Plus500 guide: lære at handle med Plus500

Har du lyst til at investere med Plus500? I denne guide til Plus500 platformen lærer du alt, hvad du behøver at vide for at begynde at handle med Plus500.

Hvordan opretter du en konto med Plus500?

Hvis du endnu ikke har oprettet en demo konto hos Plus500, kan du gøre det gratis. Alt du skal gøre for at åbne en demokonto er at indtaste din e-mail adresse og adgangskode. Først når du begynder at handle med rigtige penge, skal du indtaste flere detaljer. Derfor er øvelse særligt vigtig! Brug knappen nedenfor til direkte at åbne en konto hos Plus500:

80% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.80% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.

Create Plus500 account

Læs dette før du investere

Hvordan fungerer handel med Plus500?

Før du handler med Plus500, er det vigtigt at huske, at du ikke selv handler med aktier eller råvarer. Plus500 bruger i stedet CFD’er. En CFD er et derivat, der giver dig mulighed for at spekulere i prisændringer. Men hvordan fungerer det i praksis?

Når du køber eller sælger en CFD på en Apple aktie, spekulerer du i en kursbevægelse. Du bliver faktisk aldrig ejer af andelen. CFD’er er derfor beregnet til kortsigtet spekulation og er ikke egnet til langsigtet investeringer. Plus500 er derfor særligt velegnet til aktive handlende, der ønsker at tag fordel af aktiemarkedets volatilitet.

Hvordan åbner du en stilling med Plus500?

At åbne en stilling er at starte en investering. Takket være den brugervenlige software kan du finde alle kendte shares på platformen. Ønsker du for eksempel at købe eller sælge Apple CFD aktier, så gå til aktie kategorien og derefter til USA kategorien, her finder du Apple aktien, og du kan trykke på køb eller sælg knappen. Du kan selvfølgelig også bruge søgefunktionen til at finde en aktie du vil handle med.

trading Plus500 Guide

Køb og salg til Plus500: vejledende priser.

Når du så trykker på køb, åbnes bestillings skærmen. På dette skærmbillede angiver du det beløb, du ønsker at åbne en handelsposition for. Når du trykker på købsknappen, åbnes handel’s positionen på din konto.

Plus500 open position Eksempler på priser.

Hvordan kan du åbne en short position med Plus500?

En fordel ved at handle CFD’er med Plus500 er, at du også kan åbne en position til en faldende pris: dette kaldes også en short position. Med en short position får du et positivt handels resultat, når kursen falder, og du taber penge, når kursen stiger. Ved at trykke på salgs knappen kan du åbne en short position i Plus500 software.

Plus500 short position

Hvordan kan du afgive en ordre?

Du behøver ikke at åbne en handelsposition med Plus500 direkte: det er også muligt at bruge en ordre. Du bruger køb når kursen er option. Her kan du indtaste den pris, positionen skal åbnes til. Husk at din ordre vil fortsætte med at eksistere: Når markedsforholdene ændrer sig, er det vigtigt at lukke din position igen. Dette forhindrer dig i at åbne en handelsposition uden at ville det.

Place Order Plus500

Få automatisk fat i dine overskud og tab

Når du åbner en stilling i Plus500s software, kan du også vælge automatisk at tage dit overskud eller tab. Ved at vælge Close at spekulere kan du indstille en pris, som du automatisk tager din fortjeneste til. Muligheden Close at Loss giver dig mulighed for at vælge en pris, som du automatisk tager dit tab til.

Der er ingen garanti for, at den pris, du udfylder, rent faktisk bliver gennemført. Når markedet bevæger sig kraftigt, kan du få en mere ufordelagtig pris: dit tab kan så stige yderligere. For nogle CFD’er kan du derfor anvende et garanteret stop. Du betaler ekstra transaktionsomkostninger for dette, men du kan være sikker på, at din handel bliver udført i henhold til din plan.

profit_loss_order_Plus500

Hvordan virker gearing med Plus500?

En vigtig del af denne manual er håndtaget på Plus500. Plus500 giver dig mulighed for at åbne positioner, der er op til 30 gange større end dit indskud uden at miste mere end beløbet på din konto. For eksempel, hvis du begynder at handle med $1000, kan du handle CFD’er op til $30.000. Det øjeblik, du lukker din handelsposition, bestemmer derefter din fortjeneste eller tab.

Gearingen anvendes automatisk på dine handler. For hver CFD kan du se, hvilken gearing du anvender under information. Ved at vælge det beløb, du vil handle med, bestemmer du, hvor stor risiko du er udsat for. Det er vigtigt at huske, at både dit potentielle overskud og dit tab stiger, når du bruger gearing. I næste afsnit vil vi illustrere dette med et eksempel.

Leverage Plus500

Eksempel på gearet handel

Du kan vælge at indbetale det fulde beløb for en investering. Når du køber eller sælger en aktie med en pris på $1.000, indbetaler du det fulde beløb på $1.000. Hvis prisen så stiger med 10%, får du et positivt resultat på $100 og falder prisen med 10%, får du et negativt resultat på $100.

Du kan også vælge at købe eller sælge aktien med en gearing på 1:2. Du indbetaler derefter $500, men køber eller sælger CFD aktie på $1000. Når prisen stiger med 10%, opnår du et afkast på €100. Dette er dog et afkast på 20 % sammenlignet med dit oprindelige indskud: en gearing effekt øger dine resultater markant.

Dette er også den umiddelbare fare ved gearingen: Hvis du ikke er forsigtig, kan du miste hele beløbet på din Plus500 konto.

Hvordan kan du administrere handler?

Under åbne positioner kan du se resultaterne af alle dine åbne handler. Det er også muligt at lukke handler manuelt. Det er tilrådeligt at overvåge dine handler nøje. Du kan gøre dette ved at installere Plus500 mobilapplikationen.

Hvordan fungerer margins ved Plus500?

Plus500 omhandler to typer margins: initial margin og maintenance margin. Initial Margin er det gratis beløb, du skal bruge for at åbne en handel på din konto. Hvis Initial Margin er 20%, skal du have mindst 20% af handlens værdi på din konto. På en CFD-aktie på 1.000 €, ville den indledende margin så være 200 €.

Maintenance margin angiver det beløb, der skal være på din konto for at holde stillingen åben. Hvis maintenance margin er 10 %, så skal du have mindst 10% af handlens værdi på din konto. På en $1.000 CFD-aktie ville maintenance margin så være $100.

Falder din investering kraftigt i værdi, og nærmer du dig maintenance margin? Så er der risiko for et margin call. Plus500 vil bede dig om at foretage en ekstra indbetaling. Hvis du ikke gør dette, lukker din handel automatisk, og du mister hele indbetaling. Plus500 beskytter dig mod en negativ saldo, så du aldrig kan tabe mere end det beløb, du indsætter på din konto.

Bemærk, at alle dine handler tæller med i marginen. En god handel kan øge din margin, mens en dårlig investering kan bringe alle dine andre handelspositioner i fare.

Hvad betyder nat præmie?

Plus500 opkræver også en nat præmie på dine handler. Du betaler kun nat præmien, hvis du lader handlerne stå åbne i mere end én dag. En del af beløbet for din handel er finansieret af Plus500: du betaler renter af det. Rente beløbet kan findes i informationssektionen for hver CFD. Bemærk venligst, at du i weekender og særlige helligdage ofte skal betale en natpræmie i flere dage, da handels sessionen er lukket i løbet af.

night premium Plus500

Hvad betyder spread ved Plus500?

Du betaler ikke en fast kommission, når du begynder at investere med Plus500, som giver dig mulighed for også at åbne positioner med et lille beløb. Du betaler dog et spread. Spredningen er forskellen mellem købs og udbudsprisen. Du betaler denne forskel for hver CFD, du køber eller sælger. Under information kan du finde spread på den aktie du vil handle i. Mange spread er dynamiske, hvilket betyder, at de varierer afhængigt af markedsforholdene.

Plus500 spread

Eksempler på priser.

Hvordan bestemmes dine handels resultater?

Når du åbner handler, kan du for hver position se, om du tjener et overskud eller et tab. Først når du lukker handlen, bliver fortjenesten eller tabet endelig. Indtil da kan alt ske!

Fortsæt med at øve dig!

Plus500s software er meget brugervenlig. Åbnings og lukke positioner siger sig selv, og diagrammerne er nemme at læse. Mange mennesker skal dog vænne sig til det i starten. Det er derfor tilrådeligt først at starte med en gratis demo konto og derefter begynde at handle med rigtige penge.

Ofte stillede spørgsmål om Plus500

I den sidste del af vores Plus500 forklaring besvarer vi nogle ofte stillede spørgsmål om Plus500-handelsplatformen.

Hvordan kan du nulstille demoen?

Plus500 nulstiller automatisk din demo, så snart saldoen er under $200. Du kan bruge Plus500 demoen, så længe du vil

Hvordan ændre man sproget?

Plus500 er tilgængelig på mere end 20 sprog. Inden du logger ind kan du nemt ændre sproget øverst til højre.

Hvordan tjener Plus500 penge?

Plus500 tjener penge ved at beregne transaktionsgebyrer. Hver gang du åbner en position optjener Plus500 et lille spread.

Hvad er minimumsindskud/udbetaling?

Minimumsbeløbet for at indbetale med Plus500 er $100. Du kan også hæve minimum $100 på Plus500 på én gang. Plus500 opkræver aldrig gebyr for indbetaling og udbetaling af penge.

Hvordan lukker man Plus500 kontoen?

Du kan slette din Plus500 konto ved at kontakte Plus500 Kundeservice.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!