Omkostninger ved handel med CFD’er

Når du handler med CFD’er, skal du betale transaktionsgebyrer. En stor fordel ved CFD’er er, at dine transaktionsomkostninger er i forhold til det beløb, du handler med. Som et resultat er det også muligt at opnå et positivt resultat, når du handler med en lille mængde. Men hvilke omkostninger skal du betale, når du begynder at investere i CFD’er?

Hvor kan du handle omkostninger effektivt med CFD’er?

Når du åbner mange positioner, er det vigtigt at vælge en billig CFD børsmægler. Når alt kommer til alt betaler du gebyrerne for hver separat transaktion. Selv med lave omkostninger kan dine samlede transaktionsomkostninger stige hurtigt. For at hjælpe dig har vi listet nogle billige CFD børsmæglere af høj kvalitet til dig. Tryk på knappen nedenfor for direkte at sammenligne de mest fordelagtige børsmæglere:

Skal du betale kommission?

I de fleste banker betaler du et fast beløb pr. transaktion. Når du køber et bestemt antal aktier i din lokale bank, betaler du altid en minimums fast provision uanset din handelsvolumen. Dette gør det næsten umuligt for forbrugerne at investere med et par hundrede dollars.

Nogle CFD børsmæglere opkræver også en fast kommission. Heldigvis er dette ofte ikke tilfældet. For langt størstedelen af CFD børsmæglere betaler du slet ikke provision, når du handler med aktier. Dette giver dig mulighed for at opnå et godt resultat, selv med små beløb.

Spread

Når du handler med CFD’er, bemærker du direkte, at transaktionsomkostningerne altid er i forhold til den investering, du foretager. Omkostningerne kaldes spread, hvilket er forskellen mellem købs og salgspris.

Ved handel med valutapar er spændet ofte tydeligt markeret. Hvis spread er 2 pips, betyder det, at du betaler 0,0002 cent pr. handlet enhed. Ved EUR/USD er en handlet enhed 1000. Så når du handler i EUR/USD med et spread på 2 pips, betaler du tyve dollar cent i transaktionsgebyr (0,0002 X 1000).

total_omkostninger_spread_CFD

Dette betyder, at du vil tjene penge, så snart prisen stiger med mere end 0,0002 cent! Transaktionsomkostningerne er meget lave, så du kan også investere rentabelt med et mindre beløb.

Du betaler også et spread på aktier og råvarer. Hos din børsmægler kan du altid se, hvad betyder spread. Den nøjagtige spread kan undertiden være dynamisk: det betyder, at transaktionsomkostninger kan stige eller falde afhængigt af handelsvolumen. Det tilrådes derfor altid at kontrollere spread, før du åbner en position.

CFD_omkostninger

Det er meget vigtigt at huske, at du betaler spread på hver aktie, du køber. Med gearing kan du nogle gange købe $ 1000 i aktier med $ 100. Du betaler derefter transaktionsgebyret for det fulde beløb for din handel. Når du åbner en position på 10 aktier på $100, og transactions omkostninger en pr. aktie er $ 0,20, vil dine samlede transaktionsomkostninger være $1. På en samlet investering på $ 100 vil dette udgøre 1% i transaktionsgebyrer.

Finansierings gebyrer

Når du handler med CFD’er, kan du bruge en gearing. Gearing gør det muligt at investere på margin. Børsmægleren finansierer derefter en stor del af investeringen for dig. Når du anvender en gearing på 1: 5, behøver du kun at lægge 20% af det samlede beløb. Ved at bruge gearing kan du opnå et potentielt højere afkast med et mindre beløb.

Brug af en lever er dog ikke gratis. Når du anvender et løftestang, betaler du finansieringsrenter. Denne rentesats beregnes kun, hvis du lader positionen være åben i mere end en dag. Som daytrader behøver du ikke betale nogen finansieringsomkostninger.

For short positioner modtager du undertiden en finansierings præmie, og for lange positioner trækkes finansierings præmien. Det er klogt at kontrollere finansieringsbetingelserne og omkostningerne for hvert instrument. Disse omkostninger beregnes ofte ved at opkræve en markering over markedsrenten. Disse omkostninger divideres derefter med 365 (antallet af dage i et år).

Finansieringsomkostninger pr. dag er normalt lave og afhænger helt af børsmæglerens specifikke vilkår. På Plus500 kan du nemt finde den nøjagtige finansierings præmie pr. CFD. På billedet kan du se et eksempel på, hvordan dette ser ud med Plus500. Selv om handel med CFD’er normalt hovedsageligt bruges i korte perioder (1-30 dage), gør de lave finansieringsomkostninger det også muligt at investere i CFD’er i en længere periode.

På grund af finansieringsomkostningerne er CFD’er særligt velegnede til kortsigtede investeringer. Finansieringsomkostninger kan reducere det langsigtede afkast markant. Det er vigtigt at huske, at du i løbet af weekenden betaler finansieringsomkostningerne i tre dage. I weekenden er udvekslingen lukket, så din position forbliver automatisk åben i flere dage.

omkostninger_Plus500_CFD’er

Den præmier, du betaler og modtager, erklæres under præmie natten over. Illustrative priser.

Bemærk omkostningerne ved slippage

Når du investerer, skal du muligvis håndtere slippage. Når du angiver et stop loss, angiver du, at du vil sælge aktien til en bestemt pris. Hvis markedet er meget ustabilt, kan prisen bevæge sig lidt, før positionen faktisk sælges. Som et resultat kan tabet på din handelsposition muligvis være højere end forventet.

Du kan løse dette ved at bruge et garanteret stop loss. Brug af et garanteret stop loss er dog ikke gratis. Du betaler for dette ved for eksempel at betale et højere spread. Brug derfor kun denne type stop loss, når du forventer store volatilitet.

Omregnings omkostninger

Nogle børsmæglere betaler gebyrer for investeringer i fremmed valuta. Din investeringskonto er altid i en bestemt valuta. Når du ejer en eurokonto, skal du først købe dollars, før du kan købe en aktie noteret i dollars. Se derfor godt på, hvor meget du betaler, når du bytter en valuta til en anden.

Pas på andre omkostninger

Nogle CFD børsmæglere kan være meget luskede. For eksempel opkræver de ekstra, når du vil trække pengene ud, eller hvis du ikke bruger platformen i en bestemt periode. Derfor skal du undersøge korrekt, om børsmægleren opkræver irriterende skjulte gebyrer, før du åbner en konto.

Hvor dyrt er handel med CFD’er i praksis?

I dette eksempel viser vi, hvor dyre investeringer i CFD’er kan være. I dette eksempel investerer vi i olie med en leverage på 1:10. Vi investerer i et beløb på $ 1000, og prisen på en tønde olie er $ 40. Vores samlede investering vil være $ 10.000 værd. For dette beløb handler vi med 250 olietønder.

Vi betaler øjeblikkeligt spread over olietønder. I vores test er spread 0,08 cent pr. tønde. Vi betaler derefter i alt $ 20 i direkte transaktionsgebyrer. Dette udgør 2% på vores investering på $1.000.

Vi holder positionen i dette eksempel åben i en uge. Vi betaler en nat præmie – køb 0,0055% pr. dag. I alt betaler vi 0,0385% i renter af det samlede beløb for vores position på en uge. Vores position er værd $ 10.000 * 0,0385%, hvilket svarer til $ 3,85. Som en procentdel af vores investering er finansieringsomkostningerne yderligere 0,385%.

Vores samlede transaktionsgebyrer er $20 plus $ 3,85, hvilket svarer til $ 23,85. På vores investering på $ 1.000 betaler vi 2.385% i transaktionsgebyrer. Vi har dog lov til at investere med et beløb på $ 10.000, og vores potentielle overskud er ti gange så højt. Som du kan se, behøver handel med CFD’er slet ikke at være dyrt! Vi tjener allerede fortjeneste med vores investering, når olietønder stiger mindst 0,40 dollars i værdi.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!