Hvordan køber man Japanske aktier?

Investering i Japan kan være interessant. Det er dog vigtigt først at læse denne analyse af investering i Japan. På denne måde kan du afgøre, om investering i Japan passer til din nuværende investeringsstrategi. Du kan også se, med hvilke parter du kan købe Japanske aktier mod lave gebyrer.

Hvor kan du købe Japanske aktier?

Foretrækker du at investere i Japan på lang sigt? Derefter kan du gøre det ved at købe aktier eller købe en EFT på det japanske aktieindeks. En god børsmægler, hvor du kan investere i Japanske aktier, er eToro. Hos eToro betaler du ikke kommission, når du køber og sælger Japanske aktier:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvordan kan du investere i Japan?

Mange investorer lægger særlig vægt på afkast. Det er dog også vigtigt at holde øje med omkostningerne. Når du mister omkostningerne af syne, mister du også afkastet. Men hvor er det bedste sted at investere i Japan?

Et godt sted til at handle aktivt i Japan er PIus500. Med PIus500 kan du aktivt handle på landets aktiemarked gennem CFD'er. Du handler dog ikke direkte med aktierne. I stedet investerer du i aktiens kortsigtede prisforskelle. Vil du prøve aktiv handel uden risiko? Åbn derefter en gratis demo konto ved hjælp af knappen nedenfor:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Investering i Japan indholdsfortegnelse

Hvorfor er det interessant at investere i Japan?

Investering i Japan kan være meget lovende: dette skyldes, at aktiemarkedet endnu ikke er i rampelyset. Analytikere bruger meget mere tid på Amerikanske aktier end Japanske aktier. Dette ser dog ud til at ændre sig langsomt. Warren Buffett investerede for eksempel kraftigt i forskellige Japanske virksomheder i 2020.

Når man investerer i Japan, er det vigtigt at huske på, at aktiemarkedet indeholder mange cykliske aktier som bilproducenter og banker. Disse aktier gør det særlig godt, når den globale økonomi er på vej.

investere_i_Japan

I mellemtiden kan De også se, at Japanske institutionelle investorer investerer mere i Japan. Du plejede at se, at Japanske pensionsfonde satte en masse af deres aktiver i udenlandske aktier. Nu hvor fokus er flyttet til deres marked, er vejen banet for en yderligere stigning i aktiekurserne.

De reformer, som Japans tidligere premierminister, Abe, har gennemført, har også givet erhvervslivet et stort løft. F.eks. købte centralbanken obligationer og aktier og stimulerede udstedelsen af penge gennem skattemæssige opmuntring.

Også virksomhederne vender sig i stigende grad til tabellerne: Aktionærer lytter til mere, og kapital reserverne bruges oftere til at betale udbytte og købe deres egne aktier tilbage. Dette kan sætte skub i afkastet af de Japanske aktier.

Så Japan er bestemt lovende, og det kan være interessant at investere nogle af dine aktiver i Japan. Især når man tænker på, at mange Japanske aktier stadig er betydeligt undervurderede i forhold til Amerikanske aktier.

Hvordan køber jeg Japanske aktier i 3 trin?

Før du køber dine første Japanske aktier, skal du gennemgå et par trin. I denne artikel vil vi se på, hvordan du bedst kan investere i Japan som udlænding.

Trin 1: vælg en pålidelig børsmægler

Før man kan købe Japanske aktier, må man først vælge en pålidelig børsmægler. Heldigvis er de fleste børsmæglere registreret hos en regulator og vil ikke gøre skøre ting med dine penge. Vil De vide, hvor børsmæglere De kan investere billigt? Sammenlign derefter med det samme de bedste børsmæglere på vores sammenligningsside:

Trin 2: vælg en aktie

Nu hvor du har en konto hos en børsmægler, skal du stadig beslutte, hvilken Japansk aktiebeholdning du skal købe. Det er tilrådeligt først at forske i det firma, du overvejer at investere i. Det er ikke kun Japans økonomi, som De bør se på. Der er store forskelle i, hvordan forskellige sektorer fungerer.

Der er flere måder at afgøre, om det er smart at købe Japanske aktier. Det kan man for eksempel gøre ved at foretage en grundlæggende eller teknisk analyse. Først når man er sikker på, man vil købe en aktie, kan man placere en ordre.

Trin 3: placer en ordre

Placere af en ordre for at købe en Japansk aktie sker ofte hurtigt. Inden for softwareprogrammet til din børsmægler kan du vælge mellem en marked ordre og en limit ordre. Med en markedsordre åbner du investerings positionen til den bedste tilgængelige pris, og med en limit ordre åbner du kun investeringen, når en bestemt aktiekurs nås.

Når du har placeret en ordre, kan du straks se, hvordan det går med din investering. Det tilrådes regelmæssigt at kontrollere, hvordan dine investeringer klarer sig. På denne måde kan du beslutte, om du vil investere flere eller mindre penge i Japan.

HvorforHvorfor fungerede den Japanske økonomi dårligt så længe?

Hele tiden af det Japanske Nikkei-indeks stammer fra 1989: derefter fungerede økonomien dårligt. De japanske aktiemarkeder steg kraftigt, hvilket skyldtes innovative virksomheder som Toyota, Sony og Panasonic, der skabte mange job. Dette skabte et alt for optimistisk billede, hvor banker lånte penge til folk, der faktisk ikke havde kreditværdigheden til at betale dem tilbage.

Bank of Japan forsøgte at hæve renten for at forhindre denne overophedning, men til ingen nytte. I 1990'erne snappede boblen op, og en lang periode med deflation opstod, da forbrugerne brugte mindre. Denne periode kaldes ofte det tabte årti.

Begrænset vækst

Japan er et land med strukturel lav økonomisk vækst. Væksten er på omkring en procent hvert år, hvilket ikke er særlig højt i forhold til mange andre lande. Det skyldes til dels den overvejende gamle befolkning. Gamle mennesker producerer mindre og koster et land penge.

Men når man tænker på, at den gamle befolkning vokser, og den erhvervsaktive befolkning er faldende, klarer Japan sig ikke længere så dårligt. Når alt kommer til alt, med denne stadig mindre, produktive befolkning, formår de stadig at tjene penge.

investere_Japan

Åbenhed øges

Et andet punkt, der kan gøre det mere interessant at investere i Japan, er, at landet bliver stadig mere åbent. Tidligere var Japan et ret lukket land. I dag kommer flere og flere turister til Japan. Landet har også besluttet at organisere De Olympiske Lege, og i 2025 vil de holde verdensudstillingen i Osaka. Disse store, internationale begivenheder kan tiltrække en del opmærksomhed til et land.

Landet er teknologisk avanceret, og der er mange interessante virksomheder, som kunne være en investering værd. Med denne teknologiske udvikling kan de også arbejde på et større marked i udlandet.

Fornyelse

Virksomhedskulturen i Japan ændrer sig også hurtigt. I 2015 blev der f.eks. Besluttet en ny styrekode inden for Tokyo børsen: Tokyo Stock Exchange. Tidligere kunne du se, at mange virksomheder blev administreret ineffektivt og traditionelt.

Venner, for eksempel, kom til magten før og der blev ikke foretaget nyskabelser inden for virksomhederne.

Det ser ud til at være ved at ændre sig, idet Japanske virksomheder tør øge priserne på deres produkter igen, og virksomhederne forvaltes bedre. Denne ændrede mentalitet fører til højere fortjenstmargener, hvilket øger de Japanske virksomheders rentabilitet.

Økonomiske situation

Japan er et land med høj statsgæld. Renten i landet blev holdt på nul procent i lang tid. Dette giver virksomheder mulighed for at låne penge til gunstige renter, hvilket naturligvis kan stimulere yderligere investeringer.

Den japanske yen er en forholdsvis dyr valuta, som undertiden vanskeliggør konkurrencen med udenlandske parter. Ikke desto mindre lykkes japanske virksomheder regelmæssigt at konkurrere ved at spare omkostninger og arbejde mere effektivt. Investering i Japanske virksomheder ved køb af aktier kan derfor være interessant.

Kendte aktiemarked indekser

Kendte aktie udstillinger i Japan er Topix og Nikkei. Topix står for Tokyo Stock Price Index, der har eksisteret siden 1968. Det er et kapitel vægtet indeks på omkring 1700 aktier noteret på Tokyo Stock Exchange. Topix giver et omfattende overblik over det Japanske aktiemarked.

Internationalt kendt er Nikkei-indekset. Nikkei-indekset består af 225 likvide aktier, og det er et pris vægtet indeks. Indekset er oprettet af en Japansk finansavis. Nikkei er bedre kendt, men ikke nødvendigvis bedre.

Tip: Klik her for åbningstiderne for den Japanske børs.

Berømte ETF'er

  • Lyxor Japan (Topix)
  • istocks Core MSCI Japan

Vær opmærksom på valutakursen

Når man investerer i Japanske aktier, er det vigtigt at holde øje med valutakursen. Når den Japanske yen pludselig bliver værdiløs over for din valuta, får du pludselig mindre af din egen valuta tilbage for din investering. Du kan afdække denne risiko ved at bruge put optioner.

Seneste tip til investering i Japan

Når man investerer i Japan, er det vigtigt at gøre det på en fornuftig måde. I hvert fald må man kun investere med penge, som man kan undvære i et stykke tid. Så behøver du ikke pludselig at sælge din portefølje af panik.

Et andet tip er, at du altid skal have en plan. Køb ikke Japanske aktier, fordi det ser hårdt ud på dig. Nej, undersøg aktierne og dykke ned i tallene. Klarer selskabet sig godt, og er selskabet ikke forpligtet til at betale meget store fordringer? Så kan du sikkert overveje at købe din aktie.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Hvordan kan man købe Mazda aktier?

Jeg er positiv ang. virksomheden Mazda . Jeg har kørt en Mazda i årevis, og bilen virker meget pålidelig. Har du også tillid til virksomhedens biler? Så kan det være interessant at investere i Mazda. Men hvad er det bedste sted at købe Mazda aktier? Og hvad er den aktuelle aktiekurs på Mazda?

Hvor kan man købe Mazda aktier?

Har du lyst til at købe Mazda aktier? Du kan handle direkte med Mazda-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0 € i gebyrer for Mazda aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er aktiekursen for Mazda lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Mazda? Grafen nedenfor viser, hvordan Mazdas aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Mazda

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Mazda.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Mazda de seneste 5 dage:

Om firmaet Mazda

Mazda er en stor producent af biler. Dette oprindeligt Japanske selskab solgte mere end 1,6 mio. biler i 2019. Heraf blev der kun solgt 215.000 i Japan. Mazda ‘s markedsandel på det Japanske marked er således kun 4%. I Europa sælger selskabet det næststørste antal biler efter Japan. Mazda sælger også store mængder biler i Kina, Nordamerika og Australien.

Produktionen af Mazda foretages i fem forskellige fabrikker. Den største af disse er i Japan. Andre fabrikker til produktion af biler og bildele kan findes i Kina, Mexico og Thailand. De to største fabrikker i Japan kan tilsammen producere næsten en million biler om året. De mindre fabrikker kan producere omkring 200.000 biler.

Siden 2015 har Mazda arbejdet mere intensivt med Toyota Motor Corporation, og samarbejdet med Ford er blevet kraftigt reduceret. Ford ejer stadig kun omkring to procent af aktierne i Mazda.

kob_mazda_aktir

Mazda’s historie

Historien om det Japanske varemærke Mazda begynder i 1920. Derefter blev firmaet Toyo Cork Kogyo grundlagt i Hiroshima. Gennem dette firmas maskiner blev der fremstillet lamper og motorcykler. Fra 1931 hed dette selskab Mazda, som er en henvisning til den Japanske lys gud.

Selskabet har lavet lette varevogne. Bemærkelsesværdigt nok blev fabrikken knap nok beskadiget under bombardementet af Hiroshima. I 1960 indførte Mazda R-60 Coupé. Den første personbil fra Mazda var lille. Mazda mærket blev en succes, og selv i dag er Mazda en af de hurtigst voksende bilfabrikanter.

Mørke tider for Mazda

Virksomheden Mazda blev truet med konkurs i slutningen af halvfemserne. På det tidspunkt overtog den Amerikanske Ford 33% af aktierne. Mazda bilmodeller med et Ford mærke dukkede op på markedet. I 2008 blev Ford truet med konkurs. Ford besluttede derefter at sælge 20% af sine aktier til Mazda.

Negative overskudstal kan påvirke prisen på en aktie negativt. Det kan så være interessant at spekulere i en faldende pris. Ved aktivt at investere i Mazda aktier kan du konstant reagere på den seneste udvikling.

Forkert reklame

I begyndelsen af 1990’erne introducerede Mazda en bil med den mindste V6-motor i verden. Denne motor blev portrætteret i en tv-reklame af 6 springende dværge. Efter nogen tid forsvandt annoncen fra skærmen. Reklamen forsvandt, fordi man troede, at denne annonce diskriminerede små mennesker.

Denne type reklame kan have stor indflydelse på prisen på en aktie. Tror du, at prisen på en Mazda-aktie vil falde efter en lignende kampagne? Så kan du tage din investeringsbeslutning baseret på det!

Forfatter