Hvordan kan man købe Yahoo! aktier?

Yahoo var engang en af verdens største internet virksomheder. I dag eksisterer virksomheden, som vi ved, ikke længere. Søgemaskinen og andre tjenester er blevet solgt til Verizon Communications. Selskabet har selv skiftet navn til Altaba Inc. og er ikke længere børsnoteret. Denne artikel kan man læse, hvordan man investerer i Yahoo.

Om virksomheden Yahoo!

Det Amerikanske selskab Yahoo! Inc. blev hovedsagelig kendt via søgemaskinen og portalen. Sammenlign med Outlook.com og Gmail, Yahoo! var en af de største udbydere af gratis internettjenester. Selskabet eksisterer ikke længere: Yahoo! solgte sine forretningsaktiviteter til Verizon Communications i midten af 2017. Verizon betalte 4,8 milliarder for at overtage selskabet. Det er lidt for et firma, der var værd $ 125 milliarder i toppen.

Virksomheden Altaba Inc.

Ikke alt fra Yahoo! blev solgt. Selskabets egenkapital i Alibaba og Yahoo Japan forbliver i virksomheden. Den 16. juni 2017 blev selskabets navn ændret til Altaba Inc. Yahoos resterende forbliver under dette navn.

Altaba er i mellemtiden blevet afviklet, og aktionærerne opnår et beskedent afkast. Altaba kan ikke længere handle på børsen.

Du kan stadig investere i Verizon Communications. Yahoo er kun en lille del af dette butik telekommunikationsselskab. Har du lyst til at vide hvordan man køber Verizon aktier? Læs artiklen om at købe aktier for at lære hvad du har brug for at vide:

Starten af Yahoo

Yahoos grundlæggende er Jerry Yang og David Filo. De grundlagde hjemmesiden  ‘Jerry’s Guide To The World Wide Web’ i 1994. Det var de første år på internettet, hvor søgemaskinerne stadig i starten. Desuden var der ikke valgt milliarder af websteder. Det var ikke så let på at finde interessante hjemmesider. Snart Yahoo! Blev en af de mest populære søgemaskiner. Som følger heraf steg reklameindtægterne fra webstedet betydeligt.

buy Yahoo shares

Yahoo overtager GeoCities

Den første virkelige overtagelse af Yahoo! Var til at købe webhoster GeoCities. For denne overtagelse betalte virksomheden 3,6 milliarder Amerikanske dollars. Købet af GeoCities var en tur til de lovende sociale medier. Men erhvervelsen var ikke en succes. Mange brugere af GeoCities forlod stedet efter erhvervelsen, fordi de ikke var nogen i den nye betingelse, på fotograf og tekster om GeoCities blev til Yahoos ejendom.

Yahoo! hurtigt faldt betingelsen, men det var allerede for sent. I et forsøg på at gøre GeoCities rentabel tog selskabet desuden nogle andre kontroversielle beslutninger. De frie grænser for konti blev sænket. De begyndte også at tegne en række abonnementer der viste sig at være upopulære.

Mere og mere konkurrence

Efter 2000 Yahoo! Der er mere og mere konkurrence. Der var mange alternativer til de tjenester som Yahoo tilbød!. Billeder kunne også deles på det hurtigt voksende Myspace og senere Facebook. Desuden var Facebook i stand til at kombinere de forskellige tjenester. På Facebook kan man lave sider med GeoCities. Ligesom på Flickr kan du også dele billeder.

Konkurrence fra Google

Google og Yahoo blev grundlagt omkring samme tid. Google blev større og mægtigere. Yahoo kunne ikke holde trit med konkurrencen. I 2000 nåede virksomheden frem til den konklusion, at det var nytteløst at konkurrere. I 2000 gennemførte virksomheden Googles teknologi i sin søgefunktion. Google modtog en bedre sum penge til dette. Aftalen med Google blev ophævet i 2004 og i 2009 skiftede Yahoo til Bing. Med denne kontakt kunne selskabet anvende Microsoft Technology til sin søgefunktion.

Sørgelig 5 milliarder erhvervelse

Verizon købte Yahoo i 2017 til 4,8 milliarder dollars. Forbes kaldte dette “den sørgeligste 5 mia. erhvervelse inden for teknologihistorien. I 2000 var Yahoo stadig og værdi af 125 milliarder dollars værd.

Selskabet blev overgået af Apple, Amazon, Facebook og Google, bl.a .. Tidligere forsøgte flere selskaber på at købe Yahoo. I 2008 tilbød Microsoft Alternativ 48 mia. til virksomheden. Yahoo mente, at det var for lidt og afviste tilbuddet.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *