Køb Saudi Aramco aktier

Saudi Aramco er et stort statsligt olieselskab i Saudi Arabien. Saudi Aramco er det største olieselskab i verden. Når vi ser på markedsværdien af virksomheden, er den også verdens største virksomhed. Det kan være klogt at investere i Saudi Aramco, da de har en årlig fortjeneste på mere end 100 milliarder dollars. Men hvordan kan du købe aktier i Saudi Aramco?

How can you invest in Saudi Aramco?

Du kan investere i Saudi Aramco ved at bruge to forskellige metoder: du kan handle aktivt med CFD aktier Saudi Aramco, eller du kan købe aktien direkte.

Køb af Saudi Aramco aktier

Det er meget svært for udenlandske investorer at købe aktier i Saudi Aramco i øjeblikket. I øjeblikket handles aktierne kun på Tadawul, Saudi Arabiens aktiemarked. Hvis du vil investere i Saudi Aramco på lang sigt, bliver du nødt til at bruge en indirekte metode. For eksempel kan du vælge at købe medbestemmelse i iShares MSCI Saudi Arabia fonden. Denne fond består af store virksomheder i Saudi Arabien, og Saudi Aramco er en af disse virksomheder.

Har du lyst til at købe Saudi Aramco aktier? Du kan handle direkte med Saudi Aramco-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Saudi Aramco aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Saudi Aramco aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Saudi Aramco lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Saudi Aramco? Grafen nedenfor viser, hvordan Saudi Aramco s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Saudi Aramco:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Saudi Aramco.

Analyse af Saudi Aramco:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Saudi Aramco-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Saudi Aramco-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Saudi Aramco de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Saudi Aramco gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Saudi Aramco vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Saudi Aramco, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Hvad gør Saudi Aramco?

Saudi Aramco er fokuseret primært på at udnytte de store oliefelter i Saudi Arabien. I 1984 blev verdens største oliefelt opdaget i Saudi Arabien. Først har flere udenlandske virksomheder udnyttet disse felter. Imidlertid ønskede staten mere kontrol over disse oliefelter, så de besluttede at købe de andre parter ud. I dag er Saudi Arabiens regering ejer af virksomheden.

Saudi Aramco rapporterer at have en forsyning på 260 milliarder olietromler. Det er ikke helt klart, hvor mange reserver de faktisk har. Saudi-Arabien producerer stort set 3 milliarder olietromler, men udbuddet har aldrig ændret sig. I virkeligheden kunne udbuddet være mindre end estimeret.

Saudi Aramco er ansvarlig for 10% af olieproduktionen i verden i øjeblikket. En stor del af olien eksporteres til andre lande. 65% af olien eksporteres til andre lande i Mellemøsten, og 15% eksporteres til Amerikas Forenede Stater. Saudi-Arabien er stærkt afhængig af olieproduktionen: mere end halvdelen af den samlede nationale indkomst stammer fra salget af olie.

Hvorfor gik virksomheden på børsen?

Saudi Aramco gik på aktiemarkedet til at skaffe flere penge for andre investeringer. Fremtiden for olie er usikker: i disse dage bliver bæredygtighed vigtigere, hvilket resulterer i en faldende popularitet for olie. Det er præcis derfor Saudi Arabien ønsker at stole mindre på dette specifikke marked.

Den første børsnotering var meget ydmyg: regeringen har solgt kun 2% af alle tilgængelige aktier. Med denne lille indledende notering lykkedes det allerede at skaffe 25 milliarder dollars, som de kan investere i andre sektorer.

Hvilke risici findes ved at investere i Saudi Aramco?

Investering i Saudi Aramco er ikke helt uden risici. I denne del af artiklen vil vi diskutere de vigtigste risici ved en investering i disse aktier.

Afhængighed af olieprisen

Olieselskaber ligesom Saudi Aramco er meget afhængige af olieprisen for deres succes. Beregninger fra Bernstein viser en øget årlig fortjeneste på $15 mia. Pr. $1 stigning i olieprisen.

Olie prisen stiger, når økonomien er opdrift. Fly og maskiner bruger olie, og når der er meget produktion, øges efterspørgslen efter sort guld også logisk. Når du investerer i et firma som Saudi Aramco, er du meget afhængig af den verdensomspændende økonomi.

Mangel af kontrol

Du har ingen kontrol over virksomheden som aktionær i Saudi Aramco. Normalt vil du have et indlæg i firmaets fremtid. I dette tilfælde er regeringen hovedaktionæren i virksomheden.

Du vil være afhængig af regeringens beslutninger. Men du skal spørge dig selv om du har tillid til regeringen i Saudi Arabien nok, før du køber aktierne.

Menneskerettigheder

Hvis det er vigtigt for dig at du investerer i en socialt ansvarlig organisation, vil du sandsynligvis ikke lide Saudi Aramco. Landet bryder sig ikke rigtig om menneskerettigheder, og ved at købe aktier i Saudi Aramco støtter du direkte deres regime.

Begrænset udbytte

De lovede udbyttebetalinger fra Saudi Aramco er lavere end for et selskab som Shell. Når du investerer for at generere en indkomst, skal du købe aktier, der tilbyder en højere udbyttebetaling.

Buying-Saudi-Aramco

Politisk ustabil

Investering i en eksotisk region som Saudi Arabien bringer sin usikkerhed med sig. Når du kommer til at investerer i USA eller Europa ved du hvad dine rettigheder er. Dette er ikke tilfældet, når du investerer i Saudi Arabien.

Regionen er meget ustabil. Meget for nylig blev Saudi Aramco oliebrønde angrebet af droner. Dette resulterede i store brande og et stærkt fald i produktionskapaciteten. Virksomheden formåede at opbygge denne kapacitet op til sit tidligere niveau. Ikke mindre resulterer denne ustabilitet i et stor usikkerhed for investorerne.

Begrænset risiko spredning

En sidste stor risiko for at investere i Saudi Aramco ville være den begrænsede spredning af risici. Mange olieselskaber har oliefelter i flere regioner. Oliefelterne fra Saudi Aramco ligger alle i Saudi Arabien. Når der sker noget dårligt i denne region, falder alle aktier i værdi.

Hvorfor er Saudi Aramco stadig interessant?

Udover ulemperne kunne det stadig være interessant at købe aktier i Saudi Aramco. Olie er indtil i dag en vigtig ressource i vores globale økonomi. Det er helt rigtigt, at bæredygtighed bliver mere populær for dagen.

Ikke mindre det er sandsynligt, at olie stadig vil være en af de vigtigste ressourcer i vores økonomi. Den globale økonomi vokser stadig og chancerne er at efterspørgslen efter olie fortsat vil stige. Et firma med 18% af de verdensomspændende oliereserver har en stærk position på markedet.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!