Hvordan kan man købe Goldman Sachs aktier?

Goldman Sachs er en velkendt eller næsten berygtet bank. F.eks. var banken delvist ansvarlig for kreditkrisen i 2008. Men år efter år lykkedes det dem at opnå store resultater. En investering i Goldman Sachs aktier kan derfor gå godt. I denne artikel vi ser på de bedste metoder man kan anvende til at købe Goldman Sachs aktier. Man kan også finde den nuværende aktiekurs i denne artikel.

Hvordan kan man købe Goldman Sachs aktier?

Goldman Sachs er en berygtet bank. Det lykkedes dem at bevirke kreditkrisen og de har overlevet. De har den nødvendige indsigt i markederne, og der er en god chance for, at de fortsætter ved at gøre godt i fremtiden. Lad os bare sige, ved banken kan slå. En investering i Goldman Sachs aktier kan derfor gå godt. Men hvor kan man købe Goldman Sachs aktier?

Har du lyst til at købe Goldman Sachs aktier? Du kan handle direkte med Goldman Sachs-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er aktiekursen hos Goldman Sachs?

Er du nysgerrig efter Goldman Sachs ‘(historiske) aktiekurs? Se grafen på denne side! Med knapper kan du åbne en CFD handelsposition på aktier

Hvad laver firmaet Goldman Sachs?

Marcus Goldman grundlagde den Amerikanske bank Goldman Sachs i 1869. I dag er Goldman Sachs en kendt og succesrig bank. Banken tilbyder kunder på verdensplan forskellige tjenester. Goldman Sachs ‘kunder inkluderer privatpersoner, virksomheder, finansielle institutioner og regeringen.

Goldman Sachs har følgende hove aktiviteter: Handel og Hoved Investeringer (Trading and Principal Investments) ,Investeringsbank Afdeling (Investment Banking) og Kapitalforvaltning (Asset Management). Bankens hovedkontor ligger i New York. Siden 2010 er hovedkontoret beliggende i Lower Manhattan på 200 West Street.

kobe_Goldman_Sachs_aktier

Virksomhedens oprettelse

Da selskabet blev grundlagt i 1869, var bankens navn Goldman. Dens grundlægger Marcus Goldman var en Tysk-Jødisk indvandrer. Samuel Sachs, der var svigersøn af Goldman, blev kompagnon i firmaet mellem 1870 og 1890. Som følger af Samuels indtræden blev bankens navn ændret til Goldman Sachs.

Et førende selskab

Goldman Sachs er et førende selskab, fordi banken yder finansiel rådgivning til nogle af verdens største virksomheder, regeringer og rigeste familier. At det er et førende selskab, fremgår også af, at bank rådgiver, der har arbejdet i banken, såsom Mario Draghi og Mario Monti, har formået at sikre vigtige politiske positioner.

Kreditkrisen i 2008 var ikke uden konsekvenser for denne førende bank. Goldman Sachs blev omdannet fra en investeringsbank til et finansielt holdingselskab. Banken besluttede at gøre dette, så de kunne tag fordel af de Amerikanske foranstaltninger til fordel for virksomhederne.

Et hurtigt voksende selskab

Fra og med 2000 oplevede Goldman Sachs en hurtig vækst. I 2008 satte kreditstramningen en prop til denne vækst. På trods af store tab i den finansielle sektor, lykkes det for banken at opnå en nettofortjeneste hele året selv efter kreditkrisen.

Uønskede realkreditlån leveret af banken

I 2015 var der behov for en stor bestemmelse. Det skyldes, at banken havde indpakket værdiløse realkreditlån i angiveligt attraktive investeringsprodukter. Overskuddet ville have været $ 3 milliarder højere det år uden denne bestemmelse. Spørgsmålet om realkredit blev løst i 2016. Banken gik med til en afvikling på 5,1 milliarder dollars af USA’s Justitsministeriet. Med dette beløb blev anklagerne om emballering og videresalg af værdiløse realkreditlån købt.

Kvartal tab i 2017

I fjerde kvartal af 2017 havde Goldman Sachs et nettotab på 1,9 mia. USD. Dette tab, det første kvartals underskud på seks år, skyldtes de Amerikanske skattereformer. For hele 2017 var der stadig en fortjeneste på 4,3 mia. USD. Det år var salget 32 milliarder dollars.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *