Handel med bomuld: hvordan kan man investere i bomuld?

Det kan være meget attraktivt at investere i bomuld. Prisen på den rå bomuld kan variere meget, og det kan man tag fordel af! Takket være de nye muligheder for online handel betyder det ikke noget, om prisen stiger eller falder. I begge tilfælde kan man opnå en fortjeneste med en investering i bomuld. I denne artikel kan man læse hvordan det virker.

Langsigtet investering i bomuld aktier

Hvis man ønsker at investere i bomuld på lang sigt, det er ikke klogt at købe CFD’er. Men de kan købe aktier i bomuld virksomheder. Så vil de lede efter virksomheder, hvor bomuld spiller en vigtig rolle. Ved fysisk at købe aktier i disse virksomheder kan man også beholde investeringer i råmaterialet bomuld i en længere periode. Men husk, at andre faktorer også spiller en vigtig rolle, f.eks. kvaliteten af styrelsen.

Man kan investere i bomuld helt direkte ved at købe aktier i en virksomhed som producere bomuld. Eksempel på denne type selskab er Albany International, Unifi og Culp. Det er dog meget vigtigt at huske på, at disse virksomheder også ofte er involveret i andre industrier. Albany International fremstiller f.eks. også komposit materialer til rumindustrien.

Man kan investere i mere indirekte i bomulds aktier ved at købe dem f. eks. hos Ralph Lauren eller Hanesbrands. Beklædning virksomheder bruger selvfølgelig meget bomuld. Råmaterialeprisen har dog kun begrænset indflydelse på deres driftsresultater.

Har du lyst til at købe bomuld aktier? Du kan handle direkte med bomuld-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for bomuld aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for bomuld aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

invester i bomuld

Hvad er prisen på bomuld?

Er du nysgerrig om den nyvænderne pris på rå bomuld? I grafen nedenfor kan du direkte rådgive dig om CFD prisen på bomuld.

Er det klogt at investere i bomuld?

Før du handler med bomuld, det er smart at overveje om det er klogt. Der er både argumenterer for og imod ved at købe bomuld. Bomuld er et råmateriale, der altid efterspørges, og efterspørgslen vil fortsætte stige på grund af nye vækstøkonomier som Kina og Indien. Samtidig kan klimaændringer begrænse produktionen, hvilket kan føre til knaphed og højere priser.

Men der er også masser af risici. Der findes f.eks. alternativer til bomuld, hvis råmaterialet bliver til dyrt. For eksempel kan beklædning producenterne skifte til syntetiske materialer som polyester. Regeringerne har også regelmæssig indflydelse på priser og lagre af bomuld i nogle lande. Det er derfor nødvendigt at foretage en omfattende analyse af situationer, inden man åbner og handler med bomuld.

Udnyttelse af stigende og faldende markeder

Der er to måder at få på bomuld på. Den første mulighed er at købe råvaren; man opnår så en fortjeneste, når bomuldens pris stiger. Det er også muligt at tag en short position: Man opnår en fortjeneste, når prisen på bomuld falder. Fordi du har to optioner, kan du få et godt resultat i en hvilken som helst markeret situation. Hvis du træffer den forkerte beslutning, mister du selvfølgelig penge.

Når man investerer i bomuld, det er mulig at overveje, i hvilken retning prisen vil gå. Det kan De gøre ved at foretage en analyse af markedssituationen. Tjek, om nyheden forudser et fald i bomuldshøsten. Hvis dette er tilfældet, vil prisen sandsynligvis stige under indflydelse af udbud og efterspørgsel. Det kan man reagere på ved hurtigt i købe store mængder bomuld.

Nødvendig strategi

Handel med bomuld kan være risikabelt. Det skyldes, at prisen på bomben når som helst kan ændre sig. Det er derfor nødvendigt at gennemføre en god strategi, så man kan tag fuld fordel af ændringerne i råvarepriserne. Disse stærke prisændringer, der kan forekomme, giver dog også muligheder.

Hvis man investerer short term, eller kort sigt, kan man udnytte enhver lille bevægelse ved at åbne små positioner. Desuden kan man gøre brug af gearing, hvilket gør det muligt at opnå et større beløb med bomulds investeringer, selv med et mindre indskud.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!