerende direktør Lee Raymond.

ExxonMobil ansatte militærpersonale for at bevogte et gasfelt og en rørledning i Indonesien. Virksomheden blev vanæret i 2001. De ansatte blev fundet skyldige i krænkelser af menneskerettighederne, tortur, voldtægt og mord.

ExxonMobils forskning, som den blev annonceret i 2015, havde allerede vist, at mennesker var ansvarlige for klimaændringerne i 40 år siden. Ikke mindre spredte virksomheden oplysninger, der skulle bevise noget andet. En retslig efterforskning, der blev indledt i 2015, resulterede i en stævning i 2018. ExxonMobil, anklageskriftet, påstås at have misinformeret aktionærer om de finansielle risici, som selskaber rolle i forbindelse med klimaændringerne og den dermed forbundne klimalovgivning udgør. ExxonMobil afviste denne beskyldning.

Disse skandaler og kontroverser kan have en negativ indvirkning på en virksomheds aktiekurs. Det er derfor altid klogt at følge den seneste udvikling nøje. Aktiv traders kan reagere intelligent på denne form for udvikling ved f.eks. at åbne en short position: Med en short position får man et positivt resultat, når aktiekurserne falder.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *