Hvordan køber man Sydkoreanske aktier?

Sydkorea er et land, der er meget afhængigt af international handel og eksport. Når den internationale handel gør det godt, klarer Sydkoreas aktier sig ofte godt. I denne artikel kan man læse hvordan man kan handle med Sydkoreanske aktier.

Hvor kan du købe Koreanske aktier?

Du kan også vælge at investere direkte i Sydkorea. Du kan f.eks. Gøre dette ved at købe en ETF, som du følger Sydkoreas indeks med. En god mægler til at investere i Sydkoreanske aktier er eToro, da du ikke betaler provision på aktier der. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto med eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

investere_Zuid_Korea

Hvor kan du aktivt investere i Sydkorea?

Det er meget vigtigt at vælge en billig sted, når man ønsker at investere i Sydkorea. Når man køber aktier til for høje transaktionsomkostninger, mister man straks en del af sit afkast. Men hvilke mæglere er de bedste til at købe Koreanske aktier fra?

Hvis du virkelig ønsker at reagere på den seneste udvikling, er PIus500 en god mulighed. Med PIus500 kan man placere CFD ordrer til faldende og stigende priser. Med CFD'er har du en masse fleksibilitet over din handelsaktivitet. Brug knappen nedenfor til øjeblikkelig at åbne en gratis konto med PIus500:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Vær opmærksom på valutakursen

Det er vigtigt at holde øje med valutakursen for din valuta i forhold til Sydkoreas kurs. Når din valuta mister styrke, kan du hurtigt miste en del af din investering. Du kan afdække denne type risiko med f.eks. optioner.

I hvilke Koreanske ETF'er kan du investere?

Hvis du ønsker at investere i Sydkoreas økonomi på én gang, kan du overveje en ETF. En ETF er et investeringsprodukt, der følger en kurv med aktier. Du kan købe en ETF på disse indekser:

  • FTSE Korea 30/18: dette indeks sporer Sydkoreas største virksomheder, hvor det største firma har en maksimal vægt på 30% og andre på 18%.
  • MSCI Korea: dette indeks sporer både store og mellemstore Koreanske aktier.
  • MSCI Korea 20/35: dette indeks sporer store og mellemstore aktier. Den største vægt på den største aktie er 35% og de øvrige aktier 20%.

Investering med følelser

I Asien handler investorerne anderledes end vestlige investorer. Investorerne ser på likviditeten frem for en virksomheds grundlæggende position. Du så dette for eksempel med børsintroduktionen af Big Hits Entertainment der styrer Sydkoreanske drenge bånd. Med et overskud på 80 mio. EUR blev virksomheden offentligt tilgængelig til en værdi af 4 mia.

En investering i et sammenligneligt selskab er imidlertid risikabel: Der fokuseres på kun én aktivitet. Desuden vil mange fans købe aktierne, og de vil hurtigt sælge dem, når aktiekursen falder kraftigt. Vær derfor forsigtig med investeringer i Sydkoreanske aktier.

Kort sagt: din første investering i Sydkorea

Før du investerer, skal du først åbne en konto hos en online børsmægler. Sørg for at vælge en pålidelig part med relativt lave transaktionsomkostninger.

Efter du har åbnet en konto, burde du studere flere koreanske firmaer. Det kan være vanskeligere at finde oplysninger, da mange vestlige analytikere ikke er særlig opmærksomme på Asiens aktiemarked.

Så snart du har fundet en aktie du vil købe, kan du placere en ordre. Udfyld det beløb, I ønsker at investere, og eventuelt bruge en limiteret ordre. Efter du har fundet ordren, kan du automatisk købe din første Koreanske aktie.

Tip: Klik her for at se åbningstiderne for den Sydkoreanske børs.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Hvordan kan man købe Kia Motors Corporation aktier?

Kia Motors Corporation er bedre kendt som Kia Motors. Dette selskab er en multinational Sydkoreansk bilproducent. Det er den næststørste bilproducent i Sydkorea efter Hyundai Motor Company. Hyundai Motor Company er moderselskab i Kia Motors Corporation. Det har en minoritetsandel på 33,8% i Kia Motors Corporation.

Hovedkontoret for dette Sydkoreanske bilfirma er i Seoul.

Hvordan kan man investere i Kia aktier?

Har du lyst til at købe Kia aktier? Du kan handle direkte med Kia-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Kia aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Kia aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Virksomhedens historie

Da selskabet blev grundlagt i 1944, hed det Kyusung Precision Industries. Det er derefter en producent af stålrør og cykeldele. I 1951 blev den første cykel, Samchully, lavet. I 1952 blev virksomhedens navn ændret til Kia Industries.

Fra 1951 blev der bygget Honda tilladte små motorcykler. Senere blev der bygget lastbiler fra 1962 og Mazda med godkendte biler fra 1974. I 1973 åbnede firmaet Sohari fabrikken. Dette var virksomhedens første integrerede samlefabrik.

Den nye diktator Chun-Doo-hwan tvang konsolidering af industrien i 1981. Kia blev tvunget til at stoppe med at fremstille personbiler. Virksomheden måtte koncentrere sig om at fremstille lette lastbiler. I 1986 vendte Kia tilbage til bilindustrien. De Mazda originerende modeller produceret af Kia, såsom Kia Pride baseret på Mazda 121, blev lavet til salg i Sydkorea og til eksport til andre lande.

Hyundai Motor Company får en del af virksomheden

I 1997 var der en finanskrise i Asien, hvorefter Kia erklærede konkurs. I 1998 blev der indgået en aftale med Hyundai Motor Company. Aftalen gav Hyundai Motor Company en aktiepost på 51% i selskabet. Hyundai Motor Company ejer nu omkring en tredjedel af selskabet gennem efterfølgende afhændelser. Samtidig ejer Kia Motors Corporation 22 datterselskaber af Hyundai Motor Company med en ejerandel på mellem 4,9 og 45,37%.

Kia overhaler Hyundai

Kia varemærke bilerne sælger bedre og bedre. Kia er ikke længere Hyundais lillebror. I Europa blev 122.000 nye Kia biler solgt i årets første fire måneder. Det er lidt mere end de 117.000 Hyundai, der sælges i Europa. I Nederlandene er forskellene i salgstallene meget større. I de første fire måneder af 2020 blev 2,5 gange så mange Kia biler registreret som Hyundai biler.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!