Handel med majs: hvordan kan man investere i majs?

Majs er en råvare, hvor man kan investere med en såkaldt børsmægler, eller broker. Denne artikel vil vi se på hvordan man kan handle med majs. Vi drøfter også de faktorer, der påvirker prisen på majs. Med informationerne i denne artikel kan du finde det rette tidspunkt til at købe eller sælge majs med en fortjeneste.

Hvordan investere man i majs?

Der er forskellige måder at investere i majs på. Man kan håndtere direkte i prisen på majs, eller man kan vælge at investere i virksomheder, der handler med forskellige. Nedenfor drøfter vi de forskellige metoder, man kan bruge til at investere i majs.

Investering i majs aktier

Man kan også vælge at investere i majs ved at købe aktier i en virksomhed, der handler med denne vare. Et godt eksempel på et lignende firma er Kellogg’s. Kellogg er et Amerikansk selskab, der hovedsagelig er kendt for produktion af forskellige morgenmadsprodukter af korn. Prisen på majs spiller naturligvis en vigtig rolle i forbindelsen.

Det er meget vigtigt at huske på, der altid er fortællingen om indirekte investeringer. Prisen for en aktie påvirket af forskellige faktorer. Derfor skal man nøje undersøge, hvordan selskabet forudsiger sig, og hvad dets planer for fremtiden er. Så undgår du at smide penge væk!

Har du lyst til at købe majs aktier? Du kan handle direkte med majs-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for majs aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for majs aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Investering i ETF’er

Det er også muligt at investere i majs ved at købe en aktie i en særlig fond. Teucrium Corn Fund  er et godt eksempel på en fond, der beskæftiger sig med majs. Denne fond køber futures i denne råvare.

investing in mais

Hvorfor er det interessant at investere i majs?

Der er flere grunde til, at det kan være interessant ved investering i majs. I denne artikel drøfter vi flere grunde.

Global vækst

På verdensplan vokser økonomierne stadig kraftigt. Det bedste eksempel herpå er naturligvis Kinas økonomi. Med mere end en milliard sultne maver til at fylde, er majs et råvare, hvor efterspørgslen kun vil stige. Desuden vokser velstanden i hele verden, hvilket vil føre til en stigning i forbruger af kød. I praksis brugger majs også ofte som føde til husdyr.

Beskyttelse mod inflation

I dårlige økonomiske tider ser man ofte Centralbankerne trykke penge. Dette skaber inflation. Det gør pengene i din bankkonto mindre værd. Ved at investere i en vare som majs kan man beskytte sig mod inflation. Prisen på majs stiger jo sammen med den globale inflation.

Diversificering

Ved også at investere i en vare som majs reducerer du risikoen for din portefølje. Hvis man kun investerer i aktier, har man større chance for at deres investeringer vil være mindre værd på et eller andet tidspunkt. Diversificering gør en mere stabil vækst i deres aktiver.

Brændstof

Majs anvendes til fremstilling af biobrændstoffer som f.eks. ethanol. I Sydamerika anvendte ethanol i vid udstrækning til biler. Men efterspørgslen efter biobrændstoffer stiger også i EU. Det kan gøre en investering i majs interessant.

Den passer til tendensen

Handelen med majs er i overensstemmelse med den globale tendens. Med fremkomsten af nye markeder som Kina, Indien og Brasilien er efterspørgslen efter både fødevarer og energi stigende. Som følge heraf kan efterspørgslen efter et råvare som majs stige betydeligt.

Samtidig passer majs også ind i en verden, hvor klimaændringerne får mere og mere opmærksomhed. Folk leder efter biobrændstoffer, og majs kan bruges til det formål. Stigende temperaturer øger også risikoen for fremtidig afgrøder. Det gør det, der bruger mere attraktivt ved investering i majs.

Hvad skal man være opmærksom på?

Investering indebærer altid risici. Hvis man vil investere i majs, er det naturligvis ikke anderledes. Lad os derfor kort komme ind på risiciene ved at investere i majs.

Høst fejl eller endda rygter om høst fejl kan øge værdien af majs. Tørretider forårsager stor mangel. Men når vejret er godt, kan der være en overflod af majs på markedet. Dette kan sænke prisen på råvaren.

Politiske omstændigheder påvirket også majsprisen. Efter at Rusland havde erobret dele af Ukraine, var det ikke længere muligt for Rusland ved eksportere majs på grund af sanktioner. Disse omstændigheder kan i høj grad påvirke prisen på majs.

Når man handler med majs, er det derfor nødvendigt at holde øje med de makroøkonomiske betingelser. Majs kan være en meget ustabil råvare, hvor prisen på forskellige falder eller stiger med op til 15% om ugen. Som aktiv forhandler kan man tag stor fordel af disse typer markedsbevægelser.

handel med majs

Hvilken majs aktier kan man købe?

I denne del af artiklen drøfter vi nogle virksomheder, hvor råvaren spiller en vigtig rolle. Hvis du ønsker at investere indirekte i varen, kan du overveje at købe disse aktier.

Køb Ingredion aktier

Ingredion er et førende virksomhed ved salg af majsbaserede sødestoffer. Amerikanere elsker søde og usunde produkter og Ingredion ved, hvordan de skal reagere på dette. Virksomheden undersøger mulighederne for at udvide sig til Sydamerika og Asien. Hvis det lykkes dem at sælge mange produkter der, kan virksomhedens rentabilitet blot stige yderligere.

Køb Green Plains aktier

Green Plains er en Amerikansk virksomhed, der omdanner majs til ethanol. Denne ethanol anvendes derefter til fremstilling af eddike, der kan findes i deres foretrukne Heinz ketchup.

Disse produkter vil sandsynligvis fortsat være populære, så en investering i grønne sletter kan vise sig at være fint.

Archer Daniels Midland

Det er en virksomhed, der er direkte aktiv inden for majs branchen. Virksomheden maler 72 millioner spiseskefulde majs om måneden. Med dette frembringer de blandt andet:

Opbevar mængder ethanol. Med næsten 2 milliarder liter ethanol pr. år er de en kolossal spiller. Så med en investering i Archer Daniels Midland indtaster du en stor majs position.

Hvad er majs brugt til?

Enhver, der tror, at majs kun bruges som fødevarer, bliver bedraget. Råvaren anvendes f.eks. også til fremstilling af ethanol. Mange biler i Sydamerika kører stadig på dette brændstof. Majs er også en vigtig ingrediens i forskellige farver, tandpasta, kosmetik og endda sprængstoffer!

Hvad er den nuværende pris for majs?

Har du lyst til at vide den nuværende pris på den rå majs? I det følgende kan man se den pris, som man kan sælge til CFD’er for majs:

Hvorfor handle med majs?

Majs er et meget vigtigt råvare med en betydningsfuld rolle i fødevareproduktionen. Den anvendes overalt i verden og tjener generelt som kilde til næringsstoffer. Råvarer er generelt ligetil at forstå: Hvor se eller valutaer synes komplicerede for mange mennesker, er handel med en råvare, f.eks. majs føles meget naturlig.

Det, der også er rart med råvaren, er, at balancen mellem udbud og efterspørgsel er meget tydeligere. Når det kommer til majs, bestemmes prisen hovedsagelig af balancen mellem udbud og efterspørgsel, rygter om direktører eller sære retssager spiller ingen rolle for handelen med majs. Men hvad er de aspekter, der påvirker prisen på majs?

Prisen på majs

Der er flere faktorer, der kan påvirke prisen på majs. Det centrale i dette er naturligvis høsten. Når der er mange høst fejl, stiger prisen på råvaren hurtigt. Når der ikke er nogen fejl på høsten, og der er overskud af majs, vil prisen ikke stige.

Der har dog været flere anvendelsesformål: Det må også anvendes som bio brændstof. En ny form for majs under navnet “tropisk majs” indeholder mere sukker og brug som brændsel. Disse dage er majs genetisk modificeret for at være mere modstandsdygtig overfor sygdomme og herbicider.

Der er nyttige dokumenter, som man kan anvende ved vurdering af prisudviklingen for den rå majskorn. Hvert år i anden halvdel af Marts måned, USA Landbrugsministeriet offentliggørelse og dokument, der hedder Prospective Plantations, og som holder øje med, hvor meget majs der dyrkes af landmændene i denne sæson. Andre interessante dokumenter, som sporer udbud og efterspørgsel, er The Grain Stocks og Monthly Crop Production.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!