Risici ved at handle med gearing

Handel med gearing, eller såkaldt leverage, kommer med en masse større risici end traditionel handel, hvor man køber de faktiske aktier. Leverage gør det muligt at foretage en enorm handel med blot et små beløb. Det betyder, at enhver ændring i prisen har større konsekvenser for balancen på kontoen. Hvis du ikke ved, hvordan leverage virker, er det en god idé at læse alt om det i vores informativ artikel om handel med gearing.

Forståelse af risikoen med gearing

risks leverage trading Når man bruger gearing til at handle, køber man ikke aktier. Det betyder, at du kan miste hele din position, hvis din aktuelle kapital ikke er nok til at dække positionen. Med en gearing på 50:1 skal man kun have 4% af værdien af en aktie. Det betyder også, at virkningen af en stigning eller et fald i prisen med et pund forstærkes af 50.

Før du begynder at handle med leverage, det er meget vigtig, at du forstår risiciene. Gearing kan være meget nyttig, og når man bruger den ordentligt, kan man tjene mange penge. Leverage kan gå begge veje. Det kan hjælpe dig, men det kan også ødelægge dig.

Vedligeholdelse af margin

Med nogle børsmæglere det er mulig at bruge en latterligt høj gearing, der kan gå op til 400: 1. Det er en latterlig margin, fordi deres holdning vil blive lukket meget snart på grund af margin call. Sørg for, at du holder en vis margin, så en position kan bevæge sig. Hvis kravet f.eks. er 800 pund, betyder det, ved stillingen automatisk vil lukke på grund af en margin call, når den disponible saldo falder under 800 pund.

Hvis du ønsker at handle CFD’er ansvarligt, skal du have mindst 2,5 gange den krævede margin tilgængelig på din konto. På den måde undgår man en margin call, og deres position vil kunne bevæge sig i overensstemmelse med deres egen strategi. Hvis du ønsker at handle mere sikkert, bør du øge forhold. På den måde kan du styre risikoen for gearing.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!