Hvordan kan man købe Kia Motors Corporation aktier?

Kia Motors Corporation er bedre kendt som Kia Motors. Dette selskab er en multinational Sydkoreansk bilproducent. Det er den næststørste bilproducent i Sydkorea efter Hyundai Motor Company. Hyundai Motor Company er moderselskab i Kia Motors Corporation. Det har en minoritetsandel på 33,8% i Kia Motors Corporation.

Hovedkontoret for dette Sydkoreanske bilfirma er i Seoul.

Hvordan kan man investere i Kia aktier?

Har du lyst til at købe Kia aktier? Du kan handle direkte med Kia-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Kia aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Kia aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Virksomhedens historie

Da selskabet blev grundlagt i 1944, hed det Kyusung Precision Industries. Det er derefter en producent af stålrør og cykeldele. I 1951 blev den første cykel, Samchully, lavet. I 1952 blev virksomhedens navn ændret til Kia Industries.

Fra 1951 blev der bygget Honda tilladte små motorcykler. Senere blev der bygget lastbiler fra 1962 og Mazda med godkendte biler fra 1974. I 1973 åbnede firmaet Sohari fabrikken. Dette var virksomhedens første integrerede samlefabrik.

Den nye diktator Chun-Doo-hwan tvang konsolidering af industrien i 1981. Kia blev tvunget til at stoppe med at fremstille personbiler. Virksomheden måtte koncentrere sig om at fremstille lette lastbiler. I 1986 vendte Kia tilbage til bilindustrien. De Mazda originerende modeller produceret af Kia, såsom Kia Pride baseret på Mazda 121, blev lavet til salg i Sydkorea og til eksport til andre lande.

Hyundai Motor Company får en del af virksomheden

I 1997 var der en finanskrise i Asien, hvorefter Kia erklærede konkurs. I 1998 blev der indgået en aftale med Hyundai Motor Company. Aftalen gav Hyundai Motor Company en aktiepost på 51% i selskabet. Hyundai Motor Company ejer nu omkring en tredjedel af selskabet gennem efterfølgende afhændelser. Samtidig ejer Kia Motors Corporation 22 datterselskaber af Hyundai Motor Company med en ejerandel på mellem 4,9 og 45,37%.

Kia overhaler Hyundai

Kia varemærke bilerne sælger bedre og bedre. Kia er ikke længere Hyundais lillebror. I Europa blev 122.000 nye Kia biler solgt i årets første fire måneder. Det er lidt mere end de 117.000 Hyundai, der sælges i Europa. I Nederlandene er forskellene i salgstallene meget større. I de første fire måneder af 2020 blev 2,5 gange så mange Kia biler registreret som Hyundai biler.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *