Hvordan kan man købe Huawei aktier?

Huawei er en af de største telefon producenter. Men de producerer også mange andre teknologiske produkter: Jeg skriver for eksempel denne artikel på en rar Huawei bærbar. Virksomheden er bestemt ikke uden skandaler, men stå stadig fast på sin position. Er det mulig at investere i dette Kinesiske selskab ved at købe Huawei aktier?

Hvordan kan man købe Huawei aktier?

Huawei aktierne kan ikke købes. Selskabet er ikke et børsnoteret selskab. Hvem ejer firmaet? Selskabets websted oplyser, at mange ansatte i virksomheden har mindst én aktie. Et udvalg af repræsentanter vælges af disse ansatte. Dette udvalgte udnævner derefter bestyrelsen og tilsynsrådet.

Så desværre kan man ikke købe Huawei aktier. Dette kan heller ikke tilrådes i betragtning af vanskelige forhold mellem Huawei og USA. Man kan vælge at investere i alternativer: Tænk på en investering i f.eks. Samsung eller Apple.

Har du lyst til at lære den bedste metode til at købe aktier? Læs vores særlige råd om at købe aktier:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for . Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for . Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Om Huawei

Den Kinesiske forretningsmand Ren Zhengfei grundlagde Huawei i 1988. I 1988 begyndte hans selskab at levere udstyr til telefonnettet. I dag spiller Huawei også en dominerende rolle på verdensmarkedet. Siden 2012 har selskabet været den største udbyder af telekommunikationsnet i verden. Det multinationale Kinesiske selskabs hovedkontor ligger i Shenzhen.

buy Huawei shares

Huawei’s aktiviteter

Virksomheden fokuserede bl.a. på forretningsområdet ved at udbyde komplette telekommunikationsnet. Senere skiftede deres opmærksomhed mere og mere til forbrugermarkedet. Selskabet sælger mobile internet produkter, tablets og smartphones.

Huawei udvikler mobiltelefoni teknologi

I slutningen af 1990’erne begyndte Huawei at udvikle mobiltelefon teknologi. Så begyndte udvidelsen af selskabet i udlandet. I Sverige og USA åbnede virksomheden bl.a. forskningscentre.

Huawei mistænkt til spionage

Der er mistanke om spionage. Der er mistanke om, at den Kinesiske regering vil få adgang til fortrolig information gennem dette selskab. Derfor har lande som Australien, New Zealand og Japan truffet foranstaltninger.

Huawei er afskåret fra at bygge 5G netværk. Det Kinesiske selskab må derfor ikke opbygge et 5G netværk i disse lande. De Europæiske lande som Tyskland, Tjekkiet, Frankrig og Polen overvejer også at forbyde virksomheden fra 5G nettet. I Storbritannien er Huawei ikke forbudt. Selskabet måtte dog acceptere yderligere foranstaltninger for at forhindre eventuel spionage.

Huawei nægter disse mistanker om spionage. Disse mistanker er dog meget skadelige for omdømme og forretningsresultater uden for Kina. Denne udvikling kan derfor i væsentlig grad reducere virksomhedens driftsresultater.

Forbud mod brug af udstyr Huawei

I det kommende år vil Amerikanske virksomheder heller ikke få lov til at bruge udstyr fra de Kinesiske tv virksomheder Huawei og ZTE. Den 13. maj 2020 forlængede præsident Trump undtagelsestilstanden i dette spørgsmål i et år. Han mener, der er en spionage.

Ifølge USA udspionerer Kina Vesten. Kina bruger udstyr fra virksomheder som Huawei. Forbuddet mod Amerikanske virksomheder, der handler med Huawei, gælder også for det Amerikanske selskab Google Derfor har nye Huawei smartphones kun en begrænset version af Android. Denne version er ikke udstyret med Googles apps og tjenester.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *