Kaffehandel: hvordan kan du investere i kaffe?

En masse mennesker stå op hver dag med en kop kaffe. Vidste du for eksempel at kaffe efter olie er den mest handlede vare på jorden? Denne popularitet kombineret med den omstændighed, at udbuddet svinger afhængigt af høstens kvalitet, gør det meget attraktivt at investere i kaffe.

Hvordan kan man investere i kaffe?

Der er forskellige måder at investere i kaffe på. Man kan vælge at handle direkte i prisen på råvaren. Det er også muligt at købe aktier i virksomheder, der er aktive inden for kaffe sektoren. Endelig er det muligt at investere i en fond, der beskæftiger sig med denne vare.

Købe kaffe aktier

Man kan også vælge at investere i kaffe aktier. Forskellige virksomheder er aktive inden for produktion og salg af kaffe. Det er imidlertid ikke alle virksomheder, der er afhængige af prisen på kaffe. Smucker’s er for eksempel kendt for syltetøj, men er også ejer af Folger ‘s kaffemærke. Nestle tjener også mange penge på kaffe, men har også dusinvis af andre produkter i sit sortiment.

Inden man køber kaffe, er det derfor vigtigt at undersøge, hvad selskabet foretager sig. Undersøg, om virksomheden har gode udsigter for fremtiden og forskning i, hvordan virksomheden klarer sig økonomisk. Ved at investere i et selskab, der driver en række forskellige produkter, spreder man sine risici.

Har du lyst til at købe Kaffee aktier? Du kan handle direkte med Kaffee-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er den nuværende pris på kaffe?

Er du nysgerrig efter den aktuelle pris på rå kaffe? I grafen nedenfor kan man se, hvor meget man kan købe kaffe med CFD’er. Ved at bruge knapper kan du straks åbne en position.

Investering i fonder eller ETF’er

Man kan også vælge at investere i kaffe gennem en fond eller ETF. Et velkendt eksempel på en kaffe er Dow Jones-IBS Coffee ETN. Denne fond baner en kaffe fremtid hver måned og ruller automatisk kontrakterne frem til den næste periode.

En anden mulighed er Pure Beta Coffee ETN. Denne fond er lidt mindre gennemsigtig, fordi kontrakterne ikke automatisk vælter ud over hver periode. Fonden træffer beslutninger på grundlag af udsving i den pris, der er forbundet med oplagring af fysisk kaffe.

investing in coffee

Futures i kaffee

Jeg vil aldrig anbefale, at novice-investoren investerer i futures. Med futures er der en forpligtelse til at købe i slutningen af tiden. Hvis man uventet er ude af stand til at sælge kontrakten, sidder man pludselig fast med en cargo last af kaffe.

En fremtid er baseret på kaffe på 37,500 pund (ca. 17 t). Det betyder, at De har brug for mange penge til at investere i kaffe med futures. CFD’er er derfor en mere attraktiv mulighed for de fleste ikke-professionelle spekulanter.

Hvad har du lyst til at gøre ved at investere i kaffe?

  • Fordele ved kaffe: hvilke fordele er der ved at investere i kaffe?
  • Koffee pris: hvordan kommer prisen på kaffe?
  • Risici: hvad skal du passe på, når du handler med kaffe?
  • Aktier: hvilken kaffe aktier kan man købe?
  • Prissætning: hvad er den nuværende kaffe pris?

Hvorfor er interessant at investere i kaffe?

Investeringer i kaffe kan være gode. Nedenfor taler vi om, hvorfor det kan være interessant at investere i kaffe lige nu.

Kaffe er et basis produkt

Mange betragter kaffe som et basis produkt. På grund af dette, selv i økonomisk dårlige tider, er der en stor efterspørgsel efter kaffe. I store dele af verden betragtes kaffe som den perfekte drik at begynde dagen med. Som følge heraf vil prisen på kaffe aldrig nærme sig nul. Derfor behøver en langsigtet investering i kaffe ikke at være meget risikabel.

Stigende forbrug i verden

I hele verden findes der flere og flere som kan købe ekstra, kun luksuriøse produkter. I vækstøkonomier som Kina og Indien drikker flere mennesker kaffe. Som følge heraf stiger den globale efterspørgsel. Hvis vi følger de økonomiske tendenser, ser det ud til, at disse regioner kun vil blive mere velstående. Som følge heraf vil jeg bruge til kaffe fortsat vokse. Det samlede forbrug af kaffe stiger derfor med gennemsnitligt ca. 2% om året.

Relativt gennemsigtig

En fordel ved handel med en vare som kaffe er gennemsigtigheden. Fordi det er et fysisk produkt, er det lettere at forstå, hvordan udbud og efterspørgsel påvirker markedet. Det er derfor lettere at forstå udviklingen i prisen på kaffe end udviklingen i prisen på en aktie.

Pris svingninger

Prisen på kaffe kan svinge meget. I 2011 blev der nået en pris på over $280, mens valutakursen i 2020 faldt til 100 USD. Intelligente handlende ved, hvordan man udnytter disse udsving. Ved at købe på det rette tidspunkt kan man opnå en betydelig fortjeneste. Desuden er det muligt at indtage en kort position. Med en kort position kan man opnå et positivt resultat, når prisen falder.

Beskyttelse mod inflation

Investering i råvarer som kaffe kan beskytte Dem mod inflation. Penge på din bankkonto vil miste sin værdi over tid. Priserne på råmaterialer stiger imidlertid sammen med de generelle prisstigninger. Ved at investere i kaffe kan man desuden anvende yderligere diversificering i forhold til investeringsporteføljen.

Hvordan kommer prisen på kaffe?

Prisen på kaffe afhænger af samspillet mellem udbud og efterspørgsel. Hvis der bliver større kaffe på grund af en god høst, kan prisen falde. Samtidig vil en stigende efterspørgsel få prisen til at stige yderligere på lang sigt.

Valutakurserne på pundet og dollaren spiller også en vigtig rolle. Kaffe handles på børsen i London og New York. Når man køber kaffe i en anden valuta, kan valutakursen spille en vigtig rolle ved fastlæggelsen af resultatet.

I de fleste tilfælde investerer De i den største og bedst kendte kaffe: nemlig Arabica kaffe. 70% af den globale handel er knyttet til denne type kaffe. De resterende 30% består hovedsagelig af Robusta kaffebønner. Det er billigere at producere disse bønner, men kvaliteten er også lidt mindre. Den type kaffe, som De forhandler, kan derfor også påvirke prisen.

Hvad skal man passe på når man investerer kaffe?

Størstedelen af kaffeproduktionen finder sted i mere tempererede egne. For eksempel vil du finde mange plantager i Afrika og Sydamerika. Politisk ustabilitet og fejlslagen høst kan udgøre en direkte trussel mod udbuddet af kaffe. Som følge heraf kan prisen på kaffe pludselig stige kraftigt.

Når det drejer sig om handel med kaffe, er det derfor vigtigt at holde øje med denne internationale udvikling. Knapheden kan gøre prisen på en råvare betydeligt større.

coffee production worldwide

Vi så et godt eksempel herpå i 2009, hvor en svamp begyndte at vokse på kaffe bladene i Sydamerika. Som følge heraf mistede mange landmænd bønnerne før høsten. Udbyttet faldt med op til 40% i nogle regioner.

Monokultur og anvendelse af kemikalier kan gøre store områder uegnede til kaffeproduktion. Hvis landmændene i disse regioner ikke reagerer korrekt på disse trusler, er der stor sandsynlighed for, at kaffepriserne fortsat vil stige.

I hvile kaffe aktier kan man investere?

I denne del af artiklen ser vi på nogle kaffe aktier, som man kan investere i. Undersøg firmaet grundigt, før du beslutter dig for at købe aktierne.

Købe Starbucks aktier

Næsten alle kender Starbucks, og det er ikke overraskende. Starbucks er verdens største og vigtigste kaffe baserede selskab. Med omkring 20.000 steder på verdensplan er drikkevandet på Starbucks blevet en oplevelse. Det er mere populært at drikke kaffe end nogensinde, især blandt årtusinder.

Tendensen synes dog at vende noget. Den samme gruppe unge voksne ønsker at drikke på en bevidst og ansvarsbevidst måde. De leder efter økologisk og lokal kaffe. Som følge heraf synes Starbucks at miste sin markedsandel til mindre, lokale aktører i flere regioner.

Tror du, Starbucks stadig har et stort vækstpotentiale? Med nye konkurrenter som den kinesiske Luckin Coffee kan Starbucks ikke sidde for meget.

trade in coffee shares

Dunkin’ Donut

Med navnet Dunkin “Donut, ville du ikke straks tænke på kaffe. Men dette firma er nummer til i Amerika, når det kommer til virksomheder, der er aktivt inden for kaffe sektoren. I modsætter til Starbucks arbejder Dunkin” Donut helt på franchise basis. Som følge heraf er driftsomkostninger meget lave.

Også for Dunkin “Donut youu ser du, at andre, mindre udbydere bliver mere populære. På grund af både Starbucks ‘og Dunkin’ Donut ‘stærke position synes det ikke, at virksomhederne på nogen måde er i vanskeligheder.

Luckin Coffee

Luckin Coffee var en meget attraktiv investeringsmulighed i lang tid. Virksomheden var i stand til hurtigt at erobre en stor markedsandel og åbnede butikken efter forretning. Efter en omfattende svindel skandale faldt prisen imidlertid drastisk. Det viser, at når man investerer i aktier, er det vigtigt at overvåge virksomhedens resultater. Selv når kaffe eller kaffemarkedet fungerer godt, kan et selskab som Luckin Coffee opnå dårlige resultater.

Er det klogt at købe kaffe aktier?

Om det er klogt at købe kaffe, afhænger af markedet. Store kaffe virksomheder forventes fortsat at gøre det godt. Det er imidlertid vigtigt at huske på, at prisen på en aktie bestemmes af det, som folk er villige til at betale for det. Når andre investeringer bliver relativt mere attraktive, kan prisen på kaffe aktierne stadig falde.

Success med kaffe investeringer

Når man investerer i kaffe, er det vigtigt at holde øje med hvad man kan tilbyde. En stor fordel ved kaffe er, at mange mennesker er meget vant til drikkevaren; efterspørgslen vil derfor ikke pludselig falde ekstremt. Det er derfor først og fremmest udbudssiden, der bestemmer den endelige pris for kaffe. Desuden betragtes kaffe som et basisprodukt, der også forbruges i økonomisk svære tider. Det gør det lettere at forudsige prisen på kaffe end f.eks. prisen på en social medie aktier.

Hvis du gerne vil have gode resultater med kaffe, er det muligt at følge nyhederne og prøve at finde ud af hvordan høsten foregår. En masse kaffe kommer fra Colombia, hvor de har lidt af bladrust i lang tid.

En sådan ulykke kan have stor indflydelse på udbuddet af kaffe, og det kan bringe kaffeprisen til nye højder. I mellemtiden er det lykkedes dem at udvikle et rustbestandigt skaft, der har løst dette problem.

Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *