Hvordan kan man købe Hertz aktier?

Hertz er et velkendt biludlejningsfirma med en rig historie. Ikke mindre overlevede virksomheden ikke corona krisen, og virksomheden er praktisk gået konkurs. Normalt falder værdien af en aktie i et fallit selskab direkte til 0. Spekulanter køber dog stadig aktier, hvilket betyder, at man som investor stadig kan investere i Hertz. Er dette klogt?

Hvor kan man købe Hertz aktier?

Har du lyst til at købe Hertz aktier? Du kan handle direkte med Hertz aktier-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Hertz aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Hertz aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er det som virksomheden Hertz gør?

Det Amerikanske virksomhed Hertz er hovedsageligt aktivt inden for biludlejning. Hertz er aktiv i over 150 lande og i over 12.000 lokationer. Disse lokationer er delvist ejet og delvist franchise.

Hertz er i øjeblikket det største biludlejningsfirma i verden. Cirka 60% af bilerne lejes af forretningsfolk. Hertz Corporation ejer ikke kun Hertz -mærket, men også Dollar Rent A Car og Thrifty Car Rental.

Buying Hertz shares

Hertz ‘historie

Grundlæggeren af virksomheden er Walter R. Jacobs. Han startede sin biludlejningsvirksomhed i Chicago i 1918. Han startede med et dusin selvreparerede og malede T-Fords. Hans firma blev en stor succes med en årlig omsætning på $ 1 million i 1923. Jacobs solgte sit firma i 1923 til John T. Hertz, dengang præsident for Yellow Cab og Yellow Club og Coach Manufacturing Company.

John Hertzs udlejningsfirma, der hed Hertz Drive-Ur-Self, blev til gengæld overtaget af General Motors i 1926. John Hertz startede firmaet Hertz-Rent-A-Car. I 1932 åbnede dette firma sin første udlejning filial i en lufthavn på Chicagos Midway Lufthavn.

Køretøjerne lejet af Hertz

Hertz udlejer mange biler. For eksempel havde virksomheden i 2019 i alt 770.000 biler lejet. Af dette i alt blev 204.000 køretøjer lejet uden for USA. I USA forbliver et køretøj hos virksomheden i gennemsnit 12 måneder, og i resten af verden tager det i gennemsnit 18 måneder.

Hertz har indgået aftaler med mange bilproducenter. Biler, der lejes ud af Hertz, sælges tilbage til producenten til en forudbestemt pris. Halvdelen af alle biler lejet af Hertz leveres af de Amerikanske bilproducenter Ford, Fiat Chrysler og GM. Virksomheden gør også forretninger med den Sydkoreanske bilproducent Kia.

Aktiemarked notation Hertz

Indtil 2001 blev Hertz noteret som HRZ på New York Stock Exchange (NYSE). Virksomheden forsvandt fra børsen, da Ford købte virksomheden i 2001. Virksomheden blev i 2015 solgt til en gruppe private investorer for et beløb på 15 milliarder dollars, inklusive gæld.

Disse private investorer satte virksomheden tilbage på aktiemarkedet. Aktiens åbningskurs, forkortet HTZ, var $15. Det nåede sit højeste niveau på $100 i august 2014. Efter den dato faldt aktiekursen det meste af tiden.

Hertz næsten konkurs

Det er dårligt for virksomheden i øjeblikket. I maj 2020 anmodede virksomheden om konkurs i Nordamerika. I juni 2020 besluttede Hertz at opgive en planlagt aktie emission på $ 500 mio. De besluttede at gøre det, fordi der var risiko for, at aktien ikke længere ville have nogen værdi efter konkursen.

I oktober 2020 fandt biludlejningsfirmaet med en mega gæld på 19 mia. USD 1,65 milliarder i finansiering. Det er skyldner-i-besiddelse finansiering. Dette er særlig finansiering for et selskab, der har begæret konkurs. Den dag denne nyhed blev offentliggjort, steg aktiekursen fra USD 1,03 til USD 2,38. Spørgsmålet er dog, om der stadig vil være en dollar tilbage til aktionærerne efter en omstrukturering eller konkurs.

At købe Hertz aktier på lang sigt er derfor meget risikabelt. Vær forsigtig, når du investerer i Hertz!

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *