Hvordan kan du købe Schweiziske aktier?

Schweiz er bl.a. kendt for sin bankhemmelighed. Det er grunden til at mange rige har en del af deres penge der. Men selv normale mennesker i middelklassen kan tag fordel af Schweiz ved at investere der. Men hvor kan man rent faktisk købe de Schweiziske aktier i forhold til de lave priser?

Table of Contents
Hvor kan du købe de Schweiziske aktier?

Det er ikke smart at vælge parter, der opkræver høje transaktionsomkostninger. Jeg anbefaler selv børsmægleren eToro, fordi du ikke betaler kommission der, når du køber Schweiziske aktier. Brug knappen til direkte at åbne en konto hos denne børsmægler:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvor kan du aktivt handle med Schweiziske aktier?

Et godt sted for aktiv CFD Schweizisk aktiehandel er PIus500. Med PIus500 kan man aktivt handle med prisforskelle på den Schweiziske fondsbørs ved hjælp af CFD'er. Vil De prøve mulighederne for gratis og uden risiko? Brug derefter knappen nedenfor at åbne en gratis demo konto:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Hvad er de bedste Schweiziske aktier?

Schweiz er et meget velstående land med en stærk økonomi. Især i banksektoren er landet meget succesrigt: Det kan derfor være interessant at investere i Schweiziske virksomheder.

Vil du investere i de bedste Schweiziske aktier? Så må du undersøge, hvilket firma der passer bedst til dig. Virksomhederne kan være meget forskellige i deres kvaliteter, og ikke alle virksomheder passer lige godt sammen.

Lad os derfor først se nøje på hvad risikoen består i at investere i den aktie du har i tanke. Det kan man f.eks. gøre ved at undersøge, hvad virksomhedens største konkurrenter er, og ved at undersøge virksomhedens vision for fremtiden.

Invester dine penge i Schweiz

Tidligere brugte mange velhavende mennesker deres Schweiziske bankkonto til at investere og opbygge aktiver i hemmelighed. Dette blev muliggjort af den såkaldte bankhemmelighed, som forhindrede andre regeringer i at se, hvor mange penge der var i kontoen.

Men denne bankhemmelighed er i det store og hele en af fortidens ting.

Jeg kæmper mod skatteunddragelse og skatteunddragelse samarbejder regeringerne i stigende grad og udveksler information om bankkonti. Det er derfor ikke tilrådeligt at deponere Deres penge i Schweiz og således undgå at betale skat.

Køb Schweiziske aktier i Europa

På grund af en konflikt i 2019 kan du kun købe Schweiziske aktier på selve den Schweiziske børs. Tidligere havde mange af disse virksomheder simpelthen en børsnotering på en Europæisk børs. Det er godt at holde øje med denne situation, når man overvejer en investering i Schweiz.

Vær opmærksom på valutakursen

Når man investerer i Schweiz, er det vigtigt at holde øje med valutakursen. Dette er især tilfældet, når De investerer i Schweiz med en anden valuta end den Schweiziske franc.

Den Schweiziske franc er en valuta der er særlig godt i vanskelige økonomiske tider. Valutaen betragtes ofte som et sikkert tilflugtssted. Når værdien af din valuta falder i forhold til francen, kan du lave et tab på dine investeringer. Når man sælger Schweiziske aktier, modtager man først Schweiziske franc, som man så konverterer til sin egen valuta. Når man begynder at investere i Schweiz, må man holde øje med prisudviklingen.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Hvordan kan man købe Novavax shares?

Novavax er et relativt lille Schweizisk firma, der ikke kunne findes på nogens radar i lang tid. Virksomheden er noteret på NASDAQ. På grund af udbruddet af Coronavirus er virksomheden pludselig tilbage i rampelyset. Det skyldes, at virksomheden udvikler en vaccine mod de kendte Coronavirus. På denne side kan du læse, hvor du kan købe Novavax aktier. Du finder også vigtige oplysninger om virksomheden, før du investerer i Novavax.

Hvor kan man købe Novavax aktier?

Har du lyst til at købe Novavax aktier? Du kan handle direkte med Novavax-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Novavax aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Novavax aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Novavax og Coronavirus

Virksomheden er i fokus, fordi den udvikler en coronavirus vaccine. Ingen ved, om de vil lykkes, hvilket gør investeringer i Novavax meget spekulativ. På kort sigt kan prisen udvikle sig som følger under påvirkning af virussen:

  • Virussen spredes hurtigere end mistænkt; prisen fortsætter med at stige.
  • Virussen spredes langsommere end forventet; prisen falder eller stiger mindre.

På længere sigt vil resultaterne hovedsageligt afhænge af resultatet af udviklingen. Hvis det lykkes Novavax at bringe en fungerende vaccine på markedet, vil aktiekursen sandsynligvis stige. Hvis de fejler, kan prisen falde betydelig sammen.

Novavax prisudvikling

I 2015 var virksomheden også i søgelyset. Det skyldes dels, at Bill Gates stillede et beløb på 89 millioner Dollars til rådighed for virksomheden for at opfinde en kur mod Ebola. Derudover udvikler virksomheden også en medicin mod forkølelse virus RSV. Når et af disse lægemidler kommer på markedet, kan det være gavnligt for Novavax.

Tidligere prisudviklinger

Når vi ser på grafen med prisudviklingen i de sidste fem år, ser vi et andet billede. Prisen er faldet betydeligt. Dette skyldes dels, at der var mange komplikationer i udviklingen af viruset for Ebola og RSV. Begge lægemidler er endnu ikke på markedet, så der er ikke opnået overskud endnu.

Novavax 5 years Har du lyst til at spekulere på kort sigt ved at købe Novavax aktier? Hvis du gør dette rigtigt og kommer ud på det rigtige tidspunkt, kan du potentielt opnå et godt resultat. Har du lyst til at investere i Novavax på lang sigt? Så skal du også se nærmere på de grundlæggende aspekter bag Novavax -virksomheden. ’Corona-hypen’ alene er ikke nok til at overveje en investering i Novavax.

Hvorfor det kan være uklogt at købe Novavax aktier

Problemet med at købe Novavax aktier på grund af coronavirus er, at dette ikke er en god afvejning. Inden et lægemiddel kan markedsføres, skal der udføres alle slags tests. Chancen for, at en vaccine lige vil komme på markedet, er derfor usandsynlig.

Hvis corona vaccinen ikke må markedsføres, falder aktiekursen kraftigt. Mange investorer investerer baseret på følelser under Corona pandemien og på trods af gode udsigter for NanoFlu vil de være tilbøjelige til hurtigt at sælge deres aktier. Dette gør en langsigtet investering i Novavax meget usikker.

NanoFlu

Alligevel er Novavax aktien absolut ikke værdiløs. Virksomheden arbejder på NanoFlu, som er en eksperimentel influenzavaccine. Hvis det lykkes at fjerne en del af markedet her, kan virksomheden stadig blive meget rentabel. Sanofi er i øjeblikket den største konkurrent til dette marked.

I USA dør mellem 21.000 og 61.000 mennesker hvert år af influenza, hvor de fleste er over 65 år. En bedre influenza lægemiddel kan spare mange penge og liv. Når stoffet faktisk fungerer godt, kan virksomheden tag fordel af et marked til mere end 4 milliarder dollars.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Hvordan kan man købe Adecco Group aktier?

Adecco er et af de største arbejdsformidlinger i verden. Virksomheder bruger i stigende grad fleksible medarbejdere: en virksomhed som Adecco kan reagere godt på dette. En investering i Adecco kan derfor fungere godt. I denne artikel kan du læse, hvordan du køber aktier i Adecco Group, og du kan se den aktuelle aktiekurs i Adecco Group her.

Hvordan kan man købe Adecco Group aktier?

Inden du køber Adecco aktier, er det vigtigt at holde styr på virksomhedens resultater. Analyser, hvordan virksomheden klarer sig i forhold til store konkurrenter. Har du lyst til at købe Adecco aktier? Du kan handle direkte med Adecco-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Adecco-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Adecco-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Adecco lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Adecco? Grafen nedenfor viser, hvordan Adecco s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Adecco:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Adecco .

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Adecco de seneste 5 dage:

Adecco, virksomheden

Den internationale Adecco Group blev dannet i 1996: ved en fusion af det Schweiziske firma Adia og det Franske selskab Ecco. I øjeblikket er Adecco en af de største udbydere af Human Resource Services i verden. Virksomheden er markedsleder i blandt andet Schweiz, Frankrig og Italien. Selskabets hovedkontor er beliggende i Schweiz. Adecco gruppen er noteret på den Schweiziske børs.

Buy Adacco shares

Adeccos størelse

Virksomheden opererer i 60 lande og har i alt 5.500 filialer. Der er mere end 32.000 medarbejdere, der tilsammen sikrer, at 100.000 klienter og 700.000 vikarer formår at finde hinanden hver dag. Udvidelsen af virksomheden i Kina vil øge antallet af ansatte, de hver dag beskæftiger til 3,5 millioner.

Adecco Group opererer i Frankrig, Storbritannien, Ireland, Østrig, Japan, Australien og New Zealand. Når du investere i Adecco, er det klogt at undersøge, hvordan det går med økonomien i disse regioner. Når økonomien klarer sig godt, forbedres virksomhedens resultater.

Tjenester tilbudt af Adecco

Adecco Group tilbyder sine kunder mange tjenester. Tilbudte tjenester omfatter at finde midlertidigt personale, karriere udvikling, ansættelsesforhold, talentudvikling, rådgivning og outsourcing.

Øget salg på IT markedet takket være specialværktøj

Adecco sluttede regnskabsåret 2017 med væksttal. Især it markedet bliver stadig vigtigere. Til dette marked introducerede Adecco et HR analyseværktøj i 2017.

I 2017 udviklede virksomheden en ny digital rekrutteringsplatform. Platformen Vettery fokuserer hovedsageligt på lovende medarbejdere inden for IT, salg og økonomi. Egnede kandidater sættes i kontakt med potentielle arbejdsgivere ved at anvende maskinlæring.

Bedre råd takket være dataanalyse software

Adecco er ligeledes for nylig begyndt at bruge software til dataanalyse. Denne software, Adecco Analytics, indeholder virksomhedens egne data. Dataene kombineres derefter med arbejdsmarkedsdata fra forskellige eksterne kilder. Dette gør det muligt at rådgive arbejdsgiverne bedre, da det gør skræddersyet rådgivning mulig.

I 2017 brugte Adecco også de eksisterende digitale platforme Adia (online -personale) og Yoss (til freelancere).

Hvordan kan man købe Nestlé aktier?

Den Schweiziske multinationale Nestlé er en virksomhed, der behandler mad og drikkevarer. Dette firma er det største fødevarevirksomhed i verden. Virksomhedens hovedsæde er beliggende i den Schweiziske by Vévey, der ligger i kantonen Vaud. Overvejer du en investering i Nestlé? I denne artikel kan du læse, hvordan du bedst køber Nestlé aktier!

Hvordan kan man købe Nestlé aktier?

Man kan også vælge at købe Nestlé aktier på lang sigt. Ernæring er noget, der altid er efterspurgt. Dette gør det muligt for virksomheden at operere rentabelt i økonomisk dårlige tider. Det er naturligvis vigtigt at undersøge, hvordan virksomheden klarer sig i forhold til andre store virksomheder, der er aktive i fødevareindustrien.

Har du lyst til at købe Nestle aktier? Du kan handle direkte med Nestle-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Nestle aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Nestle aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Nestlé lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Nestlé? Grafen nedenfor viser, hvordan Nestlé s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Nestlé:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Nestlé .

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Nestlé de seneste 5 dage:

Nestlés historie

I 1886 grundlagde brødrene George og Charles Page det Engelsk-Schweiziske Milk Company. Samme år grundlagde Henri Nestlé firmaet Farine Lactée Henri Nestlé. En fusion af disse virksomheder i 1905 skabte Nestlé. Først tilbød virksomheden kondenseret mælk og modermælk. Snart besluttede virksomheden at udvide produktlinjen. I 1920 begyndte virksomheden at producere chokolade. Dette er stadig et af de vigtigste produkter fra Nestlé.

Anden Verdenskrig havde straks en negativ indvirkning på virksomhedens overskud. For eksempel faldt overskuddet fra $20 millioner i 1938 til $6 millioner i 1939. Det var imidlertid også den tid, hvor et succesfuldt produkt blev bragt på markedet. Nescafé var en vigtig drink for de Amerikanske soldater. Under Anden Verdenskrig steg produktionen af dette nye produkt. Selv efter Anden Verdenskrig formåede virksomheden at vokse betydeligt.

buying Nestle shares

I årene efter Anden Verdenskrig blev flere virksomheder overtaget. I 1947 fusionerede Nestlé med Maggi, et firma, der laver supper og krydderier. Andre erhvervede virksomheder omfatter det Britiske fødevareproduktion firma Crosse & Blackwell (1950), den Svenske producent af frosne fødevarer Findus (1963) og den Schweiziske producent af dåsemad og drikkevarer Libby’s (1971).

Virksomheden besluttede også at begynde at sælge andre fødevarer. I 1974 blev det Schweiziske selskab Alcon opkøbt. Dette er en global medicinsk virksomhed, der har specialiseret sig i øjenplejeprodukter. Selv efter 1990 blev flere virksomheder overtaget. Perioden 1990-2011 var en periode med international vækst for Nestlé.

Når Nestlé køber et andet selskab, er det smart at overveje, hvad virkningen af dette vil have på virksomhedens resultater. Tror du, at opkøbet vil have en positiv effekt på Nestlés aktiekurs? Så er det måske smart at købe aktierne.

Nestlés produkt

Hvilke produkter fremstilles af Nestlé? Nestlé laver mælk derivater (f.eks. mælkepulver), babymad, animalsk mad, (instant) kaffe, is, chokolade, chokolademælk, korn, yoghurt, pasta, kildevand og bouillon.

Erhvervelse af Starbucks rettigheder

I 2018 betalte Nestlé 7,2 milliarder Dollars for rettighederne til Starbucks. Fra det øjeblik kunne virksomheden sælge produkter under mærket Starbucks. Efter denne aftale går Nestlé ind på detailmarkedet. Siden handlen kan virksomheden sælge Starbucks kaffe uden for USA. For eksempel kan Starbucks kaffe sælges i supermarkeder og caféer. Dette opkøb vil gøre virksomheden til en endnu større spiller på kaffemarkedet.

Synes du, at dette har været et godt træk? Så kan du overveje en investering i Nestlé.

Hvordan kan man købe ASM AG aktier?

ASM AG er en af de vigtigste producenter af følsomme sensorer på denne planet. Virksomheden, hvis aktier handles under tickeret ‘ASM’, har specialiseret sig i udviklingen af avancerede sensor løsninger. Sensorerne produceret af virksomheden er derfor ikke kun kendetegnet ved en begrænset effekt, de har også en meget høj følsomhed, og det er muligt at integrere dem med andre (typer) sensorer.

De unikke teknologier, der bruges af ASM AG, sikrer, at virksomheden er vokset til en global spiller. Vil du også investere i denne store fest? I denne artikel kan du læse, hvordan du køber ASM AG aktier.

Hvor kan man købe ASM AG aktier?

Har du lyst til at købe ASM AG aktier? Du kan handle direkte med ASM AG-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for ASM-AG-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for ASM-AG-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for ASM AG lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på ASM AG? Grafen nedenfor viser, hvordan ASM AG s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om ASM AG:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om ASM AG.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Microsoft  de seneste 5 dage:

Fokus på sensorer til mobile enheder

Et særligt stort antal elektroniske produkter, der kan findes på denne planet, har en eller flere sensorer fra firmaet ASM AG. Dette gælder især mobile enheder. Virksomhedens hovedfokus er på chip løsninger til strøm-og lysstyring. Dette sikrer, at chips produceret af ASM AG ikke kun findes i MP3 -afspillere, men også i smartphones, LCD fjernsyn og endda i LED kamerablink.

Medicinsk og industrielt udstyr

I årenes løb har ASM AGs sensorer også vist sig at have succes i den medicinske og industrielle sektor. De produkter, der markedsføres af ASM AG, er derfor i praksis kendetegnet ved blandt andet ekstrem følsomhed. Sensorerne måler de mindste påvirkninger under ekstreme forhold. Eksempler på dette er vibrationer og fugtighed, men også temperatur udsving.

ASM AGs historie

ASM AG blev grundlagt i 1981 som et joint venture. AMI ejede 51 procent af selskabet, mens AG ejede 49 procent. Ti år senere, i 1991, blev ASM en af de 25 hurtigst voksende virksomheder i Europa. To år senere ville det være det første såkaldte halvleder firma, der blev offentliggjort. Wien Børs blev valgt til dette formål. Tre år senere ville virksomheden også åbne sit første kommercielle kontor i Asien. Angrebet på verdensmarkedet blev således definitivt iværksat.

En vigtig milepæl blev nået i 2001. Det var dengang, test fasen for 200 mm productions linjen blev startet. Samtidig kom nyheden om, at der var indgået en aftale mellem ASM AG og TSMC, på det tidspunkt verdens største IC Foundry. Testfasen for den nye 200 mm linje viste sig at være yderst vellykket, hvorefter massenproduktion kunne startes i år 2002. I samme år blev der etableret kommercielle kontorer i Singapore.

Siden 2011 har ASM AGs strategi været at opnå så mange marked aktier som muligt (inden for forskellige, specifikke sektorer). Det har hovedsageligt gjort dette ved at gennemføre strategiske opkøb. Dette var blandt andet tilfældet for den avancerede CMOS sensorgren af NXP. Derudover blev den ejer af CCMOSS i juni 2016 og overtog MAZeT en måned senere. ASM AG’s markedsandel fortsatte med at vokse støt, hvilket gjorde den til en af de absolutte verdensaktører i sin sektor.

Partnerskab med verdens største teknologivirksomheder

Det er lykkedes ASM AG at gøre, hvad mange virksomheder kun kan drømme om at gøre, nemlig at indgå en aftale med verdens største teknologivirksomheder. I første omgang blev f.eks. ASM AGs 3D sensorteknologi udelukkende tilgængelig for sin største kunde, Apple. I dag er dette ikke længere tilfældet.

Teknologien kan derfor perfekt bruges af Android udviklere. Et yderligere samarbejde mellem ASM AG og tech gigant Google derfor bare kunne være en mulighed. På den anden side kan dette lægge pres på partnerskabet med Apple. Potentielle investorer bør derfor være på vagt i denne henseende.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!