Hvordan kan du købe Rolls-Royce aktier?

Rolls-Royce har en rig historie og er kendt for sine biler af høj kvalitet. Alligevel investere du ikke i de biler, som virksomheden producerer ved at købe Rolls-Royce-aktier BMW ejer nu firmaets bilafdeling. Når du investerer i Rolls-Royce aktier, investere du hovedsageligt i luftfartsverdenen. Men hvor er det bedste sted at købe Rolls-Royce aktier? Og hvad er den nuværende aktiekurs for en Rolls-Royce aktie?

Hvor kan du købe Rolls-Royce aktier?

Har du lyst til at købe Rolls-Royce aktier? Du kan handle direkte med Rolls-Royce-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Rolls-Royce aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Rolls-Royce aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Rolls-Royce lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Rolls-Royce? Grafen nedenfor viser, hvordan Rolls-Royce s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Rolls-Royce:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Rolls-Royce.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Rolls-Royce de seneste 5 dage:

Rolls-Royce historie

I 1904 lancerede Charles Royce og Henri Rolls den første Rolls-Royce på markedet. Denne 10 HK var den første i en lang række af højkvalitets biler. En Rolls-Royce er kendt for at være uforgængelig: 65% af al Rolls-Royce, der nogensinde er lavet, er stadig på farten.

Rolls-Royce producerer også motorer til fly. Den første flymotor er Rolls Eagle fra 1915. Efter Anden Verdenskrig producerede virksomheden også jetmotorer. I 1971 var der problemer med RB-211 jet motoren, som fik virksomheden til at gå konkurs.

I 1973 blev virksomheden splittet, hvilket resulterede i, at den rentable bildivision fortsatte som en separat filial. Rolls-Royce holder mærket unikt ved stadig at bygge motoren til bilerne i hånden.

Buy Rolls Royce shares

Den bedste bil i verden

I 1906 blev Rolls-Royce kåret til den bedste bil i verden takket være produktionen af Silver Ghost. Denne bil havde en 40/50 HK sekscylindret motor. Indtil 1925 blev der bygget 6125 biler, og for at følge med efterspørgslen blev der bygget 1701 biler på et andet Springfield anlæg i USA i 1921. Denne nye fabrik blev lukket ned i 1931.

Biler med Spirit of Ecstasy

Prestigefyldte bilmærker havde ofte deres maskot omkring 1910, og Rolls-Royce var ingen undtagelse. Kunstneren Charles Sykes producerede den luksuriøse maskot Spirit of Ecstasy i form af en kvinde. Fra nu af var alle biler af dette mærke udstyret med denne luksuriøse maskot.

Overtagelse af BMW og Volkswagen

Begge Volkswagen og BMW ønskede at overtage Rolls-Royce. I 1998, til 30 millioner pund, afgav Volkswagen det højeste bud og blev ejer af maskotten og kølergrillen. BMW blev ejer af logoet og navnet. I 2003 blev der indgået en aftale, der tillod BMW at producere Rolls-Royce biler. I Goodwood, West Sussex, byggede BMW en ny fabrik til Rolls-Royce.

Men hvad investerer du egentlig i, når du køber Rolls-Royce aktier? Du investerer derefter i Rolls-Royce Holdings plc, som er en Britisk multinational. Virksomheden beskæftiger sig med produktion af motorer til fly. De gør dette så godt, at de er den tredjestørste producent af flymotorer i verden. Så når du investerer i Rolls-Royce, er det det, du køber en andel i.

Stigende salgstal i 2020

Rolls-Royces salgstal er stigende, blandt andet takket være Cullinan. Takket være denne SUV er salgstallene steget kraftigt, og der er solgt en fjerdedel flere biler end i 2018. I 2018 blev der solgt 4107 biler og i 2019 blev der solgt 5152 biler. En tredjedel af dette nummer blev solgt i USA. Rolls-Royce ønsker ikke at oplyse, hvor mange Cullinan biler der blev solgt i 2019.

Rolls-Royce virksomheden

Bilindustrien i Rolls-Royce er overtaget af BMW. Hvis du køber Rolls-Royce aktier nu, køber du aktier i Rolls-Royce Holding. Dette selskab er den tredjestørste producent af flymotorer i verden. Andre divisioner af virksomheden omfatter marinemotorer, forsvar og energi.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *