Køb af marihuana: Hvordan skal man investere i cannabis?

Det kan være meget rentabelt at investere i cannabis! I denne artikel diskutere vi hvordan man kan købe aktier på hashmarkedet, og vi introducerer nogle af de bedste marihuana aktier til at købe.

Hvordan kan du investere i cannabis?

Der er to måder, hvorpå man kan tag fordel af hash eller cannabis investeringer. I det følgende vil vi drøfte hvordan man kan handle med marihuana aktier.

Hvordan kan du købe marihuana aktier?

En anden mulighed er at købe aktier af marihuana selskaberne. Når du gør det, er omfattende forskning vigtig. Der kan jo ske meget på lang sigt, og markedet er stadig relativt nyt. Med stigningen i internet virksomhederne så De f.eks. også, at mange nye virksomheder svigtede. Man bør derfor gå ind i den underliggende struktur i firmaet for ikke at blive stillet over for ubehagelige overraskelser. Den billigste sted at købe aktier er eToro, da De ikke betaler kommissioner for aktier med denne børsmægler. Brug knappen nedenfor at åbne en gratis konto:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvad vil du vide om investering i cannabis?

Hvordan kan du aktivt handle med cannabis aktier?

Den første mulighed, hvormed man kan handle med aktier i cannabis virksomhederne, er ved at købe eller sælge såkaldte CFD'er. CFD'er er meget velegnede til at spekulere på prisstigninger og falder på kort sigt. Det gør det muligt for Dem at reagere på kraftige prisudsving. Desuden er det også muligt at short sell, hvilket gør det muligt at tag fordel af en faldende pris. Vil du købe eller sælge marihuana CFD'er? Det er muligt med Plus500. Brug knappen nedenfor at skabe en gratis demo:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Hvorfor er det interessant at investere i cannabis?

I 2018 var hash aktierne enormt interessante. Canada tillod cannabis at blive lovligt produceret og solgt, hvilket mange virksomheder klogt forventede. Dette viste sig imidlertid at være en enorm hype: aktiekurserne for mange cannabis relaterede aktier steg enormt og kollapsede derefter igen.

Før legaliseringen var flere virksomheder allerede aktive på markedet for cannabis. I henhold til Cannabis for Medical Purposes Regulation kan virksomheder allerede lovligt fremstille hash til medicinske formål. Den nye lov gjorde det imidlertid også muligt for disse virksomheder at sælge cannabis direkte til rekreative formål. For en virksomhed som Canopy Growth viste denne udvikling sig at være positiv: Virksomhedens omsætning er steget mere end tifold!

Der er stadig masser af plads til vækst. Markedet for lovlig marihuana underminerer langsomt underverdenens markedsandel. Alene i Canada er cannabis markedet mellem 5 og 7 milliarder Canadiske dollars værd!

growth_marijuana_market

Cannabis markedet forventes at vokse endnu mere

Hvorfor blev cannabis legaliseret?

Regeringen besluttede at legalisere cannabis for at mindske kriminaliteten. Dette ville også gøre udbuddet mere gennemsigtigt, da THC-indholdet skal nedskrives på hvert produkt. Det ville også gøre det vanskeligere for mindreårige at købe hash. Ikke alle disse mål er blevet opfyldt: Fordi kriminelle stadig tilbyder marihuana til billigere priser, er der stadig et stort strafferetligt kredsløb.

Hvorfor er marihuana aktier kollapset?

Efter hype er priserne på cannabis nogle gange faldet helt op til 90%. Da legaliseringen netop var blevet gennemført, var der tydeligvis en hash boble. Mange investorer ønskede ikke at gå glip af båden, fordi virksomhedernes omsætning steg så meget.

Denne optimisme viste sig at være ubegrundet: Legalisering i andre lande tager længere tid end forventet, og ulovlig dyrkning af marihuana er en form for illoyal konkurrence. Kriminelle betaler ikke skat og kan derfor sælge deres cannabis billigere. Faktum er, at virksomheder, der sælger cannabis juridisk, til enhver tid skal holde trit med kvaliteten.

For yderligere vækst må vi holde et vågent øje med udviklingen i USA. F.eks. fik det i 2012 tilladelse til at bruge cannabis til at genskabe sig i Colorado og Washington. På denne måde vil der naturligvis opstå store, nye markeder, hvorfra hash virksomheder vil kunne tag fordel heraf.

Men tendensen fortsætter, hvilket kan være en god grund til endnu en gang at investere i cannabis. I 2020 vil New Zealand, Luxembourg og Mexico sandsynligvis legalisere dyrkningen af cannabis. I Libanon og Ghana er restriktionerne for dyrkning af hampplanter allerede blevet reduceret. Desuden giver flere og flere Amerikanske stater mulighed for fritidsbrug af hash.

growth_marijuana_market

Cannabis markedet er stadig en reel hype. Pas derfor på at foretage en stor investering i marihuana-aktier!

Hvor stort er markedet?

En investering i cannabis kan stadig være meget interessant. Mere end 260 millioner mennesker i hele verden bruger cannabis hvert år, og markedet er i alt mere end 344 milliarder amerikanske dollars værd. Hash industrien bliver juridisk set på flere og flere steder, og hash virksomheder kan drage fordel heraf. Dette kan ses i en stadig stærk vækst: I 2019 var omsætningen på verdensplan 10,2 mia. EUR, hvilket vil stige til 14,9 mia. EUR i 2020.

Når man investerer i cannabis, er det klogt at undersøge, hvilke virksomheder der vil drage størst fordel af denne enorme vækst. Selvfølgelig har du de firmaer der producerer og sælger marihuana. Men det stopper ikke der: Der er også stofproducenter og bioteknologiske virksomheder, der udvikler lægemidler, der bruger cannabis. Der er også lande, der leverer det nødvendige udstyr til dyrkning af hamp.

Investering i marihuana markedet med et ETF

For mange investorer er det vanskeligt at afgøre hvilken marihuana de bedst kan købe. Med et ETF kan man investere i en kurv af cannabis aktier på én gang. Det gør det muligt at sprede jeres risici og mindske risikoen for at miste mange penge på grund af et firma, der ikke klarer sig godt.

Det mest kendte cannabis EFT er Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX), som sporer Medical Cannabis og Wellness Equity Index. ETF 's omkostningsindeks er 0,8%, hvilket er ret dyrt for et ETF: Som følge af markedets høje forventede vækst kan en investering i dette indeks stadig være interessant.

Indekset omfatter selskaber, der er noteret i Amerika (86%) og Canada (14%). Eksempler på virksomheder i indekset er GW Pharmaceuticals, Growgeneration Corporation og Zynerba Pharmaceuticals Inc.

Vil du købe ETF? Et godt sted at gøre dette er DEGIRO: DEGIRO er en pålidelig børsmægler, hvor man kan købe og sælge ETF midler til lave transaktionsomkostninger. Brug knappen nedenfor at åbne en konto hos DEGIRO:

Hvad er de mest populære og bedste cannabis aktier?

Har du lyst til at vide, hvad den bedste marihuana aktier er for en investering? I så fald er det klogt at foretage en grundig undersøgelse! Undersøg f.eks., om cannabis aktien passer godt ind i investeringsporteføljen. I denne del af artiklen vil vi drøfte nogle velkendte og populære cannabis aktier du kan investere i.

Canopy Growth

Canopy Growth Corporation er verdens største cannabis selskab. En stor part, der har investeret i selskabet, er Constellation Brands, som er en drikkevareproducent. Selskabet har en andel på over 38%. Dette har øget virksomhedens værdi til over 10 milliarder dollars.

Det forhold, at virksomheden også ser på investeringer uden for Canada, gør det muligt at foretage en interessant investering i Canopy Growth. Der er f.eks. oprettet partnerskaber med lokale virksomheder i Tyskland og Spanien. Desuden er selskabet også aktiv i Jamaica, Chile, Brasilien, Australien og andre lande. Når tendensen fortsætter, og flere lande legaliserer hash, vil væksten i Kana 'ne være klar til at erobre disse områder.

Aphria

Aphria er også en vigtig aktør på markedet for cannabis. Virksomheden har et stort drivhusgas til fremstilling af cannabis. Dette drivhus ligger i nærheden af Ontario og kaldes Aphria One. Der er nok plads til at fremstille en stor mængde marihuana med et areal på mindst 300 kvadratmeter. En stor fordel ved, at virksomheden dyrker hash inden for et drivhus, er, at dette giver den mulighed for at producere cannabis af højere kvalitet til lavere omkostninger.

Virksomheden udvikler nye produkter og indgår også partnerskaber med forskellige universiteter. Aphrias fokus er på både rekreativt og medicinsk hash. Virksomheden kunne opnå et rentabelt resultat i 2018. Når man ser på, at salgsmarkedet vil fortsætte med at stige, kan Aphria være en interessant investering.

Aphria_weed

Aurora Cannabis

Aurora Cannabis er den næststørste cannabis virksomhed i verden efter Canopy Growth. Det har været muligt at udveksle aktier i selskabet om fondsbørsen siden oktober 2018. Denne Canadiske producent af medicinsk marihuana har forskellige produktionsmuligheder. Ved udgangen af 2018 vil der ikke være mindre end otte produktionsfaciliteter, og virksomheden opererer med over 18 lande.

I alt kan virksomheden producere 500.000 kg hash om året. Selv om virksomheden har en stor kapacitet, kan den endnu ikke opnå overskud i år. Efterhånden som legaliseringen fortsætter, kan det ændre sig i fremtiden! Selskabet har også meddelt, at Medreleaf Corporation vil overtage selskabet, hvilket vil kunne medføre større overskud i fremtiden.

Aurora_Cannabi

CARA Therapeutics

CARE Therapeutics er en virksomhed, der er specialiseret i bekæmpelse af smerte. Nu hvor marihuana bliver accepteret til medicinske formål, kan firmaet fortsætte med at vokse. Firmaet er i gang med at udvikle CR845, et lægemiddel, der bør arbejde mod ekstrem kløe og smerte.

Selskabet er interessant nok til at vække flere store virksomheders interesse. Renal Pharma ønsker f.eks. at påtage sig den videre distribution af lægemidler. Hvis virksomheden virkelig bryder igennem med dette ikke-vanedannende stof, kan aktiekursen stige kraftigt. Wall Street holder øje med Cara Therapeutics.

De fremtidige udsigter for virksomheden er derfor gode. På verdensplan er der 1,2 milliarder mennesker, som kan tag fordel af de produkter, der er udviklet af CARA Therapeutics. Selskabet har kun brug for en del af denne koncern som kunder for at opnå et godt udbytte.

cara_therapeutics

Lægemidler CARA Therapeutics arbejder på

Cronos Group (CRON)

Dette er den første cannabis aktie, der er noteret på NASDAQ. Ved hjælp af samarbejder og joint ventures har Cronos Group været i stand til at starte aktiviteter på fem kontinenter. Virksomheden fremstiller forskellige medicinske produkter, såsom Peace Naturals mærket. Virksomheden har også produkter til fritidsbrug, såsom Cove og Spinach.

Altria, et tobaksselskab, tog en aktiepost i virksomheden i 2018 og bragte vurderingen til 4,5 mia. EUR. Kort efter erhvervede de Redwood Holding, et selskab, der fremstiller CBD produkter, i 2019. Cronos Group er også aktiv i udviklingen af fordampere i Israel.

Selv om virksomheden har registreret et tab i 2019, giver dens store kontaktposition den rig mulighed for at ekspandere. Dette kan gøre det attraktivt at investere i Coronas Group.

Andre cannabis aktier, du kan investere i

 • Amyris
 • Arena Pharmaceuticals
 • Cara Therapeutics
 • Cronos
 • GW Pharmaceuticals
 • Innovative Industrial Properties
 • OrganiGram Holdings

På hvilken børs kan du investere i hash aktier?

Mange af de mest populære og velkendte cannabis aktier findes på den Amerikanske Nasdaq og New York Stock Exchange. Du kan også finde mange virksomheder, der er aktive med marihuana på den Canadiske Toronto Stock Exchange. Du kan handle med næsten enhver børsmægler med aktier, der er noteret på disse børser.

Der er også mange mindre virksomheder eller penny stocks, der kan handles. Dette sker ofte i Håndkøb ( Over The Counter). Når du køber en aktie i et kommende hash selskab, kan du opnå et meget højt afkast med det. Samtidig er risikoen også meget højere, da disse typer opstartsvirksomheder regelmæssigt fejler.

Hvad skal du være opmærksom på, når du investerer i cannabis aktier?

Hvis du ønsker at opnå gode resultater med investeringer i cannabis aktier, er det vigtigt at investere på en smart måde. I denne del af artiklen ser vi på, hvad man skal overveje, når man køber marihuana aktier.

Finansielle data

Det er vigtigt at undersøge virksomhedens finansielle data korrekt. Kontrollere, om selskabet er i vækst, og om det har et tilstrækkeligt vækstpotentiale. For investorer, der gerne vil løbe en begrænset risiko, er det også tilrådeligt at være opmærksom på virksomhedens stabilitet. Er aktiekursen for eksempel meget svingende, eller bevæger den sig i forudsigelige mønstre?

Man kan også se på specifikke forhold for bedre at forstå, hvordan virksomheden fungerer. Price to Earnings Ratio viser, hvor mange gange aktien håndterer. Med Debt to Equity Ratio kan man se på, hvordan gælden står i forhold til virksomhedens kapital.

Nogle gange er det også klogt ved lede forskningen i ledelsen. I mindre virksomheder spiller ledelsen afgjort en vigtig rolle. Det er så et godt tegn, når ledelsen har en god vision for fremtiden og til mulige lig erfaring med at lede et selskab.

Endelig er det attraktivt for mange investorer at se på udbyttet. Virksomheder, der deler en stor del af deres overskud med investorer, er særligt attraktive.

invest_in_weed_shares

Konkurrence

Konkurrence er vigtig med hensyn til marihuana aktier. Markedet for cannabis er stadig nyt, og virksomhederne kæmper for deres marked aktie. Undersøg derfor, om det selskab, du ønsker at investere i, har et bedre produkt eller en bedre forretningsstrategi.

Det er også vigtigt at huske på, at markedet for marihuana er et ret nyt marked. Det tiltrækker stadig mange nye aktører, og nogle af de eksisterende aktører vil sandsynligvis ikke overleve. Da internettet var nyt, så De også, at aktiekurserne steg enormt, og at mange virksomheders resultater halter bagefter. Det er ikke usandsynligt, at dette også vil ske med cannabis aktier: Til sidst vil der fortsat være en håndfuld store og stærke virksomheder.

Virksomhedens størrelse

Der er allerede et par hash virksomheder, der har opbygget en stabil forretnings stilling. Hvis man søger stabilitet, kan man købe aktier i et lignende stabilt firma eller investere i et cannabis ETF.

Du har ikke noget imod at tage større risici, og du vil have en chance for et højere afkast? Så kan det være attraktivt at investere i mindre cannabis virksomheder.

Aktier i biotek virksomheder

Der er flere bioteknologiske virksomheder, der beskæftiger sig med udvikling af lægemidler fremstillet på cannabis. Bemærk, at nogle bioteknologiske virksomheder også udvikler lægemidler, der ikke har noget med cannabis at gøre. Når en virksomhed får tilladelse fra FDA til at sælge et nyt lægemiddel, kan dette øge aktiekursen. Derfor bør man være meget opmærksom på udviklingen i forskningen inden for virksomheden.

AbbVie

Farmaceutisk virksomhed AbbVie har markedsført et stof, der indeholder cannabis under navnet Marinol. Marinol bruges til at hjælpe kræftpatienter med at reducere kvalme efter kemoterapi og til AIDS patienter for at forbedre appetitten.

Det er meget vigtigt at undersøge de andre lægemidler, som AbbVie lancerer. AbbVie er et stort firma, der også administrerer mange lægemidler, der ikke har noget at gøre med marihuana. Dette giver dig mulighed for at reducere risikoen ved din cannabis investering.

GW Pharmaceuticals

GW Pharmaceuticals har også markedsført et lægemiddel, der indeholder marihuana. Lægemidlet Epidiolex kan behandle svære varianter af epilepsi. Efter at stoffet var blevet godkendt, steg aktiekursen. Selskabet markedsførte også nabiximols til behandling af dissemineret sklerose.

Cara Therapeutics

Care Therapeutics er et andet eksempel på et biotekfirma, der er involveret i udviklingen af et stof baseret på cannabis. De arbejder på medicin, der hjælper med at lindre kløe og kroniske smerter.

Axim Biotechnologies

Axim Biotechnologies arbejder på medicin, der kan behandle tørre øjne. De arbejder også på medicin, der hjælper med at stoppe afhængighed såsom rygning. Også denne aktie er faldet kraftigt i værdi: på sit højeste i 2017 var den værd over 13 dollars, mens aktiekursen er faldet til en halv dollar i 2020.

Leverandøraktier

Efter legaliseringen af cannabis markedet skal der også etableres en stor del af den nye infrastruktur. Tænk på fremstillingen af emballagematerialer, åbning af butikker og transport af cannabis. Hvis markedet fortsat vokser, kan det være interessant at investere i virksomheder, der beskæftiger sig med levering af cannabis.

KushCo Holdings

Dette selskab fremstiller emballagemateriale til hash producenter. De giver også andre virksomheder mulighed for at sætte deres logoer på materialet. Med 12 filialer fordelt på tværs af Amerika og en stærkt stigende omsætning er det en interessant aktie at holde øje med.

The Scotts Miracle-Gro Company

En anden cannabis virksomhed aktie, du kan købe, er The Scotts Miracle-Gro Company. Dette firma har tidligere leveret forskellige have forsyninger og besluttede også at levere produkter til cannabis producenter i 2016. Dette øgede den allerede store virksomheds markeds aktie betydeligt. Bemærk, at virksomheden også producerer og sælger forskellige andre forbrugerprodukter, såsom græsplæner og skadedyrsbekæmpelse udstyr.

GrowGeneration Corp

GrowGeneration Corp ejer butikker, der sælger produkter til dyrkning af hamp planter. Virksomheden vokser hurtigt og kan derfor være en interessant investering.

Forretnings service

Der er brug for en masse penge for at oprette det nye cannabis marked. Du kan også investere i virksomheder, der leverer den nødvendige kapital til hashmarkedet. I dette afsnit ser vi på nogle af de virksomheder, der er involveret i forretningstjenesterne inden for marihuanaindustrien.

Innovative Industrial Properties

This is a company that owns industrial property used for the production of medical weed. These properties are located in California, New York and Arizona. The share doubled in value in 2019 which makes it an interesting stock for active speculation.

General Cannabis Corp

Et andet selskab, der er aktiv på markedet for cannabis, er General Cannabis Corp. Virksomheden tilbyder ejendomsmægler, konsulent og sikkerhedstjenester til virksomheder, der er aktive i sektoren. De sælger endda tøj med cannabis til entusiast. Dette firma gik også over toppen og fik en værdi af mere end 20 dollars før han faldt til 50 cent. Det viser endnu en gang, at der er mange muligheder og risici forbundet med at investere i hash!

Kort sagt: hvorfor kan køb af cannabis aktier være smart?

 • Mangel: der er stor efterspørgsel efter marihuana. Efterspørgslen er ofte højere end udbuddet, hvilket gør det muligt for virksomheder, der dyrker cannabis, at opnå gode resultater.
 • Legalisering: markedet vokser, fordi flere og flere lande legaliserer hash.
 • Vækstmarked: det lovlige marihuana marked er stadig meget mindre end det samlede marked, hvilket giver meget plads til yderligere vækst.

Indflydelse af marihuana på alkohol og tobak

I fremtiden ryger husmødre muligvis en led i stedet for at drikke et glas rosé. Hvis det er op til de virksomheder, der opererer på cannabis markedet, bliver hash lige så normalt som et glas vin. Forskning har derfor vist at salget af alkohol og tobak kan påvirkes af det voksende hash marked. Der er dog også virksomheder, der klogt reagerer på tendensen ved at introducere cannabis relaterede produkter.

Heineken har f.eks. markedsført Hi-Fi Hops, der er boblevand med THC koncentration. Desuden indførte Molson Coors Brewing Company & Constellation Brands deres cannabis drikkevare. Tror De, at dette kan forbedre disse virksomheder rentabilitet i fremtiden? Så er det måske klogt ved købe aktierne!

invest_cannabis_shares

Hvordan køber man marihuana aktier i 3 trin?

Er du en nybegynder investor og ved endnu ikke, hvordan du køber aktier? I denne korte guide vil vi diskutere, hvordan du køber din første cannabis aktier inden for 3 trin.

Trin 1: åbne en konto hos en børsmægler

I de fleste tilfælde er det ikke særlig praktisk at gå til en virksomhed og fysisk købe aktier der. Slet ikke, når man tænker på, at mange hash virksomheder er på et andet kontinent. Heldigvis behøver man ikke: Man kan let købe cannabis-aktier fra en online børsmægler.

Would you like to know at which brokers you can invest in marijuana shares at favourable rates? Then take a look at our overview of best brokers:

Vil du vide, hvilke mæglere du kan investere i marihuana aktier til gunstige priser? Så kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere:

Trin 2: udføre tilstrækkelig forskning

Det er vigtigt at undersøge, om den marihuana aktie, du ønsker at købe, har gode udsigter for fremtiden. Sammenlign virksomheden med konkurrencen og kontrollere, om virksomheden har en stærk finansiel stilling.

Trin 3: placere en aktie ordre

Når du har besluttet, at du vil købe cannabis aktier, kan du afgive en ordre. Du har to typer ordrer, som du kan bruge:

 • Markedsordre: dette åbner positionen til den nuværende pris.
 • Begrænset ordre: med dette vælger du en pris, hvor du køber aktien.

Når du har åbnet en investering, skal du holde øje med situationen. Især med ukrudtsbestande kan priserne stige og falde hurtigt.

Ofte stillede spørgsmål om cannabis aktier

I den sidste del af denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om køb og salg af marihuana aktier.

Kan du købe aktier i marihuana virksomheder?

Det er bestemt muligt! Kendte hash selskaber som Aphria, Aurora Cannabis og Canopy Growth er noteret på børsen.

Hvorfor kommer mange store cannabis virksomheder fra Canada?

Dette skyldes det fleksible regerings politik for cannabis i Canada. Siden 2001 har det fået tilladelse til at dyrke hash til medicinsk brug i Canada, og for nylig er det også tilladt at dyrke hash til fritidsbrug. Som følge heraf ligger de foran USA, hvor det først for nylig er blevet muligt at drive forretning (i nogle stater).

Som et resultat er Canada allerede fuldt forberedt på at handle marihuana som en eksportprodukt. Efterhånden som flere og flere lande legaliserer ukrudt, vil Canadiske marihuana virksomheder kunne tag fordel af dette.

Hvad er forventningerne til fremtiden?

På lang sigt vil markedet for cannabis sandsynligvis fortsætte med at vokse. Folk rundt om i verden bruger meget marihuana, og i øjeblikket leveres produktet hovedsagelig via det kriminelle kredsløb. Cannabis er i mellemtiden blevet legaliseret i flere og flere lande, så virksomhederne let kan komme ind på dette marked. Der er stadig mange muligheder for at drage fordel af ukrudtsmidler. Det er imidlertid vigtigt at holde øje med udviklingen: Da dette er et nyt marked, kan prisen pludselig falde kraftigt.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!