Hvordan kan man købe Barrick Gold aktier?

Hvis du har lyst til at investere indirekte i guld, kan du vælge at investere i et guldmine virksomhed som Barrick Gold . Men hvor kan du investere i denne Canadiske aktie, og hvad skal du vide, før du køber Barrick Gold aktier?

Hvor kan man købe Barrick Gold aktier?

En investering i Barrick Gold kan også være interessant, især når man stoler på, at guld bliver mere værdifuldt i fremtiden. Man kan også tænke på en investering i Barrick Gold som en sikring: Gold aktier har tendens til at gøre bedre i økonomisk usikre tidevand. Når ens andre aktier falder i værdi, er der plads til Barrick Gold’ aktie til at stige yderligere.

Har du lyst til at købe Barrick Gold aktier? Du kan handle direkte med Barrick Gold-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Barrick Gold aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Barrick Gold aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Barrick Gold?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Barrick Gold udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Barrick Gold kan købe og sælge.

Barrick Gold Company Information

Nedenfor kan du se Barrick Gold vigtigste virksomhedsinformation.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Barrick Gold aktiekurser for de sidste 5 dage:

Er det klogt at investere i Barrick Gold?

Et stærkt argument for en investering i Barrick Gold er udbredelsen af selskabet rundt om i verden. Virksomheden har kontorer i flere lande og på grund af dette vil regionale problemer ikke få virksomheder til at indstille produktionen fuldstændig. Det gør en investering i Barrick Gold lidt mere sikker.

Selskabets miner indeholder ca. 130 mio. oz guld, hvilket betyder, at virksomheden stadig vil tjene en masse penge ved at sælger guld i løbet af næste årtier. Da efterspørgslen efter guld fortsat stiger, er det heller ikke vanskeligt at finde en marked for salg af alt det guld.

Barrick Gold investere også i flere og flere penge i miljøinitiativer. Det er nødvendigt, efter at virksomheden har afgivet negative nyheder på grund af manglende overholdelse af bestemmelserne i Sydamerika. En investering i Barrick Gold kan helt sikkert gå godt, fordi selskabet også investerer i mulig ekspansioner. Det gør det muligt at opnå kapitalvækst med investeringer i Barrick Gold.

buy Barrick Gold shares

Om Barrick Gold, virksomheden

Det velkendte mineselskab Barrick Gold, der producerer både guld og kobber, var det største guldmine virksomhed i verden indtil 2019. Det er et selskab med seksten filialer i tretten lande. Selskabets minearbejder ligger i Argentina, Australien, Canada, Chile, Peru, USA og Zambia.

Over 75% af guld, som Barrick Gold producent, kommer fra Amerika. 90% af omsætningen kommer fra guld og 10% fra kobber. Selskabet har hovedsæde i Toronto, hovedstaden i den Canadiske provins Ontario.

Virksomhedens historie

Barrick Gold, som blev grundlagt af Peter Munck, stammer fra Barrick Resources Corporation grundlagt af Peter Munk. Da han ledte store tab i olie og gas, besluttede han at fokusere på guld. I 1986 ændrede han navnet på sit firma til American Resources Corporation. Det gjorde han fordi han havde tidligere at skille sig ud fra sine Sydafrikanske konkurrenter. I februar 1987 blev virksomheden navn ændret til Barrick Gold Corporation.

Barrick Gold har overtaget flere selskaber. I 2005 afgav virksomheden et fjendtligt overtagelsestilbud på 9,6 mia. USD for Canadiske guldmine Placer Dome. I december 2006 blev transaktionen afsluttet med en omkostning på 10,6 mia. USD. Barrick Guld’ 2018 fusion med Randgold Resource var en aftale på 6,5 mia.

Som investor er det klogt at holde øje med disse former for erhvervelser. Undersøge, om anskaffelserne vil have en positiv indvirkning på virksomhedens resultater. Hvis det er tilfældet, kan du overveje at købe Barrick Gold aktier.

Barrick Gold bliver offentlig

I februar 1987 blev Barrick Gold offentliggjort og børsnoteret på børsen i Toronto. Siden købet af Randgold Resources er selskaber også opdateret på børsen i New York:New York Stock Exchange. Som en del af denne erhvervelse erhvervsvirksomhed vigtige miner. Selskabet formår at fremstille guld til en pris, der er en af de laveste i denne sektor.

Det er et selskab med en klar vision for fremtiden og en dokumenteret track record. Når prisen på guld stiger, er det en attraktiv aktie, mens en faldende guldpris kan kastes en spalter i arbejdet.

Barrick Gold: Kontroverser

Barrick Golds aktiviteter forårsagede kontroverser på forskellige steder. I 2011 var Barrick’ private sikkerhedsstyrke i Porgera minen i Papua Ny Guinea angiveligt skyldig i bande voldtægt og andre voldelige overgreb.

I 2014 forsvandt mere end en million liter cyanid opløsning i en flod i Argentina efter et udslip. I 2016 anlagde aktionærerne sag mod Barrick Gold med påstand om, at selskabet bevidst havde vildledt aktionærerne med hensyn til overholdelsen af miljølovgivningen i Argentina og Chile.

Denne udvikling kan lægge pres på Barrick Golds aktiekurs. Som investor er det derfor klogt at holde øje med den seneste udvikling.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *