Investering under coronavirus

Coronavirus breder sig hurtigt og har stor indflydelse på verdensøkonomien. I mellemtiden har panikken også haft en negativ indflydelse på de internationale børser. Ikke mindre er det netop i denne situation, at De som investor kan være til stor gavn. I denne artikel vil du opdage, hvordan du kan tjene penge ved at investere under coronavirus udbruddet. Vi forsker også i, hvilke aktier der kan være interessante at købe, og du kan læse vores prognose for økonomiens fremtid.

Tjen penge med coronavirus

Det lyder lidt groft: At tjene penge med coronavirus. Alligevel kan det ikke benægtes, at det er disse typer kriser, der ofte giver gode muligheder for den intelligente investor. Der er forskellige strategier, som man kan anvende for at tag fordel af tider med kaos og faldende priser faldende priser. Men hvilken strategi kan du anvende bedst? Vi ser på forskellige investeringsstrategier, som man kan anvende under coronavirus.

Strategi 1: køb nedsate aktier

Folk reagerer ofte lidt ekstremt i panik. Når aktiemarkederne begynder at bryde sammen, accelereres processen ofte i krisetider. Folk dumper deres aktier uden at analysere den faktiske situation ordentligt. Folk glemmer ofte, at der efter en krise næsten altid er en betydelig genopretning. I grafen nedenfor kan du bevidne, at aktiekurserne er blevet genoprettet efter kreditkrisen i 2008:

credit crisis stocks

I krisetider er det derfor klogt at se efter tilbud. Mange aktiekurser falder mere drastisk, end man ville forvente baseret på virksomhedens resultater. Det er sandsynligt, at coronavirus vil være under kontrol på et tidspunkt i fremtiden, og de fleste virksomheder vil kunne fortsætte, som de gjorde før. Mange virksomheder pådrager sig naturligvis tab på grund af virussen. Salget i mange regioner reduceres, og dette skader disse virksomheders rentabilitet. Disse problemer er imidlertid sjældent strukturelle eller permanente.

Det kan derfor være meget attraktivt at købe aktier i virksomheder, der fungerede godt før coronavirus spredning. Når man beslutter sig for at købe aktier, er det vigtigt at vælge en børsmægler med lave transaktionsomkostninger. Har du lyst til at vide hvilke børsmæglere der har de billigste løsninger for at købe aktier? Brug knappen nedenfor at finde en pålidelig børsmægler til at købe aktier under corona krisen:

Metode 2: activ handel

Vil du reagere på situationen med coronavirus på kort sigt? Aktiv handel kan være den bedste beslutning i denne sag. Med aktiv handel har du mulighed for at afgive ordrer til faldende priser. Vi opfordrer til, at vi spekulerer på en faldende aktiekurs going short. Når man go short, opnår man et positivt afkast, når prisen falder og et negativt afkast, når priserne stiger.

Coronavirus og panik omkring virusset havde en stærk negativ indflydelse på udviklingen i aktiekurserne. Man kan tag fordel af dette ved at gå ned på visse aktier. Du kan gøre det ved at go short ved at bruge CFD’er. eToro er en god børsmægler til handel med CFD’er under coronavirus. Med eToro er du altid beskyttet mod en negativ balance. Takket være tilstedeværelsen af en gearing kan man desuden spekulere på prisfald og prisstigninger med en lille investering.

Vil du prøve at handle aktivt under coronavirus uden risiko? Når du bruger knappen nedenfor, kan du prøve at handle gratis med en ubegrænset demo konto:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Optioner

Er du villig til at tage nogle større risici og spekulere mere aktivt? Når dette er tilfældet optioner kan det være en interessant mulighed. Med optioner kan man spekulere på prisfald og prisstigninger på forskellige lagre og indekser. Du kan anvende yderligere gearing til muligheder gennem CFD’er. Hvis man køber de rigtige optioner, kan man i nogle tilfælde nå til flere hundrede procent i løbet af dage.

Vil du vide, hvor kan du prøve at investere i optioner, der er risikofrie, med en demo? Brug knappen nedenfor for at sammenligne de forskellige demoer gratis:

Hvad er coronavirus nøjagtig?

Før du investerer under et coronavirus udbrud, er det vigtigt, at du forstår, hvad virussen er. Coronavirus er ikke en eneste virus. Coronavirus er en familie af mange hundrede virus, der kan forårsage forskellige symptomer. Symptomerne minder om de almindelige forkølelse, men der kan også opstå vejrtrækningsproblemer.

Det nuværende udbrud er relateret til COVID-19, som er en af de syv medlemmer af corona familien, som kan overføres til mennesker. De første infektioner fandt sted i Kina i slutningen af December. Kinas stædige kommunistiske parti administration var ikke i stand til at begrænse udbruddet som følge af en verdensomspændende epidemi.

På det tidspunkt, hvor der skrides (29. februar 2020) er der over 80.000 globale infektioner, hvoraf 3.700 er uden for Kina. Desuden er 2.800 mennesker døde af coronavirus indtil nu. Virussen er nu dukket op i Sydkorea, Italien og Iran. Heldigvis er virussen ikke ekstremt dødelig.

Eksperter anslår at viruset vil være dødelig i blot to til tre procent af tilfældene. Virussen er særlig farlig for de gamle og svage.

coronavirus investing

Hvad er virkningen af coronavirus på børserne?

Corona virusset har en negativ indvirkning på aktiekurserne. Priserne på de største fondsbørser faldt mere end 10 procent i ugen fra den 24. til den 29. Februar. Selskaberne i Dow Jones og NASDAQ er i øjeblikket flere hundrede milliarder mindre værd. Nedenfor kan man se, hvordan hastigheden udvikler sig i coronavirus:

Andre internationale børser klarer sig også dårligt. De vigtigste børsindekser for Europa faldt med mere end 10% på grund af coronavirus virkninger. Aktiemarkedet har ikke haft så dårlig en uge siden kreditkrisen i 2008.

Hvilke aktier er på vej ned?

Næsten alle aktierne er på vej ned. Men nogle aktier gør det betydeligt værre end andre. Aktier, der fokuserer på luftfart, turisme, biler, råvarer og teknologi, klarer sig særlig dårligt. Tror De, at faldet i disse aktiekurser er for overdrevet? Så kan du begynde at lede efter store indkøbsmuligheder!

Hvordan fungerer en sikre skattely?

Desuden viser priserne på andre værdipapirer også betydelige ændringer. Priserne på sikre skattely som guld og Schweizerfrancen stiger. Det skyldes, at folk søger forholdsvis sikrere investeringer under krisen forårsaget af coronavirus. Samtidig falder prisen på olie rent faktisk. Efterspørgslen efter olie forventes at falde betydeligt, efterhånden som den samlede handel og industri er gået i stå.

Hvad er indvirkningen af coronavirus på den fremtidige økonomiske udvikling?

Virkningerne af coronavirus for den fremtidige økonomiske udvikling forventes at være begrænsede. Der forventes et såkaldt V-formet opsving. Coronavirus vil begrænse den økonomiske vækst på kort sigt. Efter at være kommet sig fra coronavirus kan der igen opstå yderligere økonomisk vækst. Virkningerne af coronavirus er ikke strukturelle. Der er ingen direkte fundamentale problemer med de selskaber, hvis aktiekursen falder.

Desuden kan vi regne med øget monetær og finanspolitisk støtte fra regeringer, hvis coronavirus fortsat har en negativ indvirkning. IMF har oplyst, at den globale vækst er faldet. For første gang i historien ser vi, at USA, Europa, Japan og Kina gennemfører kvantitative lempelser. Kvantitative lempelser forventes at have en positiv indvirkning på aktiekurserne.

coronavirus decreasing prices

Udvikling af den globale efterspørgsel

Coronavirus har også andre interessante konsekvenser. En konsekvens heraf er faldet i rentesatserne for realkredit. Dette kan naturligvis være til gavn for boligmarkedet, da fast ejendom nu er mere overkommelig. En anden gunstig virkning er reduktionen af CO2-emissionerne. På grund af coronavirus-Kina er Kina 25% mindre end normalt. På grund af faldet i brugen af olie falder brændstofpriserne, hvilket betyder, at forbrugerne har mere købekraft. Dette kan også stimulere økonomien yderligere.

Coronavirus har også mindsket efterspørgslen efter mange produkter. Virksomhederne reducerer priserne på produkter som følge heraf, hvilket yderligere kan stimulere udgifterne. Hvis corona krisen varer for længe, kan det ske på bekostning af arbejdspladser, hvilket kan føre til mere strukturelle fald i økonomien.

Pandemi og globalisering

Vil der til sidst blive fortælling om en omfattende pandemi? Når coronavirus rammer hele verden, forventes panikken at slå igen. Når dette sker, vil priserne sandsynligvis falde senere længere. Som en klog investor er der til muligvis med strategier til at drage fordel af denne situation. Det kan f.eks. være smart at gøre kort på forskellige bestande.

Krisen i corona vil mindske globaliseringens hastede. Internationale regioner, der er stærkt afhængige af international handel, vil gøre mindre godt. Europa er f.eks. stærkt afhængig af handel og kan derfor forvente noget stærkere slag end USA.

Hvem vinder i tider med corona krisen?

Når der er tabere, er der næsten altid nogle vindere. Virksomheder med en stærk online-tilstedeværelse kan gøre overraskende godt. Tænk for eksempel på en webbutik som Alibaba. Flere vil bestille deres ting online, når de ikke længere vil forlade deres hus. Det samme gælder naturligvis virksomheder, der gør det muligt at bestille mad online.

Med hvilke aktier kan du tag fordel af coronavirus?

I krisetider er der altid parter, der nyder godt af det. Som investor kan det være klogt ved investering i virksomheder, der leverer, der kan være ekstra populære under en krise. I dette afsnit drøfter vi nogle virksomheder, som kan tag fordel af coronavirus. Inden man køber aktier i disse selskaber, er det muligt at forudsige og omhyggelig analyse af situationer.

Alpha Pro Tech

Hvilke produkter bliver populære når en virus truer befolkningen? Præcis! Produkter, der gør det muligt at beskytte dig mod virus. Firmaet Alpha Pro Tech leverer produkter, der gør det muligt at beskytte sig selv mod coronavirus. Alpha Pro Tech producerer såkaldte N-95 Partikelfilter. De har øget produktionen betydeligt og kan knap nok holde trit med den voksende efterspørgsel. Aktiekursen er helt sikkert steget kraftigt under coronavirus-udbruddet. Tror De, at krisen vil fortsætte endnu længere? At investere i Alpha Pro Tech er måske en god beslutning i den sag.

Novavax

Novavax er et Svensk selskab, der har været involveret i udviklingen af lægemidler mod Ebola og kulde virus. Disse stoffer er stadig ikke på markedet. I mellemtiden udvikler Novavax også en coronavirus-vaccine. Hvis dette lykkes, vil virksomhedens pris stige betydeligt. Investering i Novavax er meget spekulativ, og resultaterne er stærkt knyttet til udviklingen af udviklingsprocessen.

Novacyt

Et andet selskab, der nyder godt af coronavirus, er Novacyt. Dette selskab er involveret i udviklingen af diagnosetest. Virksomheden har frigivet en lovende test for coronavirus. Hvis denne test er fuldt godkendt i USA, kan dette give en yderligere saltvandsindsprøjtning. Investering i aktier Novacyt er meget spekulativ, men også potentielt meget rentabel.

Philips

Kina og andre lande, der er berørt af udbruddet af coronavirus, vil lede efter leverandører af medicinsk udstyr. En mulig kandidat til levering af dette medicinske udstyr er Philips. Lykkes det firmaet at få nye ordrer? Dette kan give Philips en saltvandsindsprøjtning, og aktiekursen vil sandsynligvis stige.

Online indkøb

Aktier i virksomheder, der er involveret i online indkøb, kan også gøre godt i fremtiden. Alibaba kan forvente en stigning i ordrerne, da mange kinesiske forbrugere sidder fast. Vil virussen også sprede sig til Amerika? Det samme kan gælde Amazon i dette tilfælde. Generelt vil folk bruge mere tid online. Virksomheder, der hovedsagelig tjener penge på internettet, forventes at udføre bedre opgaver.

Flyselskaber

Investeringer i luftfartsselskaber kan også give et godt afkast på lang sigt. Air France – KLM ‘s aktie har f.eks. haft en hård tid. Det er ikke mærkeligt, når man ser på, at virksomheden skulle aflyse et stort antal flyvninger. Når virussen er slået, kan det være business as usual, og aktiekursen kan komme sig.

Sikre skattely

Sikre skattely som obligationer, den Schweiziske franc, guld og Bitcoin kan alle tag fordel af coronavirus. Priserne på disse værdipapirer kan stige, især på kort sigt. Som en hurtig investor kan du selvfølgelig stadig drage fordel af denne prisstigning.

Hvad skal du gøre med dine nuværende investeringer?

De spekulerer måske på, hvad De skal gøre med Deres nuværende investeringer under krisen i Corona. Er det tilrådeligt at sælge dine aktier? Sikkert ikke. Virkningerne af coronavirus forventes at være ret midlertidige. Virksomhederne selv har ikke ændret sig væsentligt. Det er virusset som en ydre faktor, der påvirker aktiekurserne så stærkt.

Du kan beskytte din portefølje ved at købe put optioner. De modtager en sum penge i tilfælde af et kraftigt fald i aktiekurserne. Disse penge kunne kompensere for den lavere værdi af din aktieportefølje. Det er faktisk en form for forsikring. Husk, at du betaler en præmie for en forsikringspolice: At beskytte din portefølje med put optioner er ikke gratis!

Man kan også se corona krisen som en stor mulighed. Man kan bruge de faldende priser til at opnå gunstige investeringsresultater. Du kan gøre det ved at kigge efter interessante tilbud. Markederne vil komme sig langsomt efter, at virussen er udryddet. Som en klog investor kan man tag fordel af dette.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *