Smarte investeringer: Lær at handle klogere

Alle kan investere, men kan alle håndtere klogt? Denne artikel er vi på, hvordan du kan investere klogere, og hvordan du kan få og bedre afkast af dine investeringer. Når du følger tip i denne vejledning, får du de bedste resultater af din handler: Selv når du har få penge tilbage ved investering.

Hvornår er det klogt at investere?

Svaret på dette spørgsmål er overraskende enkelt: I dag! Det er meget dyrere ikke at investere på lang sigt. Historisk set opnår man et højere afkast af investeringer i aktier end på Deres opsparing. I gennemsnit er den årlige forrentning af aktierne på ca. 7%, mens afkastet af Deres opsparing nu er negativ.

Har du en mængde penge hver måned, du ikke har brug for? Så kan det være interessant at investere med disse penge. Det er vigtigt at gøre dette på en smart måde. I denne artikel drøfter vi de 10 grundlæggende regler for den smarte trader.

Investér med jævne mellemrum: Hvorfor er det så stærk?

Før vi dykker i de 10 grundlæggende regler for den smarte investor, vil vi vise, hvorfor det er klogt at investere nu. Hvis du regelmæssigt investerer et stort beløb og investerer det gentagne gange, kan du opbygge et stort afkast over en længere periode. Lad os sige, ved at investere $ 1000 hele året til en forrentning på 7%, så har du:

  • $14,783 i løbet af ti år.
  • $43,865 i løbet af 20 år.
  • $101,073 i løbet af 30 år.

Som du kan se, stiger dine penge meget hurtigere end de beløb du sætter ind. Om 10 år opnår man et afkast på $4.783, mens man i 30 år har opnået mere end $70.000 i afkast. Tiden er tre gange længere, men dit afkast er mere end 14 gange højere. Men hvordan skete det?

Dette skyldes princippet om eksponentiel vækst. Einstein kaldte ikke eksponentiel rente verdens ottende vidunder for ingenting. Når du starter med en investering på $1000, og du geninvesterer dit afkast, modtager du 7 procent i løbet af det næste år over $1.000, men også ved afkastet på $7. Hvis du holder dig til dette år efter år, kan det beløb, du ejer, vokse enormt. For eksempel, efter 60 år med et månedligt depositum på $1.000 ville du allerede eje $870.466.

Smart handel kan derfor gøre dig til en masse penge. Hvis man lægger nok til side, kan man blive millionær. Dette er dog ikke altid muligt. Lad os se, hvordan De bruger, at De også opnår resultaterne af en smarte investor!

smart investing tips

10 grundlæggende regler for den smarte investor

Regel 1: investere billigt

Mange undervurderer betydningen af handelsomkostninger. De er kloge, fordi de investerer, men samtidig uklogt ved at gøre det med en dyr børsmægler. Det er muligt at investere i Deres bank. Det er uklogt i næsten alle tilfælde. Deres bank betaler en høj procentdel af omkostningerne i forbindelse med hver transaktion. Det kan de gøre, fordi de ved, at mange mennesker naturligvis er ret dovne. Folk, der allerede har åbnet en bankkonto, når de var unge, åbner nu en investeringskonto med den bank.

På papiret synes en lille omkostning forskel på 0,5% at være begrænset. Dette kan kun i høj grad bidrage væsentligt til det lange løb. Hvis man investerer 1.000 dollars om måneden over en 30-årig periode med en forrentning på 7%, får man et positivt resultat for 101.073 dollars. En omkostningsprocent på 0,5% medfører og tilbagevenden til 6,5%. I dette tilfælde er dette endelige resultat 91.989,23 dollars.

En omkostningsprocent på 0,5% detaljer, at man ender med at få 10% mindre udbytte! Heldigvis er der masser af billige og dyre børsmæglere, hvor man kan investere med lave omkostninger. Nogle udbydere tilbyder endda handel uden bestemmelse. Vil du vide, hvor kan du investere det billigste? Læs vores artikel om billig investering og find ud af, hvordan du kan spare penge i dag:

Regel 2: Spred dine chancer

Når man tager til kasinoet i en aften, sætter man normalt ikke det fulde beløb direkte på rødt. Aftenen kan snart være forbi. Men mange af de første investorer er sikkert på alle deres penge på én farve, når de begynder at investere. De elsker et firma og sætter deres penge ind i den forretning. Det er en skam! Når firmaet ikke gør det godt, mister du straks hele dette indskud.

Smarte traders spredte derfor deres investeringer i tilstrækkelig grad på tværs af forskellige investeringsprodukter og regioner. Afhængigt af din risikovillige kan du vælge at sprede dine investeringer mellem aktier og obligationer. Ved at diversificere kan man opnå gode resultater inden for et hvilket som helst økonomisk klima. Hvis du vil have et godt resultat på kort sigt, kan du beslutte at bruge nogle af dine penge på derivater.

Det er også nødvendigt at sprede investeringerne er mulig på tværs af forskellige regioner. Tidligere var der visse regioner, der fungerede dårligt i længere tid. Et godt eksempel på dette er Japan. Jeg slutter kun 20 år har denne økonomi lidt under kraftige prisfald. En investering i denne region ville derfor have været utilgængelig.

Hvis du ikke fuldt ud deler din chancer, er du mere tilbøjelig til at spille hasard. Vær derfor en klog investor og spred dine chancer. I sidste ende er det bedre at opnå et lavere, men bare stabilt afkast. På den måde har De større sikkerhed for, hos Deres investeringer vil gå godt.

Japanese growth

Udviklingen af den japanske økonomi over tid

Regel 3: Lyt ikke til vrøvl

Mange mennesker beslutter sig for at undgå at investere på grund af vrøvl. De har den forkerte tankegang, og på dette grundlag beslutter de, at det ikke er klogt ved investere. Mange mener f.eks., At aktiemarkedet kun er tilgængeligt for de rige. Det er absolut ikke sandt. Selv med et lille beløb kan man opnå gode resultater i disse dage. I vores artikel, der investere med små penge, kan man læse nøjagtig, hvordan man gør dette.

Andre mener at aktierne er kun er til eksperter, og at man har brug for særlig uddannelse. Det er alt sammen noget vrøvl. I dag kan du købe eller sælge en aktie via internet inden for få minutter. Hvis du ikke har nok viden, kan du altid vælge at investere i en fond. På denne måde nyder du stadig gavn af udviklingen på børsen uden at skulle studere dem selv.

Andre mener, at handel på aktiemarkedet ikke længere er interessant. Alle fordelene ville allerede være opnået, eller økonomien vil kun falde i fremtiden. Det er igen en toksisk tankegang, der bestemt ikke vil hjælpe Dem som investor. Over en længere periode aktiekursen har kun steget, og ved ikke at træde i dig er du ved at sælge dig selv kort. Men det er mulig at gøre dette på en intelligent måde.

Har du lyst til at være med på aktiemarkedet på en klog måde? Så er det bedst at gøre dette ved regelmæssigt at gå om bord. Ingen ved, om aktiemarkedet kollapser i morgen, eller hvis det fortsat vil stige i flere år. Ved regelmæssigt at deponere et fast beløb hindrer du dig i at komme ind på det forkerte tidspunkt. Det gør det muligt at drage fordel af den gennemsnitlige vækst på aktiemarkedet, som kun er steget over en periode på 100 år.

SP 500 shares stock price

Over the long term, stock prices have always done well

Regel 4: investere efter en plan

Den kloge investor investerer altid efter en plan. Heldigvis behøver det ikke at være en kompliceret plan med hundredvis af tekstsider. Men det er bland at gøre noget klart for dig selv. Det er f.eks. specielt at sætte et klart mål. Hvis du gerne vil have en god pension i 40 år, investerer du anderledes, hvis du ønsker at opnå et betydeligt afkast på kort sigt.

Find ud af hvad din risikovillighed er. Når man ikke har brug for pengene direkte, kan man tage flere risici. Er du ved at gå på pension? Så er det sikkert klogere at begrænse dine risici lidt mere. Baseret på den tid, du har, og de risici, du ønsker at tage, kan du beslutte, hvilke investeringsprodukter du ønsker at investere i.

Dernæst er det nødvendige også at udvikle en klar tilgangs og exitstrategi. Er der f.eks. kun fortælling om handel med aktier, når prisen er gunstig eller træder i gang med regelmæssige mellemrum? Og tager du nogle gange spise gevinster eller indehaver du aktierne frem til slutningen af ​​dage? Ved at tænke grundigt over din plan hindrer du dig selv i at handle for meget af følelser. En klog investor er en fornuftig investor!

Regel 5: Omfavne risici

Nogle investorer begår den fejl at undgå risici. Den fornuftige investor forstår imidlertid, at De ikke vil modtage nogen belønning uden risici. Som investor bliver man betalt for at løbe risici. Når du undgår risici, er dit afkast også meget lavere. Hvis du vil investere klogt, må du tage fornuftige risici.

Det afhænger i høj grad af tidshorisonten for Deres investeringsplan, i hvilket omfang De bør løbe risici. Når man begynder at investere i en ung alder, kan man tage flere risici. Når markedet er dårligt, så længe du har masser af tid til at vente på bedring. Mange investeringseksperter rådgiver derfor de erhvervsdrivende om at investere mere i obligationer, efterhånden som de ældes.

Personligt er jeg ikke en stor fan af obligationer i det aktuelle klima. Afkastet af statsobligationer er ofte nul eller endog negativt. I stedet kan man investere i mere stabile lagre, som regelmæssigt betaler et fast udbytte. Selskaber, der har en stabil indkomst, betaler ofte en del af overskuddet til aktionærerne.

Hvis du ikke bryder dig om tanken om at omfavne risikoen, er det måske klogere at holde sig væk fra aktiemarkedet. Den største fejltagelse, du kan begå, er at løbe væk fra risiko. Fornuftige risici betaler sig!

smart trading risks

Regel 6: Vær forberedt på dårlige tider

Det er urealistisk at forvente, at aktiekursen stiger på ubestemt tid. Det er derfor vigtigt at forberede sig på potentielt dårlige tider. I gennemsnit skifter gode og dårlige økonomiske perioder hvert syvende år. Det er derfor vigtigt at tage dette i betragtning som en smart investor.

Under alle omstændigheder sikrer man smart trader, at de altid kan tag fordel af deres investeringer. Du gør det ved ikke at træde på toppen. Da vi aldrig med sikkerhed kan afgøre, hvad den højeste pris vil være, skal vi anvende gennemsnitsberegning af dollar omkostninger. På den måde køber du nogle gange aktier, der er for dyre. Men det betyder ikke noget, for så kan man købe aktierne meget billigere igen senere.

Den smarte investor sikrer, at han eller hun også tag fordel af dårlige tider. Churchill forstod dette godt og sagde berømt ‘never let a good crisis go to waste’ – ‘lad aldrig en god krise gå til spilde’. Der er flere investeringsprodukter, der gør det muligt at drage fordel af faldende priser.

De har mulighed for at indtage en short position til en aktie. For dette kan du bruge derivater såsom optioner og CFD’er. Med en short position tjener du penge, når aktiekurserne falder. Vil du vide, hvordan det fungerer? I vores artikel om short selling kan du læse alt hvad du har brug for at vide for at drage fordel af de faldende markeder!

benefit bad times

Regel 7: frygt er en dårlig rådgiver

Følelserne spiller en vigtig rolle i beslutninger. Faktisk har forskning vist at følelser er nødvendig for at træffe beslutninger. Hvis du ikke ville opleve følgere på grund af hjerneskader, kunne du ikke træffe nogen beslutninger. Men det er nødvendigt at være opmærksom på den indflydelse, der spiser følgere, der er på din investering.

Smart traders lader sig sjældent lede af frygt. Når børserne bliver røde, er det interessant at købe aktier. Enhver kan købe en aktie, når den stiger og stiger, men kun fornuftige investorer kan købe den efter et sammenbrud.

Vi har alle en født tendens til at undgå risici. Denne frygt var meget nyttig i forhistorisk tidevand. Dengang var der fare overalt. Det ville have været bedre ved løbe væk i mange gange og slutter at blive grebet af en sabeltiger. Heldigvis er der ikke flere farlige tigre der lurer i dagens samfund.

Denne frygt får os ofte til at træffe beslutninger der slet ikke fungerer godt. Vi afskar lejelig handelspositioner, fordi vi er bange for at miste vores overskud. Samtidig holder tabsgivende stillinger åbne, fordi vi er bange for at tage et permanent fane.

Den kloge investor handler aldrig på grundlag af frygt. Udarbejde en klar plan og følge reglerne nøje. At investere uden følelser er umuligt. Det er derfor nødvendigt at skubbe dem ud af spillet ved at træffe beslutninger i et roligt øjeblik.

fear wise investing

Regel 8: Forstå hvad du laver

Nybegyndere dykker ofte i ting, de kan lide. Et godt eksempel på dette er Bitcoin. Engang spurgte postmanden mig om han skulle købe Bitcoins. Da jeg spurgte ham, hvad han vidste om at investere, så han på mig på en særlig måde. I dette tilfælde var mit svar lad: Nej. Dette reddede skinke med tiden omkring $10.000, da Bitcoin så styrtede drastisk ned. Efter dette modtog jeg altid min post med et ekstra, bred smil.

Vær derfor altid sikker på at du forstår hvad du gør. Kun handel med investeringsprodukter, som du forstår. Sørg for, at du har en grundlæggende forståelse af fondsbørserne, før du køber og aktie. De investerer også i mere eksotiske investeringsprodukter efter at have studeret dem grundig.

Spørg derfor altid dig selv, om du forstår, hvad du køber. Er svaret NEJ? Så må du ikke købe produkt. Man vil ikke modtage en garanti for investeringsprodukter, så man ikke kan bytte produkt, hvis man er brugt med resultatet.

bitcoin bubble

For en investering i bitcoin har du brug for nerver af stål

Regel 9: Indstil din tid

De fleste mennesker, der investerer, er ikke særlig interesserede i den finansielle verden. Frem for alt ønsker de at få et godt udbytte og tro, at det er en skam, at deres penge bliver mindre og mindre værdifulde. I dette tilfælde er det bedst at spare tid og bruge en indeksfond. Med en indeksfond køber man automatisk en kurv af aktier og spreder sine risici. Ved periodisk at deponere kan man tag fordel af udviklingen i børserne med en minimal tidsinvestering.

Er du en klog investor, og har du tid til virkelig at følge aktiemarkederne? Så kan du overveje aktiv handel. Det er vigtigt at huske på, at meget få mennesker er i stand til at slå markedet. Når man forsøger at slå markedet, forsøger man at gøre noget, som selv aktive fondsforvaltere sjældent får succes med. Derfor er det kun aktivt, når man finder det interessant, og når man har tid.

Mangler du tilstrækkelig viden om markederne? Så er det klogt at begynde at handle med et lille beløb. Samtidig kan man investere og månedligt beløb i en indeksfond, så man ikke spilder tiden. Ved at håndtere på den anden side, kan du opdage, om aktiv investering er passende for dig.

Vil du selv begynde at håndtere? Så vær fornuftig og åben en demo først! Med en demo konto kan du prøve mulighederne fuldstændig uden risiko. Brug knappen nedenfor for at sammenligne de bedste handelsdemodelkonti:

Regel 10: Investere kun med penge, du kan gå glip af

Lad os starte denne sidste regel med to fakta. Det første faktum er, at det at investere næsten altid betaler sig på lang sigt. Det andet faktum er, at det ikke altid koster penge at investere. Penge på en opsparingskonto bliver mindre og mindre værdifuld på grund af inflation og skat.

Men det betyder ikke at du skal investere alle dine penge. Sørg for, at du altid har en opsparingskonto, som du kan bruge til at betale for uventede udgifter. Når man skal låne penge, betaler man ofte en høj rente. Et lån kan derfor i væsentlig grad reduceres Deres afkast.

Man investerer kun med penge, man kan gå glip af. Beregn, hvor mange penge du har brug for til dette underhold og investerer med penge, som du ikke har brug for i de kommende år. Derved undgår man en fiasko, og man kan gøre sig en bedre fremtid for sig selv!

Hvordan kan du handle?

I dag findes der alle former for metoder, som man kan bruge til at investere kun smart. Mange mennesker anvender hovedsagelig gammeldags investerings metoder. De køber kun obligationer og aktier i deres lokale bank. En væsentlig ulempe ved denne investeringsmetode er, at man bruger meget på transaktionsomkostninger. Desuden er afkastet ofte ikke højere end nogle få procent på årsbasis.

Hvis du vil håndtere klogt, kan du overveje en online CFD børsmægler. Med online børsmæglere kan man håndtere på en moderne måde, og ved at investere smart med en børsmægler kan man opnå langt bedre resultater. Hvorfor er det så meget klogere at investere med en børsmægler?

Handel med en børsmægler er klogere

Handel med en online børsmægler er klogere, fordi du kan bruge gearing. Ved at bruge en lever kan man opnå en høj fortjeneste med et lille beløb. Hvis man for eksempel beslutter sig for at handle med 100 dollars og anvende en gearing på 1:10, kan man handle med aktier til en værdi af 1000 dollars. Når man bruger en gearing, øges både dine potentielle gevinster og tab.

Denne gearing gør det også muligt for Dem at opnå resultater med et lavt beløb. Transaktionsgebyrerne er relative. Derfor betaler De ikke en uforholdsmæssig stor del af Deres holdning til transaktionsomkostninger. I sidste ende kan handel med en online børsmægler være klogere…

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *