Handel med bomuld: hvordan kan man investere i bomuld?

Det kan være meget attraktivt at investere i bomuld. Prisen på den rå bomuld kan variere meget, og det kan man tag fordel af! Takket være de nye muligheder for online handel betyder det ikke noget, om prisen stiger eller falder. I begge tilfælde kan man opnå en fortjeneste med en investering i bomuld. I denne artikel kan man læse hvordan det virker.

Langsigtet investering i bomuld aktier

Hvis man ønsker at investere i bomuld på lang sigt, det er ikke klogt at købe CFD’er. Men de kan købe aktier i bomuld virksomheder. Så vil de lede efter virksomheder, hvor bomuld spiller en vigtig rolle. Ved fysisk at købe aktier i disse virksomheder kan man også beholde investeringer i råmaterialet bomuld i en længere periode. Men husk, at andre faktorer også spiller en vigtig rolle, f.eks. kvaliteten af styrelsen.

Man kan investere i bomuld helt direkte ved at købe aktier i en virksomhed som producere bomuld. Eksempel på denne type selskab er Albany International, Unifi og Culp. Det er dog meget vigtigt at huske på, at disse virksomheder også ofte er involveret i andre industrier. Albany International fremstiller f.eks. også komposit materialer til rumindustrien.

Man kan investere i mere indirekte i bomulds aktier ved at købe dem f. eks. hos Ralph Lauren eller Hanesbrands. Beklædning virksomheder bruger selvfølgelig meget bomuld. Råmaterialeprisen har dog kun begrænset indflydelse på deres driftsresultater.

Mode og salg er vigtigere faktorer i forbindelse med fastsættelsen af aktiekursen. Hvis man ønsker at købe denne type aktier, skal man anvende en mere omfattende og bredere analyse.

67% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.

invester i bomuld

Investering med en fond

De kan også vælge at investere i bomuld ved hjælp af en fond eller ETF. Instituttet forsøger at følge bomuldens pris så tæt som mulig. Et eksempel på et ETF, der følger prisen på bomuld, er iPath Series B Bloomberg Cotton Subindex Total Return ETN.

Hvordan kan man handle med bomuld?

Den bedste måde at investere i bomuld på er ved at investere i CFD’er eller contract for difference – difference kontrakt. Ved at bruge en CFD kan man spekulere på prisstigninger og fald. På den måde behøver man ikke fysisk at modtage eller levere bomuld, og man kan også udnytte udsving i bomuldens pris med mindre beløb.

Du kan handle med bomuld CFD’er hos CFD-mægleren PIus500, eller såkaldt broker. PIus500 er en letanvendelig broker, der betragtes som et af de mest populære valg. Med Plus500 kan man forsøge at handle med bomuld gratis med en demo, og fordi man kan bruge gearing, det er muligt at investere i bomuld med et små pengebeløb.

Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis demo konto med PIus500 med det samme:

Er det klogt at investere i bomuld?

Før du handler med bomuld, det er smart at overveje om det er klogt. Der er både argumenterer for og imod ved at købe bomuld. Bomuld er et råmateriale, der altid efterspørges, og efterspørgslen vil fortsætte stige på grund af nye vækstøkonomier som Kina og Indien. Samtidig kan klimaændringer begrænse produktionen, hvilket kan føre til knaphed og højere priser.

Men der er også masser af risici. Der findes f.eks. alternativer til bomuld, hvis råmaterialet bliver til dyrt. For eksempel kan beklædning producenterne skifte til syntetiske materialer som polyester. Regeringerne har også regelmæssig indflydelse på priser og lagre af bomuld i nogle lande. Det er derfor nødvendigt at foretage en omfattende analyse af situationer, inden man åbner og handler med bomuld.

Hvad er prisen på bomuld?

Er du nysgerrig om den nyvænderne pris på rå bomuld? I grafen nedenfor kan du direkte rådgive dig om CFD prisen på bomuld.

Udnyttelse af stigende og faldende markeder

Der er to måder at få på bomuld på. Den første mulighed er at købe råvaren; man opnår så en fortjeneste, når bomuldens pris stiger. Det er også muligt at tag en short position: Man opnår en fortjeneste, når prisen på bomuld falder. Fordi du har to optioner, kan du få et godt resultat i en hvilken som helst markeret situation. Hvis du træffer den forkerte beslutning, mister du selvfølgelig penge.

Når man investerer i bomuld, det er mulig at overveje, i hvilken retning prisen vil gå. Det kan De gøre ved at foretage en analyse af markedssituationen. Tjek, om nyheden forudser et fald i bomuldshøsten. Hvis dette er tilfældet, vil prisen sandsynligvis stige under indflydelse af udbud og efterspørgsel. Det kan man reagere på ved hurtigt i købe store mængder bomuld.

Nødvendig strategi

Handel med bomuld kan være risikabelt. Det skyldes, at prisen på bomben når som helst kan ændre sig. Det er derfor nødvendigt at gennemføre en god strategi, så man kan tag fuld fordel af ændringerne i råvarepriserne. Disse stærke prisændringer, der kan forekomme, giver dog også muligheder.

Hvis man investerer short term, eller kort sigt, kan man udnytte enhver lille bevægelse ved at åbne små positioner. Desuden kan man gøre brug af gearing, hvilket gør det muligt at opnå et større beløb med bomulds investeringer, selv med et mindre indskud.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Tip: prøv at handle gratis med en demo!