Handel med sukker: Hvordan kan man investere i sukker?

Man kan investere i aktier, men man kan også vælge at investere (en del af) sine aktiver i råvarer. Disse inkluderer olie, natur qas, guld, sølv, men også sukker. Jeg kan ikke læse, hvordan du kan investere i sukker.

Sukker som investering produkt

Når man tænker på råvarer, tænker man som regel på produkter som olie, naturgas og guld. Hvad mange ikke ved er, at sukker er en af verdens mest brugte råvarer. Hvis man ønsker at investere i råvarer, kan man også vælge at investere i sukker.

Du putter ikke kun sukker i din kaffe, men det tilsættes også mange andre produkter. Tænk på kager, slik, læskedrikke og selv mange produkter, som du ikke ville forvente det fra. Sukkerindustrien er en milliardindustri, som kunne være deres investering værd.

Hvordan kan man investere i sukker?

Man kan investere i sukker på forskellige måder. Man kan vælge at håndtere direkte i prisen på sukker. En anden mulighed er ved købe sukker aktier. Endelig kan man også investere i sukker ved købe en andel i en fond eller ETF. Lad os se, hvad mulighederne er.

Handel med prisudviklingen for sukker

Hvis man vil investere i sukker, behøver man ikke købe sukker paller og lagre dem på loftet. Enhver, der handler med sukker, arbejder altid med kontrakter. Disse kontrakter har en særlig værdi.

Man kan håndtere med sukker på en online børsmægler. Når man åbner en position, skal man angive, om man mener, at sukkerprisen vil stige eller falde. Hvis man vælger en lang position på sukker, spekulerer man på en prisstigning. Hvis du åbner en short position, spekulerer du på et prisfald.

Åbner de en lang position, og stiger prisen for sukker? Så tjener du en fortjeneste. Går du short og er der virkelig et prisfald? Så opnår man også et positivt resultat. Hvis du ikke træffer den rigtige beslutning, mister du penge. Det grundlæggende ved handel med sukker er enkelt ved forståelse.

Tip: Brug et stop loss ved handel med sukker. Med et stop loss kan du begrænse dette maksimale faneblad i en lang position eller på en kort position. Hvis med en stop loss man er ved at at miste sin position, vil man automatisk blive lukket når man er nået frem til en bestemt pris.

Investering i sukker aktier

De kan også vælge at investere i sukker ved at købe aktier i virksomheder som er involveret i denne råvare. Tænk på sukkerproducenter som Imperial Sugar Company og Alexander & Baldwin. Du kan også investere i slik som Hershey og Tootsie Roll Industries. Andre faktorer slutter prisen på sukker spiller og vigtig rolle i forbindelse med gennemførelsen af sukker relaterede aktier. Lad os derfor altid forske i firmaet taske og del i detaljer.

Har du lyst til at købe sukker aktier? Du kan handle direkte med sukker-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for sukker aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for sukker aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er prisen på sukker ?

Er du nysgerrig om den nyvænderne pris på rå sukker ? I grafen nedenfor kan du direkte rådgive dig om CFD prisen på sukker.

Investering i sukker ETF’er

Man kan også vælge at investere i sukker ved at bruge ETF’er. Med et ETF kan man forudsige en investering i sukker inden for få minutter. Denne formular til investering er også egnet til længere sigt. Eksempler på fonde, der beskæftiger sig med sukker, er iPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETN, Teucrium Sugar Fund og iPath Pure Beta Sugar ETN. En ulempe ved at investere i sukker med ETF er, at De ikke har lidt kontrol over deres investeringer.

investere i sukker

Hvilke fordele findes ved at investere i sukker?

Investering i sukker medfører de nødvendige fordele. En stor fordel ved sukker er, at det er et masseprodukt. Som følge heraf kan andre parter næppe påvirke prisen på sukker. Som følger heraf er risikoen for prismanipulation meget mindre.

En stigende efterspørgsel på verdensplan er også en fordel ved at forudsige en investering i sukker. I de nye vækstøkonomier stiger den gennemsnitlige beboeres velstand. Flere og flere vil gerne købe søde produkter, der er og sirup. Stigningen i efterspørgslen efter sukker kan bevirke, at prisen stiger.

Sukker er et nødvendigt produkt, som man næsten ikke kan ignorere. Den gennemsnitlige Hollænder i Nederlandene forbruger mellem 50 og 80 gram sukker om dage. Der tilsættes derfor sukker til mange produkter. Vidste du, at du overhovedet kan finde sukker i brød? Det er alle former for mad, der gør os afhængige af visse fødevarer.

Den største fordel ved handel med sukker er muligheden for at opnå et højt afkast. Især under særlig omstændigheder, som for eksempel ved høsten slår fejl, kan prisen pludselig stige kraftigt. Som aktiv forhandler kan du reagere godt på disse omstændigheder, så du kan forvandle disse bevægelser til et sødt overskud!

Hvilke ulemper er der ved at investere i sukker?

Investering i sukker har også sine ulemper. Sukker giver ikke i sig selv en direkte indkomst. Når man investerer i en virksomhed, modtager man ofte en overskudsfordeling i form af udbytte. Man kan naturligvis undgå denne ulempe ved at købe aktier i virksomheder, der er aktiv inden for sukkerindustrien.

En anden risiko for investeringer i sukker er, at produktet i stigende grad opfattes som dårligt. Folk fokuserer på deres helbred og prøver at fjerne sukker så meget som mulig. Hvis denne tendens fortsætter, kan efterspørgslen efter sukker falde i fremtiden.

Det er også meget vigtigt at huske på, at sukkerindustrien overvåges nøje af f.eks. Europa Kommissionen. Måske bliver de straffet. Når man investerer i en virksomhed, der driver skamløse metoder, kan det bare gå galt.

Hvordan bestemmer man sukkerværdien?

Når man begynder at investere i sukker, skal man afgøre, om prisen vil stige eller falde. For at gøre dette er det især at se på forskellen mellem produktion og forbrug. Hvis produktionen er betydeligt større end forbruget, vil prisen falde.

Det er bland at nævne, at der kommer en masse sukkerrør fra Brasilien og Indien. Når man forudsiger prisen, kan man derfor se på disse regioner. Det ekstreme vejr i Brasilien kan f.eks. give høstudbytte, hvilket resulterer i et fald i udbuddet. Hvis udbuddet er lavere, vil prisen ofte stige.

Endelig kan landbrugerne beslutte at skifte til en anden afgrøde, når indtægterne fra sukkerproduktionen falder. Dette kan f.eks. være tilfældet med importtold eller stigningen i landbrugernes gæld. Når man investerer i sukker, er det derfor nødvendigt at holde øje med faktorer, der kan påvirke udbudssiden.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!