Hvordan kan man købe Mazda aktier?

Jeg er positiv ang. virksomheden Mazda. Jeg har kørt en Mazda i årevis, og bilen virker meget pålidelig. Har du også tillid til virksomhedens biler? Så kan det være interessant at investere i Mazda. Men hvad er det bedste sted at købe Mazda aktier? Og hvad er den aktuelle aktiekurs på Mazda?

Hvor kan man købe Mazda aktier?

Har du lyst til at købe Mazda aktier? Du kan handle direkte med Mazda-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Aktiv investering i Mazda

Det er også muligt aktivt at investere i Mazda. En større fordel ved en mere aktiv investeringsstrategi er, at man bedst kan reagere på den seneste nyhed. I denne artikel, kunne du for eksempel læse at selskabet var flov over en dårlig reklame. Negativ opmærksomhed kan få folk til at sælge deres aktier, hvilket medfører, at prisen falder.

En god part i aktiv handel med CFD Mazda aktier er Plus500. Plus500 gør det muligt for dig at bestille både stigende og faldende priser. Det gør det muligt for Dem altid at reagere optimalt på de seneste markedsforhold. Vil De prøve denne handelsmetode gratis med en demo? Brug derefter knappen nedenfor:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Nuværende aktiekurs på Mazda

Er du nysgerrig efter den nuværende pris på Mazda aktien? I grafen nedenfor kan du se prisen på CFD på Mazda aktien. Du kan også placere en ordre direkte på markedet.

Om firmaet Mazda

Mazda er en stor producent af biler. Dette oprindeligt Japanske selskab solgte mere end 1,6 mio. biler i 2019. Heraf blev der kun solgt 215.000 i Japan. Mazda ‘s markedsandel på det Japanske marked er således kun 4%. I Europa sælger selskabet det næststørste antal biler efter Japan. Mazda sælger også store mængder biler i Kina, Nordamerika og Australien.

Produktionen af Mazda foretages i fem forskellige fabrikker. Den største af disse er i Japan. Andre fabrikker til produktion af biler og bildele kan findes i Kina, Mexico og Thailand. De to største fabrikker i Japan kan tilsammen producere næsten en million biler om året. De mindre fabrikker kan producere omkring 200.000 biler.

Siden 2015 har Mazda arbejdet mere intensivt med Toyota Motor Corporation, og samarbejdet med Ford er blevet kraftigt reduceret. Ford ejer stadig kun omkring to procent af aktierne i Mazda.

kob_mazda_aktir

Mazda’s historie

Historien om det Japanske varemærke Mazda begynder i 1920. Derefter blev firmaet Toyo Cork Kogyo grundlagt i Hiroshima. Gennem dette firmas maskiner blev der fremstillet lamper og motorcykler. Fra 1931 hed dette selskab Mazda, som er en henvisning til den Japanske lys gud.

Selskabet har lavet lette varevogne. Bemærkelsesværdigt nok blev fabrikken knap nok beskadiget under bombardementet af Hiroshima. I 1960 indførte Mazda R-60 Coupé. Den første personbil fra Mazda var lille. Mazda mærket blev en succes, og selv i dag er Mazda en af de hurtigst voksende bilfabrikanter.

Mørke tider for Mazda

Virksomheden Mazda blev truet med konkurs i slutningen af halvfemserne. På det tidspunkt overtog den Amerikanske Ford 33% af aktierne. Mazda bilmodeller med et Ford mærke dukkede op på markedet. I 2008 blev Ford truet med konkurs. Ford besluttede derefter at sælge 20% af sine aktier til Mazda.

Negative overskudstal kan påvirke prisen på en aktie negativt. Det kan så være interessant at spekulere i en faldende pris. Ved aktivt at investere i Mazda aktier kan du konstant reagere på den seneste udvikling.

Forkert reklame

I begyndelsen af 1990’erne introducerede Mazda en bil med den mindste V6-motor i verden. Denne motor blev portrætteret i en tv-reklame af 6 springende dværge. Efter nogen tid forsvandt annoncen fra skærmen. Reklamen forsvandt, fordi man troede, at denne annonce diskriminerede små mennesker.

Denne type reklame kan have stor indflydelse på prisen på en aktie. Tror du, at prisen på en Mazda-aktie vil falde efter en lignende kampagne? Så kan du tage din investeringsbeslutning baseret på det!

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *