Hvordan kan man købe Mazda aktier?

Jeg er positiv ang. virksomheden Mazda . Jeg har kørt en Mazda i årevis, og bilen virker meget pålidelig. Har du også tillid til virksomhedens biler? Så kan det være interessant at investere i Mazda. Men hvad er det bedste sted at købe Mazda aktier? Og hvad er den aktuelle aktiekurs på Mazda?

Hvor kan man købe Mazda aktier?

Har du lyst til at købe Mazda aktier? Du kan handle direkte med Mazda-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Mazda aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Mazda aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Mazda lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Mazda? Grafen nedenfor viser, hvordan Mazdas aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Mazda

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Mazda.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Mazda de seneste 5 dage:

Om firmaet Mazda

Mazda er en stor producent af biler. Dette oprindeligt Japanske selskab solgte mere end 1,6 mio. biler i 2019. Heraf blev der kun solgt 215.000 i Japan. Mazda ‘s markedsandel på det Japanske marked er således kun 4%. I Europa sælger selskabet det næststørste antal biler efter Japan. Mazda sælger også store mængder biler i Kina, Nordamerika og Australien.

Produktionen af Mazda foretages i fem forskellige fabrikker. Den største af disse er i Japan. Andre fabrikker til produktion af biler og bildele kan findes i Kina, Mexico og Thailand. De to største fabrikker i Japan kan tilsammen producere næsten en million biler om året. De mindre fabrikker kan producere omkring 200.000 biler.

Siden 2015 har Mazda arbejdet mere intensivt med Toyota Motor Corporation, og samarbejdet med Ford er blevet kraftigt reduceret. Ford ejer stadig kun omkring to procent af aktierne i Mazda.

kob_mazda_aktir

Mazda’s historie

Historien om det Japanske varemærke Mazda begynder i 1920. Derefter blev firmaet Toyo Cork Kogyo grundlagt i Hiroshima. Gennem dette firmas maskiner blev der fremstillet lamper og motorcykler. Fra 1931 hed dette selskab Mazda, som er en henvisning til den Japanske lys gud.

Selskabet har lavet lette varevogne. Bemærkelsesværdigt nok blev fabrikken knap nok beskadiget under bombardementet af Hiroshima. I 1960 indførte Mazda R-60 Coupé. Den første personbil fra Mazda var lille. Mazda mærket blev en succes, og selv i dag er Mazda en af de hurtigst voksende bilfabrikanter.

Mørke tider for Mazda

Virksomheden Mazda blev truet med konkurs i slutningen af halvfemserne. På det tidspunkt overtog den Amerikanske Ford 33% af aktierne. Mazda bilmodeller med et Ford mærke dukkede op på markedet. I 2008 blev Ford truet med konkurs. Ford besluttede derefter at sælge 20% af sine aktier til Mazda.

Negative overskudstal kan påvirke prisen på en aktie negativt. Det kan så være interessant at spekulere i en faldende pris. Ved aktivt at investere i Mazda aktier kan du konstant reagere på den seneste udvikling.

Forkert reklame

I begyndelsen af 1990’erne introducerede Mazda en bil med den mindste V6-motor i verden. Denne motor blev portrætteret i en tv-reklame af 6 springende dværge. Efter nogen tid forsvandt annoncen fra skærmen. Reklamen forsvandt, fordi man troede, at denne annonce diskriminerede små mennesker.

Denne type reklame kan have stor indflydelse på prisen på en aktie. Tror du, at prisen på en Mazda-aktie vil falde efter en lignende kampagne? Så kan du tage din investeringsbeslutning baseret på det!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *