Hvordan kan man købe ASM AG aktier?

ASM AG er en af de vigtigste producenter af følsomme sensorer på denne planet. Virksomheden, hvis aktier handles under tickeret ‘ASM’, har specialiseret sig i udviklingen af avancerede sensor løsninger. Sensorerne produceret af virksomheden er derfor ikke kun kendetegnet ved en begrænset effekt, de har også en meget høj følsomhed, og det er muligt at integrere dem med andre (typer) sensorer.

De unikke teknologier, der bruges af ASM AG, sikrer, at virksomheden er vokset til en global spiller. Vil du også investere i denne store fest? I denne artikel kan du læse, hvordan du køber ASM AG aktier.

Hvor kan man købe ASM AG aktier?

Har du lyst til at købe ASM AG aktier? Du kan handle direkte med ASM AG-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for ASM-AG-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for ASM-AG-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for ASM AG lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på ASM AG? Grafen nedenfor viser, hvordan ASM AG s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om ASM AG:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om ASM AG.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Microsoft  de seneste 5 dage:

Fokus på sensorer til mobile enheder

Et særligt stort antal elektroniske produkter, der kan findes på denne planet, har en eller flere sensorer fra firmaet ASM AG. Dette gælder især mobile enheder. Virksomhedens hovedfokus er på chip løsninger til strøm-og lysstyring. Dette sikrer, at chips produceret af ASM AG ikke kun findes i MP3 -afspillere, men også i smartphones, LCD fjernsyn og endda i LED kamerablink.

Medicinsk og industrielt udstyr

I årenes løb har ASM AGs sensorer også vist sig at have succes i den medicinske og industrielle sektor. De produkter, der markedsføres af ASM AG, er derfor i praksis kendetegnet ved blandt andet ekstrem følsomhed. Sensorerne måler de mindste påvirkninger under ekstreme forhold. Eksempler på dette er vibrationer og fugtighed, men også temperatur udsving.

ASM AGs historie

ASM AG blev grundlagt i 1981 som et joint venture. AMI ejede 51 procent af selskabet, mens AG ejede 49 procent. Ti år senere, i 1991, blev ASM en af de 25 hurtigst voksende virksomheder i Europa. To år senere ville det være det første såkaldte halvleder firma, der blev offentliggjort. Wien Børs blev valgt til dette formål. Tre år senere ville virksomheden også åbne sit første kommercielle kontor i Asien. Angrebet på verdensmarkedet blev således definitivt iværksat.

En vigtig milepæl blev nået i 2001. Det var dengang, test fasen for 200 mm productions linjen blev startet. Samtidig kom nyheden om, at der var indgået en aftale mellem ASM AG og TSMC, på det tidspunkt verdens største IC Foundry. Testfasen for den nye 200 mm linje viste sig at være yderst vellykket, hvorefter massenproduktion kunne startes i år 2002. I samme år blev der etableret kommercielle kontorer i Singapore.

Siden 2011 har ASM AGs strategi været at opnå så mange marked aktier som muligt (inden for forskellige, specifikke sektorer). Det har hovedsageligt gjort dette ved at gennemføre strategiske opkøb. Dette var blandt andet tilfældet for den avancerede CMOS sensorgren af NXP. Derudover blev den ejer af CCMOSS i juni 2016 og overtog MAZeT en måned senere. ASM AG’s markedsandel fortsatte med at vokse støt, hvilket gjorde den til en af de absolutte verdensaktører i sin sektor.

Partnerskab med verdens største teknologivirksomheder

Det er lykkedes ASM AG at gøre, hvad mange virksomheder kun kan drømme om at gøre, nemlig at indgå en aftale med verdens største teknologivirksomheder. I første omgang blev f.eks. ASM AGs 3D sensorteknologi udelukkende tilgængelig for sin største kunde, Apple. I dag er dette ikke længere tilfældet.

Teknologien kan derfor perfekt bruges af Android udviklere. Et yderligere samarbejde mellem ASM AG og tech gigant Google derfor bare kunne være en mulighed. På den anden side kan dette lægge pres på partnerskabet med Apple. Potentielle investorer bør derfor være på vagt i denne henseende.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *