Fordele og ulemper ved at handle med CFD’er

CFD handel er stadig extrem populær. Men hvad er de største fordele og ulemper ved at handle med CFD’er? I denne artikel besvarer vi dette spørgsmål og hjælper dig med at beslutte, om handel med CFD’er er noget for dig.

Hvad betyder CFD’er?

Før vi diskuterer om de største fordele og ulemper ved CFD’er, vil vi kort behandle, hvad betyder CFD’er. Med CFD’er kan du spekulere i prisstigninger og prisfald på for eksempel en aktie. Det er muligt at bruge en gearing, som giver dig mulighed for at åbne en relativt stor position med et små sum af penge.

Har du lyst til at vide hvordan man handle med CFD’er? Læs direkte hvordan fungerer handel med CFD’er.

Hvad er de største fordele ved CFD’er?

Hvad er de største ulemper ved CFD’er?

Hvad er fordelene ved CFD’er?

Nedenfor diskuterer vi fordelene ved handel med CFD’er.

Handel med gearing

Med CFD’er du kan bruge en såkaldt gearing, eller leverage. Leverage gør det muligt at foretage en større investering med et mindre beløb. For eksempel, hvis du bruger en multiplikator på en til ti, kan du investere $1000 med $100. Der er to måder at tag fordel af gearing på:

  • Du har brug for færre penge for at åbne en investering af en bestemt størrelse.
  • Du kan tag større fordel af en lille prisudsving.

Har du lyst til at vide mere om handel med gearing? I denne artikel forklarer vi, hvordan investering med gearing fungerer:

Spekulere i et prisfald

Når du handler med CFD’er, kan du spekulere i stigninger og fald på markedet. Du har mulighed for at åbne en short position, når du bruger CFD’er. Når du short sælger, får du et positivt resultat, når prisen falder. Dette gør CFD til en fremragende mulighed for at tag fordel af faldende markeder eller dårlige nyheder.

Har du lyst til at vide mere om short selling? Læs vores omfattende artikel om dette emne:

CFD'er drager fordel af faldende marked

CFD’er er gennemsigtige

Det er faktisk let for den gennemsnitlige investor at forstå priserne på CFD’er. Prisen på en CFD følger prisen på den underliggende sikkerhed ret nøjagtigt. Når Coca-Cola aktier stiger, stiger CFD normalt også i værdi.

Udover tilbyder CFD’er de nødvendige yderligere funktioner, som gør handel ekstra attraktiv. Når du bruger CFD’er, kan du nemt placere ordrer. Med ordrer kan du automatisk åbne eller lukke investeringer til en bestemt pris. Du kan læse mere om åbning af CFD positioner i denne artikel.Udover er der flere forskellige fordele forbundet med handel med CFD’er.

Omkostningerne er i forhold til din investering

En stor fordel ved CFD’er er de relative transaktion omkostninger. Når du køber en aktie fra en børsmægler som DEGIRO, betaler du en fast provision på mindst $2. På Plus500,opkræves ingen kommission, og du betaler kun spread.

Med online CFD brokers, eller såkaldt børsmæglere, betaler du normalt kun spread. Spread er en fast procentdel af investerings værdien. Dette gør det muligt at opnå et godt resultat med dine investeringer, selvom du kun deponerer et små beløb.

Ønsker du at vide mere om de nøjagtige omkostninger ved at investere i CFD’er? Læs vores artikel om dette emne:

Stort udvalg af optioner

Den stor udvalg af CFD’er er en kempe fordel. Med CFD brokers kan du handle i CFD’er på aktier noteret i forskellige eksotiske regioner. Udover aktier er det også muligt at handle i valutaer, råvarer, optioner, ETF’er og kryptovalutaer. Denne omfattende vifte af optioner gør det let for enhver trader at finde det rigtige produkt.

Dette gør CFD handel meget fleksibel. Med en konto har du øjeblikkelig adgang til alle globale markeder. Med din lokale bank skal du ofte betale ekstra penge for at få adgang til internationale markeder. CFD’er er derfor meget velegnede til investorer, der er interesseret i mere eksotiske investeringsprodukter.

Har du lyst til at vide, hvilken børsmægler du har mest gavne af fordelene ved at handle med CFD’er? Se vores oversigt over de bedste CFD-mæglere:

Dine tab er begrænsede

En anden fordel ved handel med CFD’er er, at du har fuld kontrol over dine tab. Du kan kontrollere dine tab ved at bruge et stop loss. Med et stop loss, lukkes din position automatisk med et bestemt tab.

Venligst vær opmærksom på, at få den ultimative beskyttelse skal du bruge et garanteret stop loss. Med et garanteret stop loss lukkes din position altid til den værdi du angiver. For et garanteret stop loss betaler du yderligere transaktionsgebyrer. Udover er det rart at vide, at du aldrig kan miste flere penge end du indbetaler på din investeringskonto.

CFD’er udløber ikke

Når du investerer i optioner eller futures, skal du tage udløbsdatoen i tankerne. Når en sikkerhed udløber, lukkes positionen normalt automatisk på en bestemt dato. Dette er normalt ikke tilfældet med CFD’er. Dette giver dig mere fleksibilitet: med CFD’er bestemmer du hvor varieret er din investering.

Prøv det med en demo

En anden stor fordel ved CFD handel er, at du kan prøve mulighederne gratis med en demo. Mange traders mister penge i starten, fordi de ikke har nogen idé om, hvad de laver. Ved først at øve med en demo kan du finde ud af om handel med CFD’er fungerer for dig.

Har du lyst til at vide, hvor du kan prøve CFD handel gratis med en demo? Brug knappen nedenfor for direkte at sammenligne demo konti fra de forskellige udbydere:

Hvad er ulemperne ved CFD’er?

Nedenfor diskuterer vi ulemperne ved at investere i CFD’er.

Ulemperne ved at anvende gearing

Der er naturligvis også risici forbundet i forbindelse med handel med gearing. I praksis opnår mange forbrugere et negativt resultat med gearede produkter. Dette skyldes ofte, at de tager mange risici. Det er meget vigtigt at huske, at brug af en høj gearing fremskynder resultaterne. Det er altid vigtigt at opretholde tilstrækkelig margin på din konto. Hvis du ikke har tilstrækkelige midler på din konto, kan du miste din indbetaling ved hjælp af et margin call.

Du kan læse mere om margin call i denne artikel. Du kan også læse mere om risikoen ved at bruge en gearing.

Finansieringsgebyrer

En anden ulempe ved CFD’er er, at du skal betale finansieringsomkostninger. Børsmægleren bidrager trods alt den største andel af investerings værdien. Fordi du betaler finansieringsomkostninger, er CFD’er mindre velegnede til langsigtede investeringer. Det er derfor bedre at bruge CFD’er til investeringer med en kortere tidsramme end et år.

Du har brug for mere tid

En anden ulempe ved handel med CFD’er er, at du også har brug for at investere mere tid. Når du køber aktier og starter en portefølje, behøver du ikke være meget opmærksom på dem dagligt. Men når du begynder at bruge CFD’er, er du en aktiv trader. Det er derfor vigtigt at bruge mere tid på dine CFD handler.

tid CFD ulempe

Psykologisk pres

Det er endnu vigtigere (og måske vanskeligt) at holde hovedet koldt, når man handler med CFD’er. Fordi det er let at åbne store investeringer, kræves en højere grad af selvkontrol. Mange mennesker går for langt drevet af grådighed og mister hele deres indskud. Ønsker du at lære, hvordan du kan kontrollere dine følelser, mens du handler med CFD’er? I denne artikel diskuterer vi, hvordan du kan gøre dette:

Betal en ektra spread

Når du handler med gearing, betaler du transaktionsgebyrer over hele din investering. Når du anvender en gearing på 1:10, køber du også ti gange så mange aktier. Det er vigtigt at huske, at du betaler spread over alle de aktier, du køber.

Du investerer aldrig i rigtige aktier

En anden ulempe ved CFD’er er, at du aldrig kan handle med en reel aktie med CFD’er. Du får aldrig stemmeret med en CFD, hvilket betyder, at du ikke kan deltage i beslutnings processen i virksomheden. Når du virkelig vil være ejer af en virksomhed, skal du selv købe aktien.

Opvejer fordelene ved CFD’er ulemperne?

CFD’er har trodsig mange fordele og ulemper. For mange mennesker, opvejer fordelene faktisk ulemperne. Takket være indførelsen af CFD’er er det muligt for investorer at handle med små beløb i aktier og valutaer.

Det er meget vigtigt at huske, at der er forhøjede risici forbundet med handel med CFD’er. Øv dig derfor nok med en gratis demo, før du foretager en første indbetaling. Er du overbevist om fordelene ved CFD handel, og vil du prøve mulighederne? Du kan gøre dette med en gratis og ubegrænset demo! Du kan også tjekke vores fulde liste over børsmæglere.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!