Hvilke aktier skal man købe lige nu?

I denne artikel ser vi på, hvordan du kan bestemme, hvilke aktier der skal købes. Når alt kommer til alt, hvornår kob aktier, det er vigtigt at træffe de rigtige beslutninger; i denne artikel vil vi kort se på, hvordan man køber aktier, og derefter vil vi se på, hvilke aktier der skal vælges.

Hvordan kan man købe aktier?

Du kan købe aktier hos en online børsmægler, eller såkaldt broker. En børsmægler gør det muligt at købe eller sælge aktier med få klik. Det er vigtigt at træffe den rigtige beslutning. Hvilken broker du vælger, vil i sidste ende afgøre, hvor meget afkast du får ved at købe aktier; transaktionsomkostningerne varierer meget fra børsmægler til børsmægler.

Har du lyst til at vide hvilken børsmægler du bedst kan investere i aktier? Så tag et kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere:

Hvilke aktier er bedst at købe?

Aktier, der er i tråd med nutidens tendenser, er ofte det bedste valg. Men hvad skal du være opmærksom på, når du vil investere i en aktie? Vi diskutere et par viktige faktorer.

Lav aktiekurs

Det er fornuftigt at købe aktier relativt billigt. Derfor er det smart at kigge efter gode tilbud på børsen: en god handel er en virksomhed, der handler relativt lavt, men har et stort potentiale.

Du kan derefter eksempelvis se på pris/indtjening ratio. Pris/indtjening ratio angiver, hvor mange gange overskudd handles. Sammenlign dette tal for virksomheden med tallene fra sammenlignelige virksomheder for at afgøre, om det er smart at investere i virksomheden.

Ved at analysere virksomheden korrekt kan du afgøre, om virksomheden handles under dens egenværdi. Hvis dette er tilfældet, kan det bestemt være smart at købe aktien.

Forretningsmodel fokuseret på fremtiden

En lav værdiansættelse alene er ikke nok grund til at købe en aktie. Det er også vigtigt, at virksomheden har en forretningsmodel, der fortsat vil fungere godt i fremtiden. Hvis dette ikke er tilfældet, kan rentabiliteten og derfor virksomhedens egenværdi falde i fremtiden.

Undersøg derfor, om virksomheden har en klar vision for fremtiden. Et firma som Ahold reagerer for eksempel smart på den seneste udvikling. Med supermarkedet Albert Heijn betjener de mennesker på traditionel vis, mens de med webshoppen Bol.com også sælger produkter på internettet. Albert Heijn er et Hollandsk supermarked og Bol.com er en Hollandsk Amazon type websted.

Denne form for distribution er under alle omstændigheder et attraktivt punkt for en aktie. Når en virksomhed ikke lægger alle sine penge på en idé, er du bedre beskyttet mod uventet udvikling.

En rolle for bæredygtighed

Klimaet bliver højere og højere på dagsordenen, og det ser også ud til at gælde for investorer. Undersøg derfor, om den virksomhed, du vil investere i, er opmærksom på at gøre forretningsprocesser mere bæredygtige. I fremtiden vil regeringen sandsynligvis presse dette mere og mere op: virksomheder, der halter bagefter, vil blive udsat for højere omkostninger. Desuden er klimabevidste investorer mere tilbøjelige til at ignorere aktier i miljøforurenende virksomheder, hvilket naturligvis lægger pres på prisen.

which shares to buy

7 ting at være opmærksom på, når du vælger aktier

Når du vælger en aktie, kan du i det mindste være opmærksom på følgende:

Vækst

Se om virksomhedens indtægter vokser over en længere periode. Vækst er i sidste ende nødvendig for at øge værdien af en aktie. For at afgøre, om en vækst trend fortsætter, kan du undersøge de produkter og tjenester, der tilbydes. Se, hvordan disse produkter passer ind i konkurrence landskabet, og afgør, om virksomheden står stærkt internationalt.

Konkurrence

Konkurrence kan slå en virksomhed ihjel: Når du vælger en aktie, er det derfor afgørende at se nærmere på konkurrencen. Find ud af, hvordan virksomheden skiller sig ud fra konkurrenterne, og kontroller, om dens markeds aktie vokser eller falder. Invester ikke i en Myspace eller Nokia: den slags virksomheder vil i sidste ende konkurrere mod de mere innovative Facebook og Apple.

Gæld / egenkapital ratio

Gæld er ikke nødvendigvis dårlig: Når en virksomhed opnår et positivt resultat med gælden, bidrager det enda til driftsresultatet. Gæld er imidlertid også farligt: Hvis præstationen mangler, kan et selskab endda gå konkurs. Undersøg derfor, om der er et højt forhold mellem gæld og egenkapital. I nogle sektorer er dette forhold højere: tænk f.eks. på byggeri. Sammenlign figuren med sammenlignelige virksomheder for at se, hvordan virksomheden klarer sig på det niveau.

P/E af pris indtjeningsforhold

With this figure, you can determine at a glance how the company is doing in relation to its spekuleres. With the P/E value you can determine whether a company is under- or overvalued. The ratio is especially useful for comparing companies in the same sector.

Udbyttepolitik

Udbyttepolitikken kan også være en vigtig faktor ved beslutningen om, hvilke aktier der skal investeres i. Hvis virksomheden periodisk udbetaler en stabil udbytte, dette er en god indikation på, at virksomheden har opbygget en stabil position. Pas dog på for virksomheder, der betaler meget højt udbytte: Disse typer virksomheder investerer muligvis ikke nok penge i deres vækst.

Når en virksomhed pludselig ikke udbetaler et udbytte, behøver det ikke at være en dramatisk nyhed: nogle gange har virksomheden brug for pengene til et nyt projekt eller for at overleve en økonomisk krise.

Ledelse

Effektiv ledelse er afgørende for en virksomhed: en virksomhed uden en god styrmand går under. Undersøg derfor, om den nuværende ledelse styrer virksomheden på en fornuftig måde. Stoler du ikke på folkene i spidsen for virksomheden? Så er det bedre at vælge en anden andel.

Stabilitet

Nogle aktier er meget ustabile: de bevæger sig konstant op og ned, så det ser ud til, at markedet ikke kan bestemme værdien af en aktie. Når du vælger en aktie på lang sigt, er det bedre at vælge en stabil aktie. Gå efter en virksomhed med pæn, stabil vækst og en stærk vision for fremtiden. På den måde kan du drage fordel af din investering på lang sigt!

stock selection

Vækst aktier eller stabile aktier?

Når du beslutter dig for, hvilke aktier du vil investere i, kan du vælge mellem vækst aktier eller stabile aktier. Vækstaktier er aktier i virksomheder, der ofte stadig skal bevise sig selv. Disse aktier handles til en meget høj pris: Den fremtidige forventede vækst er allerede inkluderet i aktien. I nogle tilfælde er virksomheden stadig tabsgivende, men investorer er stadig begejstrede på grund af den store årlige stigning i omsætningen. I denne kategori finder du mange teknologi aktier: tænk på Uber eller Tesla, for eksempel.

Stabile aktier er aktier i virksomheder, der allerede har bevist sig selv. Du finder etablerede navne som f.eks Wal-Mart eller Shell, for eksempel. Disse typer virksomheder vokser ofte ikke enormt længere, og du opnår ikke et betydeligt afkast med en investering i en lignende virksomhed. I stedet kan du forvente et stabilt, men langsomt afkast. Disse typer virksomheder udbetaler ofte også et årligt udbytte, som giver dig mulighed for at opbygge en lille indkomst som investor.

Når du vælger aktier, skal du spørge dig selv, hvad du synes er vigtigere. Vil du opnå et højt afkast, og er du parat til at tage høje risici? Så kan en vækst aktie være en interessant mulighed. Foretrække du en stabil kapitalstruktur? Vælg derefter en kurv med stabile aktier.

Hvilke aktier vælger fagfolk?

Du kan også se på forskellige websteder, hvilke dele analytikere vælger. De råder dig derefter til at købe eller sælge bestemte aktier. Nogle gange råder de dig også til at holde en aktie.

For lægmanden kan det bestemt være interessant at se, hvilke aktier der vælger professionelle. Det er dog vigtigt selv at bestemme, hvilke aktier der er interessante for dig. Fagmanden kan anvende en helt anden strategi: Hvis rådgiver foretrækker at investere i spændende virksomheder, og du leder efter en stabil fond, er det bedre at ignorere hans råd.

Få valgt aktier

Har du lidt eller ingen interesse i de finansielle markeder? Så kan det være klogt at outsource udvælgelsen af aktier. Den bedste måde at gøre dette på er at investere i en ETF. En ETF er en fond, der investerer i en kurv med aktier. Men i hvilke aktier investerer fonden egentlig? Dette varierer meget: Nogle fonde investerer i globale aktier, mens andre følger et indeks som f.eks. AEX.

En investering i en ETF har den fordel, at dine penge er pænt fordelt på forskellige investeringskategorier. Derudover er administrationsomkostningerne på en ETF lave, så du stadig kan opnå et godt afkast.

En god fest til køb og salg af ETF’er er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ingen transaktionsomkostninger, når du køber midler fra kernevalget. Brug knappen til direkte at åbne en konto hos DEGIRO:

Investerer du på kort eller lang sigt?

Inden du kan bestemme, hvilken aktie du skal købe, er det klogt at afgøre, om du vil investere på kort eller lang sigt. Denne beslutning er vigtig, fordi den helt vil ændre din strategi.

Nogle mennesker har en mindre tidshorisont på et par dage til flere uger. Når du køber aktier på kort sigt, bør du vælge en mægler med lave transaktionsomkostninger. Det er også vigtigt at være opmærksom på de seneste nyhedsreporter. Tænk f.eks. på nyheden om, at et nyt produkt udgives af et teknologivirksomhed; dette kan give prisen på en aktie et midlertidigt løft.

lang sigt er det faktisk endnu vigtigere at afgøre, hvilken aktie du vælger. Når alt kommer til alt opbygger du derefter en portefølje, og dermed er det vigtigt at vælge de rigtige aktier. Du beholder aktierne i din portefølje i en længere periode, og det er derfor endnu vigtigere at vælge stabile, rentable virksomheder. De aktier, du køber, skal derefter opfylde disse betingelser.

which share to buy

Hvordan bestemmer du, hvilken aktie du vil købe?

Det er vigtigt at foretage en analyse, før du beslutter, hvilken aktie der skal købes. Det er muligt at føre grundaeggende analyse hvor man ser på nyhederne og de underliggende tal. Endvidere er det også muligt at vælge en aktie på grundlag af tekniske analyse: du leder derefter efter bestemte mønstre i et diagram.

In the short term, technical analysis plays a more important role. In the longer term, the fundamental value of a company needs to be looked at in detail. Subsequently, it is important to determine what the value of a share is. This allows you to determine for yourself whether you think a share is undervalued or overvalued.

På kort sigt spiller teknisk analyse en vigtigere rolle. På længere sigt skal en virksomheds grundlæggende værdi ses detaljeret. Efterfølgende er det vigtigt at afgøre, hvad værdien af en aktie er. Dette giver dig mulighed for selv at afgøre, om du tror, at en aktie er undervurderet eller overvurderet.

Hvis en aktie er undervurderet, skal du købe den og holde hurtigt i den. En aktie kan dog også overvurderes; hvis dette er tilfældet, kan du stadig tjene penge. Det er muligt at aben en short position, i så fald får du fordel af en faldende pris. Hvis du ikke kan afgøre, om der er undervurdering eller overvurdering, er det bedre at lade aktien være i fred.

Et par flere vigtige tips

Det er vigtigt at komme i gang med det praktiske arbejde. Mange mennesker sidder fast uendeligt ved at læse årsrapporter eller nyheder, men på den måde udvikler du ikke en følelse for dem. Mange børsmæglere tilbyder mulighed for at prøve at investere i aktier ved hjælp af en demo. Med en demo kan du prøve mulighederne og opdage, hvilke aktier der fungerer bedst, klik her til at abne en demo >>

Derudover er viden naturligvis magt. Inden man beslutter, hvilke aktier der skal købes, er det vigtigt at have et klart billede af virksomhedens svagheder og styrker. Analyser virksomhedens data og vælg de aktier, du gerne vil investere i. Derefter kan du træffe det sidste valg og begynde at købe aktier.

Den perfekte aktie

I sidste ende er det vigtigt at huske, at den perfekte aktie ikke findes. Det er dog stadig muligt at investere rentabelt i aktier ved at beslutte, hvilke aktier der skal købes. Her er det vigtigt at studere og lære meget, så du forstår de bagvedliggende mekanismer.

Så forvent ikke at blive rig når som helst snart; nej, brug din sunde fornuft og følg ikke mængden som et får. Find din vej til succes, og spred dine risici over flere aktier. Husk på, at det også er muligt at investere i andre værdipapirer såsom obligationer og Forex; ved at sprede mere øges dine chancer for at træffe gode investeringsbeslutninger i sidste ende!

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *