Handel med hvede:‌ ‌hvordan kan man investere i hvede?‌

Denne artikel kan du læse alt om at investere i hvede. Vi drøfter, om det er klogt at begynde at handle med hvede i dag. Når du har læst artiklen, kan du afgøre om det er klogt at investere i hvede gennem internettet.

Hvor kan du købe hvede aktier?

Online shopping er fremtiden. Flere og flere handler på nettet. En virksomhed, der reagerer på denne tendens, kan derfor være en interessant langsigtet investering. Samtidig ser man, at flere og flere er interesserede i at starte deres internetvirksomhed.Har du lyst til at købe hvedeaktier? Du kan handle direkte med hvede-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for hvede-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for hvede-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvordan kan man investere i hvede?

Der er flere måder, hvorpå du kan investere i hvede. Man kan handle direkte i prisen på varen. Det er også muligt at investere i en fond, der følger hvedeprisen. Denne artikel kan du læse nøjagtigt hvordan det virker.

Aktiv handel med prisen på hvede

Når vi taler om direkte handel med hvede, taler vi ikke om fysisk køb af store mængder hvede. Nej, vi taler om direkte CFD handel på råvare hveden. I så fald er det ikke nødvendigt at oplagre hvede.

Du investerer ikke i hveden selv, men i prisen på hvede. Ingen kan så tvinge nogen til at levere råmaterialet, så du køber ikke hvede, men kontrakter på hvede selv.

Ved at tage hensyn til de bagvedliggende faktorer, kan du spekulere i handlen med hvede. Det er derfor specielt nødvendigt at holde øje med udbudssiden på markedet. I tilfælde af dårlige nyheder omkring hvedehøsten er det klogt ved købe hvede, da dette sandsynligvis vil presse prisen op.

Når høsten er bedre end forventet, kan man overveje en short position. Med en kort position kan du spekulere i en faldende hvedepris. Man kan lade investere penge i hvede gennem en online broker. En stærk børsmægler, eller såkaldt broker, hvor man kan handle med hvede CFD’er er PIus500. Med PIus500 kan du afprøve mulighederne helt gratis med en demo konto. Brug knappen nedenfor til direkte at åbne en konto:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Hvad er den nuværende pris på hvede?

Nedenfor kan du se den nuværende CFD pris for hvede:

Indirekte investeringer i hvede med en fond

Det er også muligt at investere indirekte i hvede. Også hendes taler vi ikke om et fysisk køb af f.eks. et brød, der indeholder hvede.

Man kunne f.eks. tænke på en investering i en indeksfond, der nøje følger prisen på hvede. Man kan også købe hvede aktier i en virksomhed, der ofte er involveret i forarbejdning af hvede til produkter. Bemærk venligst, at virksomhedens egenskaber også spiller en vigtigt rolle.

invester i hvede

Hvad er hvede?

De fleste vil vide, at hvede er et slags korn; det er faktisk en af verdens mest dyrkede kornsorter. Dette fører naturligvis til en stor forsyning, som også kan ses i forbruget. Hvede, sammen med majs, er en af de mest spiste korn i verden. Ikke desto mindre er der mulighed for en stor variation inden for hvede.

Hvede kan opdeles i forskellige sorter, der er vinterhvede, sommerhvede og overgangs hvede. Dette navn henviser til tidspunktet for såningen. Størstedelen af hvide stammer fra Kina, USA og Rusland.

Handel med hvede: Hvordan kan man investere i hvede?

I denne artikel kan du læse alt om at investere i hvede. Vi drøfter, om det er klogt at begynde at handle med hvede i dag. Når du har læst artiklen, kan du afgøre om det er klogt at investere i hvede gennem internettet.

Hvordan kommer prisen på hvede?

Hvede er et råmateriale, der næsten altid efterspørges. Det skyldes, at vi bruger hvede til mange forskellige produkter, og at folk altid vil være sultne. Risikoen for, at efterspørgslen efter hvede pludselig falder, er derfor ret lille.

Prisen på hvede bestemmes derfor først og fremmest på udbudssiden. En mislykket høst kan f.eks. føre til stærkt stigende hvedepriser. Det kan derfor være klogt at undersøge, hvordan høsten foregår i de lande, hvor hvede hovedsagelig dyrkes.

Ressourcen uden en dominerende aktør

Hvede kan dyrkes næsten overalt. På grund af dette er der ingen dominerende aktør, der kan øve stor indflydelse på markedet. Den største hvede producent er Kina, men lande som Indien, Rusland, Amerika og Frankrig producerer også store mængder hvede.

Fordi er ikke en enkelt spiller, der kontrollerer det bedste af markedet, kan ikke spille politisk spil med ressourcen. Dette er naturligvis til gavn for ressourcens stabilitet.

hvedepriser England

Udviklingen i priserne på hvede i England

Anvendelse af hvede

Hvede anvendte naturligvis som fødevare. Konsum er dog ikke det mindste bestemmelsessted for hvede. F.eks. anvendes hvede til fremstilling af biobrændstoffer.

Handel med hvede

Råvarer handles ofte på en særlig børs. Hvede er handles på CBOT eller Chicago Board of Trade. En unit af hvede er på 27,21 kg. Vi kalder det også en bushel. Værdien af denne mængde angives i cent. Når en bushel er 500 værd, betyder det, ved du betaler 5 dollars pr. 27,21 kg hvede.

På denne børs håndteres der med 5000 bushels, hvilket betyder næsten 30.000 kilo hvede. Heldigvis kan man også investere i mindre mængder hos moderne børsmæglere.

Hvad bør man være opmærksom på når man investerer i hvede?

Prisen på hvede er stærkt afhængig af klimaændringerne. Når vejret er dårligt, og der er mange fejlslagne afgrøder, kan prisen på hvede stige betydeligt. Den industrielle efterspørgsel kan også påvirke prisen på hvede. Dette blev f.eks. sæt efter 2005, hvor hvede i stigende grad blev brugt til at skabe ethanol, et biobrændstof.

Den voksende verdensbefolkning har naturligvis også en positiv indvirkning på prisudviklingen for hvede. Efterhånden som antallet af mennesker vokser, gør detaljer af ædere det også.

Ydelse i forbindelse med andre kornsorter

I praksis majs er oftere brugt til fremstilling af ethanol (biobrændstof). Det er lukrativt, og man kan se, at flere og flere landmænd har skiftet hvede til majs. Dette kan føre til mangel på hvede i fremtiden, hvilket kan øge prisen yderligere. Hvede bruges f.eks. meget til pasta og pizza, og det kan jeg aldrig få nok af.

Investering i hvede aktier

Der er ikke en eneste virksomhed, der udelukkende baserer sig på hvedeproduktion. De kan derfor kun frit investere indirekte i hvede selskaber ved at investere i en virksomhed, der beskæftiger sig med landbrug. Lad os diskutere nogle aktier, der er aktiv i denne sektor.

Køb Mosaic Company aktier

Mosaic Company eksisterede ikke længe, men er nu førende på markedet i Amerika’s kartoffel gødning. Efterspørgslen efter kunstgødning vokser i hele verden og Mosaic Company ved hvordan man skal reagere på dette. De er aktive i mere end 50 lande. Det kan derfor være interessant at købe Mosaic Company aktier.

Køb Bunge Limited aktier

Bunge Limited er en virksomhed, der driver mange landbrug aktiviteter. Hvede spiller også en rolle inden for forretningsmodellen til Bunge Limited. Virksomheden forarbejder og transportør hvede regelmæssigt. Det siger sig selv, at med Bunge Limited investerer de bestemte ikke i prisen på hvede, men jeg og stort landbrug. Derfor skal jeg først undersøge, hvordan selskabet foretager sig.

Arch Daniels Midland Company

En anden stor virksomhed inden for landbruget er Arch Daniels Midland Company. Dette selskab ejer mere end 600 anlæg, hvor afgrøder forarbejdes og transporteres over hele verden. Også her handler man ikke direkte med hvede, men bare i landbrug sektoren som helhed.

Nogle tips for at handle med hvede

Det er nu klart, at prisen på hvede hovedsagelig bestemmes på udbudssiden på markedet. Det er derfor klogt at foretage en god analyse af forsyningssiden på markedet og kun foretage en flytning, når der er tegn på, at høsten er usædvanlig dårligt eller godt.

På lang sigt vil efterspørgslen efter hvede sandsynligvis fortsætte med at vokse. Verdens befolkning vokser jo stadig, og derfor er der flere og flere sultne mennesker, som skal fodres. Ikke mindre kan udviklingen på landbrugsområderne gøre det lettere at dyrke hvede, således at der kan opnås en større forsyning med færre ressourcer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!