Investering i cykliske aktier

Du kan også opnå gode resultater med cykliske aktier. Men hvad er cykliske aktier? Og hvordan kan du investere i cykliske aktier? Du kan læse alt om det på denne side!

Hvad med cyclical stocks?

Cykliske aktier er aktier, der bevæger sig med økonomien. Når det går godt med økonomien, rykker cykliske aktier ofte op. Når økonomien forværres, falder cykliske aktier ofte. Men hvad er den bedste måde at investere i cykliske aktier?

Hvor kan man investere i cykliske stocks?

Du kan investere i cykliske aktier hos en børsmægler. Du kan vælge at inkludere cykliske aktier i din portefølje på lang sigt. Det er vigtigt, at du kan holde aktierne længe nok. Når markedet ikke klarer sig godt, falder aktierne i værdi. Med cykliske aktier kan du derfor opnå et negativt resultat i en lang periode.

Du kan også vælge aktivt at handle med cykliske aktier. På den måde kan du tag fuld fordel af kurs udsvingene på disse aktier. Det er endda muligt at spekulere i et prisfald, så du også kan tjene på det, når det ikke går godt med økonomien.

Vil du vide, hvor du kan købe cykliske aktier? Brug knappen herunder til øjeblikkeligt at sammenligne de bedste børsmæglere:

Hvilken aktier er cykliske?

Cykliske aktier er aktier, der er stærkt afhængige af økonomiske resultater. En sektor, hvor du finder mange af disse aktier, er rejsesektoren. Folk tager kun på ferie, når de har tilstrækkelig indkomst. Når økonomien klarer sig bedre, vil du se, at priserne på disse aktier ofte stiger.

Aktier, der omhandler vikarer er også meget cykliske. Efter alt, et firma som Randstad tjener sine penge på arbejdere. Kun når økonomien klarer sig godt, vil efterspørgslen efter arbejdskraft stige.

Møbelbutikker, restauranter og tøjbutikker er også ofte cykliske. Gad vide, om en aktie er cyklisk? Overvej derefter, om det primært er et luksus produkt. Hvis forbrugerne kan skære ned på produktet eller tjenesten, når økonomien er dårlig, vil virksomheden sandsynligvis være cyklisk.

Cyclical share travel

Rejse Aktier er ofte meget cykliske

Brug af bèta: Cyklisk eller ej?

Bèta bruges ofte til investeringer. Med Bèta kan du korrekt bestemme, hvordan aktien bevæger sig med markedet. Bèta angiver sammenhængen med markedet. Vi omtaler også denne værdi som investeringens systematisk risiko.

For eksempel, med en Bèta på 1,2, falder aktiekursen 12 procent for hver 10 procent, som økonomien falder. En Bèta over 1 angiver, at aktien bevæger sig stærkt med markedet og derfor er cyklisk.

Med en Bèta på 0,8 falder aktiekursen kun 8 procent for hver 10 procent, økonomien falder. Denne andel er derfor ikke særlig cyklisk.

Beta and shares

Høje beta -aktier underpræsterer i dårlige økonomiske tider.

Er defensive aktier bedre?

Nogle mennesker vælger kun at investere i defensive aktier. Defensive aktier er ikke cykliske. Defensive aktier er ofte mere stabile og klarer sig relativt godt i en dårlig økonomisk periode. Men hvilken slags aktier betragtes som defensive aktier?

Defensive aktier er aktier i virksomheder, der leverer tjenester eller produkter, der altid er efterspurgte. Tænk på virksomheder, der producerer mad. Virksomheder, der producerer stimulanser som alkohol og cigaretter, falder ofte også under defensive aktier.

Gør dette defensive aktier til et bedre valg end cykliske aktier? Ikke per definition! Defensive aktier giver et mere forudsigeligt afkast. Dette afspejles blandt andet i stabiliteten af udbytte betalinger. Ikke mindre klarer defensive aktier sig ikke altid bedre: det er dels fordi de har konkurrence fra obligationer. For mange mennesker kan det derfor være interessant at investere i en blanding af cykliske og defensive aktier.

Cyklisk eller defensiv investering?

Hvis du ønsker at få de bedste resultater, skal du ikke lægge for stor vægt på typen af investering. Du kan opnå gode resultater i både cykliske og defensive aktier. Med begge typer aktier er det især vigtigt at kontrollere, om aktierne handles til en rabat. Det er jo her, du i sidste ende får overskuddet!

Hvad er fordelene ved cykliske aktier?

Cykliske aktier er meget volatile. Hvis du formår at tidsbestille købsøjeblikket godt, kan du opnå et godt resultat. Ved aktivt at handle og ved at fortsætte med at analysere økonomien kan du opnå bedre resultater med cykliske aktier.

Hvad er ulemperne ved cykliske aktier?

Dette kommer naturligvis også med en ulempe. Er du ikke opmærksom? Så kan du bare se en stor del af dine aktiver fordampe. Når en recession starter, klarer cykliske aktier ofte det værste. Det er derfor klogt at holde ekstra øje med de cykliske aktier i din portefølje.

Anerkendelse af cykliske aktier

Vil du erkende, om en aktie er cyklisk? Sæt derefter grafen for andelen ved siden af grafen for f.eks. NYSE. På denne måde kan du se, i hvilket omfang aktiekursen bevæger sig med den gennemsnitlige udvikling på markedet. Når aktiekursen reagerer stærkere på økonomisk velstand og katastrofe, har du sandsynligvis at gøre med en cyklisk aktie.

Efterspørgslen bevæger sig i bølger

Økonomien vokser ikke i en stærk linje: økonomien vil generelt vokse gradvist med de nødvendige fald. Under en gunstig økonomisk situation er der normalt stor efterspørgsel efter visse produkter, dette kaldes også et boom. Når økonomien forværres noget, er økonomien i en recession.

Cykliske aktier er aktier, der er tæt forbundet med disse bølger i økonomien. De er ofte mere følsomme over for den økonomiske udvikling og bevæger sig generelt stærkere op og ned. Med cykliske aktier kan det være svært at opretholde en stabil aktieportefølje: Ved at bruge de rigtige tricks kan du stadig tjene på disse stærke kursbevægelser.

Info: kontracykliske aktier bevæger sig imod den økonomiske tendens.

Sådan tag du fordel af en ustabil aktiekurs?

Du kan drage fordel af en ustabil aktiekurs ved brug en online broker. Med en online børsmægler, eller såkaldt broker, er det muligt at åbne begge long eller short positioner. Når du åbner en lang position, drager du fordel af prisstigningerne, og når du åbner en kort position, tjener du på, at prisen falder.

Fordi transaktionsomkostningerne med online børsmæglere er lavere, kan du hurtigt åbne og lukke positioner på aktier, så du kan drage fordel af de stærke bevægelser, som cykliske aktier normalt gør. Det er vigtigt at få timet dine handler godt.

Strategi for cykliske aktier

Cykliske aktier kan bevæge sig stærkt. Ikke mindre er det ofte også muligt at lave en god forudsigelse af den fremtidige pris for disse aktier. På lang sigt vil en cyklisk andel hovedsageligt falde under en økonomisk nedtur og stige under et økonomisk opsving.

kort sigt kan du ofte se faste mønstre inden for disse bevægelser. For eksempel bevæger prisen på en aktie sig ned mellem bestemte værdier og finder altid modstand på samme linje. Ved at gøre smart brug af ordrer kan du derefter tjene penge på at handle med cykliske aktier.

Vil du gerne lære, hvordan du bedst kan tag fordel af mønstrene i cykliske aktier? I vores tekniske analyse kursus lærer du, hvordan du bedst timer dine investeringer. Brug knappen herunder for at se gratis kursus:

Hvor kan du bedst investere?

Når du skal investere i aktier, der bevæger sig stærkt, er det klogt ikke at gøre dette fysisk. Konstant køb og salg af aktier kan være dyrt på grund af transaktionsgebyrer. Ved at handle aktierne via en online børsmægler kan du imidlertid drage fordel af både opadgående og nedadgående bevægelser.

Det er ligetil at begynde at handle i CFD aktier med en online børsmægler. Ofte behøver du kun at indtaste et par detaljer, og du kan komme i gang med det samme. Min yndlings børsmægler til handel med CFD aktier er stadig Plus500 fordi du som starter får straks en risikofri demo på $40.000: Med dette kan du straks afprøve mulighederne for CFD handel i cykliske aktier!

Brug knappen herunder til at oprette en demokonto med Plus500 gratis:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Tidlige og sene cykliske aktier

Vi kan opdele cykliske aktier i tidlige og sene cykliske aktier. Tidlige cykliske aktier bevæger sig direkte i forhold til den økonomiske situation. Når aktiemarkederne falder, vil en cyklisk aktie i en tidlig cyklus straks falde i værdi. En cyklisk andel i en sen cyklus bevæger sig først med økonomien med senere. Når økonomien falder, tager det et stykke tid, før aktiekursen falder.

Ved at analysere, om aktier er tidlige eller sene cykliske aktier, kan du afgøre, hvornår det er smart at købe eller sælge aktien.

Kan du forudsige markedsbevægelser?

Cykliske aktier bevæger sig med økonomien. Du vil derfor tro, at dette gør det relativt let at forudsige kursudviklingen på cykliske aktier. Set i bakspejlet virker dette let: problemet er imidlertid, at det er svært at forudsige, om prisen vil falde eller stige yderligere.

Derfor er det smart for de fleste investorer at investere i en indeksfond. Med en indeksfond kan du med jævne mellemrum investere i en kurv med aktier. På den måde behøver du ikke at forudsige, om økonomien er på bund eller i top. Vil du lære mere om at investere i indeksfonde? Se derefter vores artikel om investering i indeksfonde:

Typer of cykliske aktier

Du kan opdele cykliske aktier i tre kategorier: varige varer, ikke-holdbare varer og tjenester. Holdbare cykliske virksomheder producerer varer med en lang levetid. Et eksempel på dette er en bilproducent. Når folk har færre penge at bruge, skærer de hurtigt ned på denne type store udgifter.

En anden type cyklisk andel er virksomheder, der sælger ikke-holdbare varer: tænk på producenter af luksus sportssko. Når folk har færre penge at bruge, er de mere tilbøjelige til at vælge billigere alternativer.

Endelig er der også service cyklisk aktier. Især mange virksomheder, der er aktive i underholdnings sektoren, lider under en dårlig økonomi. Folk har derefter færre penge at bruge på sjove udflugter som f.eks. Et besøg i biografen eller en forlystelsespark.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *