Hvordan bliver man rig ved at investere i aktier?

Vidste du, at de rige ikke blev rige ved at arbejde hårdt? Nej, de rige er blevet rige ved at styre deres penge smart! Udtrykket work smart, not hard er derfor bestemt gældende! Men hvordan kan man blive rig ved at investere i aktier? Vi vil diskutere de forskellige måder og se, hvor realistisk det er.

Kan du blive rig ved at investere i aktier?

Det er bestemt muligt at blive rig på aktier. Kendte investorer som f.eks Warren Buffett og Benjamin Graham har gjort deres lykke med det. Den gode nyhed er, at du kan blive rig, selv med et lille beløb.

Dette er dog helt teoretisk og bestemt ikke let. Du skal investere meget tid samt penge, hvis du vil opnå gode resultater på kort sigt. Alternativt kan du vælge den langsomme metode, men så har du brug for meget tålmodighed. Vi vil diskutere de forskellige metoder i denne artikel.

Inden du læser videre, er det vigtigt at huske dette: JA du kan blive rig på at investere og NEJ der er ingen garantier. Du kan også miste mange penge ved at investere, især hvis du ikke aner, hvad du laver og hopper ind i den dybe ende uden at øve dig.

Hvordan kan du blive rig med aktiv aktiehandel?

Den første måde, hvorpå du kan investere i aktier, er ved day trading. Day trading er den meget aktive handel med aktier. Du kan bruge tekniske niveauer og de seneste nyheder til hurtigt at købe og sælge aktier. Formålet med aktiv handel er at opnå et højt afkast på kort sigt.

Denne måde at handle på tager meget tid: Hvis du anvender principperne godt, kan du i teorien tjene mange penge med denne måde at handle på. Det er dog kun en brøkdel af investorerne, der lykkes med at tjene penge på lang sigt ved aktivt at spekulere i aktiekurser.

Tror du, du kan blive rig ved aktivt at handle aktier på børsen? Prøv først at handle med en demo først, uden nogen risiko. På den måde kan du finde ud af, om denne måde at handle på passer dig. Brug knappen herunder til at åbne en demokonto med det samme:

Bliv rig ved at købe aktier

En strategi, der fungerer bedre for de fleste mennesker, er at købe aktier og beholde dem i en længere periode. Hvis du vælger aktier på et smart måde, kan du helt sikkert blive rig på dem.

For eksempel, hvis du havde investeret $1.000 i Apple i 2000, ville det være vokset til $160.000 på 20 år! For nylig kunne du have investeret $1000 i Tesla. Hvis du havde gjort dette i 2010, ville dine aktiver nu være $ 231.270 værd! Som du kan se, kan du helt sikkert blive rig ved at købe aktier: det er dog vigtigt at vælge de rigtige aktier.

Hvis du vælger den forkerte aktie, kan du let miste hele din investering. Brug derfor tid nok på at undersøge den virksomhed, du overvejer at investere i. Har virksomheden en god vision for fremtiden? I så fald kan det helt sikkert være interessant at tilføje aktierne til din portefølje.

Især når du investerer mindre beløb, er det tilrådeligt at gøre dette hos en børsmægler, hvor du ikke betaler faste kommissioner. Er du nysgerrig efter de bedste børsmæglere, du kan investere med mod lave gebyrer? Så tag et kig på vores sammenligning af børsmæglere:

Den dovne måde at blive rig på med aktier

Har du ikke lyst til at holde et aktivt øje med aktiemarkederne? Nå, jeg har gode nyheder til dig! Hvis du starter tidligt nok, kan du også blive rig på aktieinvesteringer uden at skulle bruge meget tid på dem selv. Du kan gøre dette ved at investere i en indeksfond eller ETF.

En indeksfond eller ETF følger en kurv med aktier og forsøger ikke at slå markedet. Når du geninvesterer det afkast, du får igen og igen, får du også et positivt afkast på det. Det gennemsnitlige afkast på aktier er mellem 6 og 8 procent på årsbasis, hvilket kan være ganske betydelig.

Hvis du investerer $1000 om måneden af din løn til et gennemsnitligt afkast på 8%, vil det tage dig lidt mindre end 27 år at blive millionær. Hvis markedet er lidt af en leg, er investering i aktier en god måde at blive rig på. Hvis du investerer kun $200, tager det dig 46 år. Så længe du har tålmodighed og disciplin nok, kan du helt sikkert blive rig på at investere i aktier.

Tricket er at indbetale et fast beløb hver måned. På denne måde tager du det gennemsnitlige afkast med dig og står ikke over for nogen grimme overraskelser. Husk, at tidligere resultater ikke er nogen garanti for fremtiden.

Hos DEGIRO kan du købe ETF’er i kernesektionen uden købs og salgsomkostninger. Ved at være opmærksom på dine transaktionsomkostninger når du dit mål om at blive rig med hurtigere investering. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos DEGIRO:

Er der nogen garantier?

Absolut ikke! Investering handler om at tage risici og gribe muligheder. Du kan miste (en del af) din første investering. Er du bange og orker ikke tanken om at miste penge? Glem så drømmen om at blive rig, og vælg et ”sikkert job” og en opsparingskonto.

Er du villig til at tage risikoen med drømmen om at blive rig en dag? Invester derefter med penge, du absolut har råd til at tabe og komme i gang. Mennesker, der handler, kommer længere i livet end dem, der ikke gør noget.

get rich investing

Hvorfor aktier?

Research viser altid, at aktier er den nemmeste måde at blive rig på. Elon Musk og Jeff Bezos blev ikke rige gennem deres løn som administrerende direktører, nej, de blev rige ved at eje mange aktier i virksomheder, der blev mere og mere værdifulde.

Ingen er nogensinde blevet rige ved at sælge deres tid. Tid er en begrænset ressource, og du kan ikke skalere din indkomst. Selvom dine færdigheder er af ukendt værdi, er der en grænse for din indkomst. Denne grænse (teoretisk) findes ikke på aktieinvesteringer. Derfor investerer jeg en stor del af min indkomst hver måned i aktier.

Lav en god plan

Hvis du vil blive rig på aktieinvesteringer, er det vigtigt at udarbejde en god plan. Undersøg først omhyggeligt, hvor mange penge der kommer ind hver måned: Du har brug for tilstrækkelig pengestrøm til at kunne investere hver måned. Er der ikke noget tilbage på bundlinjen? Så nytter det ikke at begynde at investere. Det er derefter vigtigt først at reducere dine udgifter eller øge din indkomst.

Hvis der er penge tilovers, kan du bestemme, hvilket beløb du kan og ønsker at investere komfortabelt hver måned. Undersøg, hvilke investerings produkter der findes, og skriv en klar plan. Hvornår vil du købe hvad for hvilket beløb? Ved at træffe den slags beslutninger i et roligt øjeblik, undgår du at tage følelsesmæssige beslutninger, der reducerer dit afkast, når aktiemarkedet ikke har det så godt.

getting rich shares

Er 100, 200, 500 eller 1.000 om måneden nok til at blive rig?

Tænker du på, om du kan blive millionær med en vis sum penge ved at investere i aktier? Vi hjælper dig gerne på vej! Med vores værktøj kan du med det samme beregne, hvor lang tid det vil tage at blive rig med dine aktieinvesteringer:

10

This investment will be worth:

Investment Growth Over Time

Investment Balance at Year

Alle har naturligvis en anden definition af rig. Overvej, hvor meget der er nok for dig, og se, hvor meget du kan afsætte. På den måde kan du afgøre, om dine mål er realistiske. Et tip af hatten: Hvis du skal opnå et afkast på 20% hvert år for at nå dit mål, går det ikke.

Undgå disse fejltagelser, hvis du vil blive rig på aktier

Det er vigtigt at undgå hypes så meget som muligt. Selvfølgelig kan du blive heldig ved at købe en aktie på det rigtige tidspunkt. Men du kan også tage fejl og miste en stor del af din investering. Du kan gøre, hvad du har lyst til, men hvis du vil øge dine chancer for at blive rig, er det klogt at fokusere på mere stabile investeringer.

Det er derfor vigtigt at ignorere andres råd så meget som muligt. Dit postbud, din mor eller din fjerne anden fætter er ikke de bedste mennesker til at bede om råd. Undersøg, om personen, der giver dig “råd”, er blevet rig gennem investering. Hvis ikke, har du ingen god grund til at lytte til dem.

Start derudover aldrig med at investere, før du har tilstrækkelig viden. Invester kun i investerings produkter, som du forstår tilstrækkeligt, og øv først på, hvordan alt fungerer. Du hopper ikke i en svømmehal, hvis du ikke kan svømme, medmindre du virkelig vil drukne.

Prøv at holde dine følelser ude af det så meget som muligt: følelser er ofte en dårlig rådgiver. Følelser fortæller dig at sælge dine aktier, når aktiemarkedet går ned, mens det kan være et godt øjeblik at købe mere.

Endelig skal du ikke lægge for meget vægt på at blive rig hurtigt med aktier. Det er bedre at øge dine chancer for at blive rig end at håbe på et mirakel. Derfor går vi i kirke om Søndagen.

get rich investing 2

Glem disse myter om at blive rig med at investere

  • Jeg kan ikke investere: Du er muligvis ikke i stand til at investere nu, men investering er en færdighed, som du kan lære (måske med en stor indsats). Vil du gøre en indsats for at blive rig, eller foretrækker du at forblive fattig hele dit liv?
  • Du gør det bedre selv: er du en genial investor? Så kan dette helt sikkert være sandt. For 90% eller mere af alle mennesker er det måske bedre at tilkalde en professionel.
  • De rige er heldige: dette kan være sandt for den ene lotterivinder. Du bliver ikke rig natten over; det kræver meget vedholdenhed.
  • Du skal have godt timing med market: med princippet om sammensatte renter behøver du ikke at markedsføre markedet; invester blot et fast beløb hver måned.
  • Jeg er for dum: mange berømte og rige iværksættere blev aldrig færdige med universitetet. At lægge penge i en indeksfond hver måned er ikke sværere end at shoppe.
  • Det er for usikkert: det eneste, der er sikkert, er, at hvis du ikke investerer, bliver du aldrig rig med et job.

Er det smart at arbejde for en chef?

Mange mennesker er blevet opdraget med tanken om, at det at få en uddannelse efterfulgt af et job er vejen til et rigt og lykkelig liv, men er det virkelig? Hvem nyder at gå på arbejde på en Mandag? Er det virkelig sjovt at gøre præcis, hvad chefen vil have dig til at gøre? Er det sjovt kun at kunne tage på ferie, når chefen giver dig tilladelse?

Jeg ved ikke, hvad dine svar på disse spørgsmål er, men mine er sikre! Mange mennesker klarer sig dog til deres faste job, fordi de siger, at de har sikkerhed. Men hvor meget sikkerhed har du egentlig? Hvor længe ville du overleve uden dit job? Fordi du ikke tager fejl, som medarbejder er du udskiftelig, og i disse økonomisk turbulente tider er chancen for afskedigelse bestemt til stede.

Især på grund af usikkerhed

I sidste ende kan du finde mere sikkerhed i det, vi kalder usikkerhed. Uden at tage risici opnår du intet i livet. Det er de mennesker, der er bange for at tage risici, der ender med at blive hårdest ramt. Den eneste vej til potentiel rigdom er ved at tage risici. Du vil falde, men den person, der rejser sig, overlever oftest.

Taber som en færdighed

Hvis du vil blive rig uden anstrengelse, bliver du nødt til at lære at tabe. Den måde, success rige mennesker håndterer tab på, er meget forskellig fra den måde, fattige mennesker håndterer tab på. Mange mennesker fejler ved aktiehandel, fordi de bliver ved med at miste positioner åbne (jeg er bange for at tabe, måske stiger prisen) og lukker rentable positioner for hurtigt (forestille dig at miste mit overskud).

For at blive en succes skal du gøre det stik modsatte. Du afbryder tabende positioner og holder rentable positioner åbne, indtil retningen klart har ændret sig. Ved at anvende denne strategi effektivt øger du dine chancer for succes i aktiehandel.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *