Hvordan kan du tag fordel af en faldende oliepris?

Prisen på olie kan svinge betydeligt: heldigvis er der måder, hvorpå du altid kan drage fordel af en nedadgående oliepris! Under korona krisen havde vi en hidtil uset situation, hvor prisen på en tønde olie faldt til under $0. Hvordan kan du drage fordel af en sådan usædvanlig situation?

Hvordan kan du tag fordel af et oliepris nedbrud?

Der er forskellige måder, hvorpå du kan reagere på en nedbrudt oliepris. Lad os se, hvad dine muligheder er.

Kig efter gode tilbud

Du kan også vælge at købe efter gode tilbud. En virksomhed som Shell har været stabil over lang tid. Virksomheden udbetaler mere udbytte hvert år og har en solid forretningsmodel. Det har formået at overleve de nødvendige kriser i fortiden.

Chancen for, at en virksomhed som Shell vil mislykkes, er derfor lille. Du kan derfor se et olie krasch som et godt tidspunkt at købe stabile olieaktier. En god fest til at købe olie aktier. Kan du købe og sælge aktier uden at betale provision.

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
Degiro€2,50 per transaktion

Aktiv handel & short selling

Du kan vælge at aktivere spekulere i værdien af olieprisen. Du kan gøre dette med derivater. Ved at bruge derivater har du mulighed for at åbne en kort position. Med en kort position opnår du et positivt resultat på din investering, når prisen falder. Når prisen stiger, mister du penge.

En god mægler til aktivt at håndtere prisen for en olie, der er Plus500. Med Plus500 kan du spekulere i stigende og faldende priser med CFD’er. Vil du begynde at handle olie-CFD’er med det samme? Brug knappen nedenfor for at åbne en konto:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Følg en tracker

Du kan også kigge efter en tracker, der forsøger at nærme sig prisen på olie. En indeksfond forsøger for eksempel at spore olieprisen. Undersøg nøje, hvad hver tracker er designet til at gøre.

Der er også trackere, der reagerer på en faldende oliepris. Andre trackere klarer sig godt med høj volatilitet. Du kan investere med den rigtige tracker under alle markedsforhold.

En god fest at investere i trackere er DEGIRO. Hos denne mægler kan du investere gratis i kerne valget af trackere. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto hos denne mægler:

Hvorfor blev olie prisen negativ under koronakrisen?

Koronakrisen har bragt al global økonomisk trafik i stå. Som et resultat faldt efterspørgslen efter olie til et nyt lavpunkt.

I begyndelsen af krisen faldt prisen på olie meget hårdt. De olieproducerende lande nåede ikke til enighed, hvilket resulterede i, at der stadig blev produceret for meget olie. Til sidst indgik de 23 olieproducerende lande en alliance for at reducere produktionen. Selv med lavere produktion blev faldet i efterspørgsel imidlertid ikke absorberet ordentligt.

Som en konsekvens var der en alvorlig overproduktion. Når du ønskede at købe olie i maj 2020, ville du få penge til at købe den. Det er dyrt for producenterne at opbevare de 160 (!) Millioner tønder olie i olietankskibe.

På grund af disse begivenheder begyndte folk at dumpe fremtidige kontrakter på olie. Dette skete, fordi folk i den nuværende situation foretrækker ikke at have en tønde olie tilbage. Som et resultat styrtede den amerikanske STI olie 100% den 20. april, og prisen blev negativ.

Hvad med oliens fremtid?

Den globale økonomi er låst inde, og efterspørgslen efter olie vil ikke stige hurtigt. Ikke desto mindre vil enhver krise blive overvundet. Når virussen er under kontrol, starter økonomien igen. Den verdensomspændende økonomi kører stadig på olie. Efterspørgslen efter olie forventes derfor at stige, og det er derfor ikke usandsynligt, at prisen vil nå nye højder i fremtiden.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!