Hvad betyder altcoins? – alt du behover at vide

Chancerne er, at du også vil investere i kryptovaluta. Hvis dette ikke havde været tilfældet, ville du aldrig være kommet til denne hjemmeside. De fleste mennesker er fortrolig med Bitcoin, dette er naturligvis det største projekt, du kan investere i øjeblikket. Dette er dog ikke det eneste projekt, du kan investere i på kryptomarkedet: der er også altcoins.

Vi kan se, at ikke alle er fortrolige med altcoins, endsige vide, hvad udtrykket præcist betyder. For at forklare dig dette besluttede vi at liste de vigtigste oplysninger i denne artikel. Når du har læst denne artikel, ved du alt, hvad du har brug for for at begynde at investere i altcoins.

I denne omfattende altcoins guide dækker vi følgende emner:

Hvad betyder altcoins? – definition af altcoins

Først diskutere vi, hvad betyder altcoins. Det er nødvendigt at vide nøjagtigt, hvad vi taler om. Et altcoin er en kryptovaluta eller et virtuel valuta. Især er det et alternativ til Bitcoin. Hvert altcoin fungerer efter sine egne regler. Dette betyder, at det virkelig er noget andet end selve Bitcoin. De er kryptokurver, der bruger en teknologi kaldet blockchain som muliggør sikre peer-to-peer-transaktioner.

Altcoins bygger på Bitcoins succes ved hjælp af den underliggende teknologi, kun med ændringer. Nogle gange er disse ændringer så vigtige, at de næsten ikke ligner Bitcoin selv, og vi vil vise dig mere om dette på et øjeblik.

Hvordan og hvor kan du købe/handle Altcoin?

Du kan handle i Altcoin på en kryptobørs som accepterer denne valuta. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle Altcoin ved:

BørsmæglerInformationTilmeld
Undgå transaktionsgebyrer på dine første €1000 af Altcoin.

Efter at have åbnet en konto hos en kryptobørs, er det nemt at begynde at investere. For at kunne gøre dette, skal du bare følge disse trin:

  1. Åbn en konto og fuldfør bekræftelsen.
  2. Indsæt penge på din konto.
  3. Vælg Altcoin.
  4. Indtast det beløb, du vil købe Altcoin for.
  5. Klik på købsknappen.

Så vil Altcoin blive købt på din konto!

altcoins

Typer af altcoins – hvilken muligheder findes?

Hvad mange mennesker ikke ved, er at der findes forskellige typer altcoins. Disse forskellige typer altcoins har hver deres unikke egenskaber. For at se, hvordan det fungerer, er det nyttigt at se på, hvordan altcoins fungerer generelt.

Generelt fungerer altcoins ligesom den originale Bitcoin. Ved hjælp af en privat nøgle kan du sende en betaling fra din digitale wallet til en anden brugers wallet. I en sådan kryptovaluta er der en blockchain, hvor alle transaktioner registreres permanent og offentligt. Dette sikrer, at du ikke kan foretage ændringer bagefter. Blockchain er sikret med matematisk bevis, der bekræfter transaktioner i blokke.

Nu hvor du ved dette, er det tid til at se på de forskellige typer altcoins, der findes i dag:

Stablecoins

Stablecoins er mønter, der er knyttet til et eksisterende aktiv. En stablecoin kan for eksempel spore værdien af dollaren eller pundet. Et af de mest populære eksempler på dette er Tether. Denne mønt er knyttet til USD. Ideen bag at binde en mønt til et eksisterende aktiv er at reducere den pris volatilitet, der ofte ses med Bitcoin.

Dette sikrer, at du kan bruge denne mønt til at købe andre kryptovalutaer. Nu, da dette altcoin er knyttet til dollaren eller pundet, er det ikke logisk at investere i det. Prisen stiger ikke, men forbliver altid den samme som 1 dollar eller 1 pund. De er dog meget nyttige mønter til handel, da du sikkert kan bruge dem til at købe forskellige typer altcoins.

Møntbaseret mining tokens

Dette er en mundfuld, men når du først ved, hvordan det fungerer, er det ikke så slemt. Mens mønter kan købes som traditionel valuta, kan de også udvindes. Minedrift kræver, at brugeren (eller minearbejderen) valider en transaktion, garanterer dens ægthed og opdaterer blockchain.

Der er en vis belønning for dette, hvis det er lykkedes dig. Den belønning, du får, er kryptovaluta. Et eksempel på et mining baseret altcoin er Ethereum. Dette vil blive diskuteret mere detaljeret senere i denne artikel.

Sikkerhed tokens

Den næste type altcoin, du kan finde i dag, er sikkerhed token. Sikkerhed token er en form for investerings kontrakt. Disse kontrakter lover kunderne aktier i en virksomhed, en andel af et overskud eller endda stemmerettigheder. Som sådan er de normalt knyttet til en virksomhed og falder ind under sikkerhedslovgivning. Dette betyder, at der er strengere retningslinjer for køb og overførsel af sikkerheds token.

Da disse mønter falder ind under sikkerheds lovgivningen, er afkastet på disse mønter ofte ikke ekstremt højt. Disse mønter vil dog generelt blive brugt meget af virksomheder. Derfor er dette en lovende type kryptovaluta.

Utility tokens

Endelig er der Utility-tokens, som kan findes blandt altcoins. Hjælpeprogrammer giver brugeren adgang til en tjeneste. For eksempel kan ejere af et Filecoin-token bruge kryptovalutaen for at få adgang til Filecoin-netværket. Dette er et decentralt peer-to-peer-netværk, der gemmer filer online. Der er mange andre projekter, der arbejder med Utility-tokens.

Du kan tænke på hjælpeprogrammer som en slags valuta, som du betaler med for at kunne bruge tjenesten. Hvis du løber tør for tokens, kan du ikke bruge platformen, før du køber flere mønter. Et andet velkendt eksempel på hjælpeprogrammer er GASS, det specielle token, der skal bruges NEO‘s platform.

Fordelene af altcoins

Det er nyttigt at kort overveje de største fordele ved altcoins. Selvom hver mønt er forskellig, kan vi se, at der er nogle generelle mål eller fordele mellem de forskellige typer altcoins. For det første kan altcoins overvinde ulemper ved Bitcoin. Altcoins er normalt designet til at løse en mangel på Bitcoin framework. Dette kan omfatte hastighed, mining eller andre aspekter af valutaen.

Derudover skaber altcoins mere konkurrence. Ved at ændre reglerne under hvilke Bitcoin fungerer, skaber altcoin-skabere plads til nye konkurrenter til Bitcoin systemet. Denne konkurrence fører igen til, at der oprettes bedre mønter.

Endelig giver altcoins lavere transaktionsomkostninger. De relativt lave transaktionsgebyrer gør det billigt at bruge valutaen.

Som investor kan du også tjene på altcoins. Især nye mønter er ofte meget ustabile: Som et resultat kan en mønt nogle gange stige (og falde!) I værdi med hundreder eller endda tusinder af procent.

Hvad er de mest kendte altcoins i øjeblikket?

Nu hvor du ved hvad altcoins er, er det tid til at gå videre til de bedste altcoins. Der er mange mønter, som du kan investere i. Selvom det ville være for meget arbejde at liste alle altcoins, kan vi se på de mest kendte altcoins, du kan finde. For at give dig et indblik har vi listet de 5 mest kendte altcoins nedenfor. Hvis du kan lide at investere i kryptokurver, er disse altcoins bestemt ikke en dårlig mulighed at gå efter:

Ethereum

Ethereum er i øjeblikket det mest kendte altcoin. Efter Bitcoin er det også den mest handlede valuta på hele kryptomarkedet. Ethereum er et offentligt peer-to-peer-netværk med sin egen kryptovaluta kaldet Ether. Den største forskel med Bitcoin er, at mens Bitcoin sigter mod at blive en globalt accepteret valuta, der kan erstatte konventionelle penge, er Ethereum et system, hvor smarte kontrakter kan laves. Disse kaldes også specielle digitale kontrakter, der automatisk udføres, når deres betingelser er opfyldt. Disse kontrakter gør det meget lettere for virksomheder at indgå aftaler med hinanden.

Udover understøttelsen af smarte kontrakter er det en platform, der kan bruges til at oprette decentrale apps. Dette er applikationer, der kan sammenlignes med normale apps, som du kan downloade på din telefon. Den eneste fordel ved dette er, at apps på Ethereum-netværket ikke kan styres af nogen.

I 2016 var der hype omkring Ethereum, og mange forudsagde, at projektet kunne overhale Bitcoin som den mest populære valuta. Siden da er prisen på Ethereum steget betydeligt, selvom det ikke er som om Ethereum har været i stand til at slå Bitcoin fra sin trone. Ikke desto mindre er det bestemt ikke et dårligt projekt at investere i, hvis du selv vil eje kryptovaluta.

ethereum altcoin

Ripple

Tid til at gå videre til det næste velkendte altcoin. Dette er en, du sikkert også har hørt om Ripple er også kendt som kryptovaluta i bank verdenen. På trods af sin tilknytning til det Amerikanske firma Ripple er XRP en uafhængig digital valuta, der ikke ejes eller kontrolleres af en enkelt enhed eller person.

Ripple er en open source-kryptovaluta med den store fordel, at den let kan bruges til at overføre penge. Ved hjælp af Ripple er det muligt at afvikle transaktioner meget billigere og hurtigere end med andre typer betalingsmetode. XRP arbejder på sin blockchain ledger, og transaktioner kan behandles på kun 3-5 sekunder. Token fungerer som en slags bro mellem forskellige valutaer.

Transaktioner på Ripple er dog ikke begrænset til XRP. Ripple understøtter også fiat valutaer som dollars, euro, pund og endda den Kinesiske yen. Ripple inkluderer også support til andre kryptovalutaer som Bitcoin til at gennemføre transaktionerne. Ripple kan derfor ses som en stor betalings processor og valutaveksling.

Til dette er XRP valutaen nødvendig, men sekundær til Ripples mission. I denne forstand sigter Ripple ikke med at konkurrere med Bitcoin eller Ethereum. Dette gør det virkelig til et andet projekt at investere i. Ripple bringer blockchains hastighed og sikkerhed til den internationale betalingsindustri.

Cardano

Dette er sandsynligvis et lidt mindre kendt projekt for begyndere. Ikke desto mindre er det et godt projekt at investere i. Dette ses af det faktum, at projektet har oplevet meget vækst gennem de sidste par år. Cardano tillader ejere af sin ADA kryptovaluta at hjælpe med at drive sit netværk og stemme om ændringer i dets software regler. Udviklere på platformen kan bruge Cardano blockchain til at udføre smarte kontrakter og opbygge decentrale applikationer. I denne henseende ligner Cardano meget Ethereums projekt, da det har samme slags mål.

Cardano adskiller sig fra de andre projekter ved at understrege og forskning drevet tilgang til design. De har derfor lagt og meget større fokus på den akademiske verden.

Selvom Cardano ikke rigtig har mange nye funktioner i forhold til et projekt som Ethereum, har det mange fordele. Alle justeringer af netværket blev foretaget efter tilstrækkelig videnskabelig forskning. De bruger også en særlig form for verifikation. Dette er en proces, hvor koden verificeres matematisk.

Derudover er Cardano udstyret med en speciel algoritme kaldet Ouroboros. Denne algoritme giver mulighed for meget mere sikker transmission af data til selve blockchain. Desuden er Cardano’s kode skrevet på det formelt specificerede programmeringssprog Haskell. Dette er et sprog, der er meget udbredt i bank- og forsvar sektoren. Dette kan meget vel betyde, at virksomheder fra denne sektor vil begynde at bruge projektet i fremtiden.

Polka dot

Få mennesker ville have forudsagt, at dette ville blive en af de mest kendte altcoins i dag. Polkadot er en særlig form for software, der har til formål at tilskynde et globalt netværk af computere til at bruge en blockchain. Det er et system, der giver brugerne mulighed for at oprette deres blockchains, hvis de ønsker det. På denne måde er Polkadot en af et antal konkurrerende blockchains, der ønsker at dyrke et økosystem med kryptokurver. Dette gør det til et ret unikt projekt.

Selvom projektet ligner EOS på mange måder, Polkadot har en række unikke funktioner. Til at begynde med er Polkadot designet til at betjene to typer blockchain. Et hoved netværk, hvor transaktioner er permanente og brugeroprettede netværk. Dette kaldes også en faldskærm. Parachains kan tilpasses til et hvilket som helst antal applikationer og drives af den vigtigste blockchain. Dette sikrer, at de har samme sikkerhed.

Med dette design hævder Polkadot teamet, at transaktioner kan holdes sikre og nøjagtige ved kun at bruge de computere, der er nødvendige for at køre denne chain. Brugere får dog den ekstra fordel ved at kunne tilpasse mange faldskærme til en bred vifte af applikationer. Polkadot teamet mener, at dette design vil gøre det muligt for sine brugere at udføre transaktioner privat mere effektivt, oprette blockchains, der ikke afslører brugerdata til det offentlige netværk eller behandle et større antal transaktioner. Selvom projektet stadig er i sin barndom, er der en god chance for, at dets mål kan nås.

Litecoin

Du har måske hørt om Litecoin. Dette er en af de bedre kendte typer altcoins, som du kan finde at investere i. Litecoin ligner Bitcoin på mange måder, hvilket er det projektet er baseret på. Litecoin blev grundlagt i 2011 med det formål at blive et globalt digitalt betalingssystem.

Som ethvert andet online betalingssystem bruger folk Litecoin til at overføre mønter til hinanden, når de foretager betalinger. Men på trods af de åbenlyse sammenligninger med Bitcoin er Litecoin et billigere og hurtigere alternativ. Dette afspejles godt i det faktum, at Litecoin kan behandle betalinger over fire gange hurtigere. Det sigter mod at behandle en blok hvert andet og et halvt minut sammenlignet med Bitcoins 10 minutter.

Fordi Litecoin er hurtigere, er det meget lettere for virksomheder og organisationer at bruge Litecoin selv. Du ønsker ikke at vente længe på dine penge. Dette er simpelthen ikke nyttigt til onlinebetalinger. Ud over at være hurtigere er Litecoin også meget billigere at bruge. Det tager kun 1/1000 af en Litecoin at behandle en transaktion af enhver størrelse.

Litecoin also uses a different set of rules for mining than bitcoin. While bitcoins require expensive hardware to mine, Litecoin can be mined with ordinary computers. This avoids making it possible for only large companies to mine the currency. This ensures that control of the network cannot be taken away by large-scale companies.

Litecoin bruger også et andet sæt regler for miners end bitcoin. Mens bitcoins kræver dyre hardware at udvinde, kan Litecoin udvindes med almindelige computere. Dette undgår at gøre det muligt for kun store virksomheder at udvinde valutaen. Dette sikrer, at kontrol af netværket ikke kan fjernes af store virksomheder.

litecoins altcoin

Hvilken risiko findes ved altcoins?

Altcoins er bestemt ikke uden risiko! Som du måske ved, er bitcoin meget ustabil. Prisen på kryptovaluta kan falde med snesevis af procent i løbet af et år. Det er derfor vigtigt at tage denne volatilitet i betragtning. Invester derfor kun i altcoins med penge, du virkelig har råd til at tabe.

En smart strategi til investering i altcoins er gennemsnit af dollar omkostninger. Dette indebærer periodisk at investere et fast beløb i et altcoin. På denne måde investere du penge øverst og nederst og tag fordel af et gennemsnitligt afkast.

Det er også vigtigt at sprede dine investeringer tilstrækkeligt. Ved at investere i forskellige altcoins reducerer du chancen for at miste hele din indbetaling på en kryptovaluta. Mange altcoins har kun en begrænset levetid, så dette er bestemt ikke en unødvendig luksus.

Konklusion – skulle man investere i altcoins?

Oplysningerne fra denne artikel har gjort det muligt at få en meget bedre idé om altcoins og grundene til at investere i andre typer digitale valutaer udover Bitcoin. Der er virkelig mange projekter, der har en mulig gylden fremtid, selvom det er vigtigt at undersøge dem kritisk.

Invester kun i altcoins med penge, du har råd til at tabe. Det er bestemt muligt at foretage et tab, men du kan også nemt miste hele din indbetaling. Læs derfor om emnet og find ud af om der er et godt team bag kryptovaluta. Ved at gøre det kan du bestemme, om en investering i det relevante altcoin vil blive godt.

Hvis du gerne vil være informeret om de bedste altcoins at vælge dine investeringer, har du held. Her på siden er der flere artikler som man kan læse. I disse artikler vil vi diskutere de forskellige altcoins, så du kan afgøre, om det er interessant at investere i dem.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *