Hvordan kan man købe General Motors aktier?

General Motors er en stor, Amerikansk bilproducent som sælger biler i over 35 forskellige lande. Fordi virksomheden opererer i forskellige regioner, kan virksomheden beskytte sig mod regionale økonomiske fald. Det kan gøre det interessant for at investere i General Motors. I denne artikel vi kommer til at diskutere, hvordan vi køber General Motors aktier. Du kan også finde her den sidste aktiekurs.

Hvor kan man købe General Motors aktier?

General Motors opbygger en strategisk tilstedeværelse på Kinesisk og Indisk markeder. Disse regioner er bemærkelsesværdigt interessante: Begge landes velstand er stigende, hvilket betyder, at flere og flere mennesker kan købe en god bil. Hvis virksomheden kommer til at opbygge en stærk position dér, kan indtægterne stige kraftigt i fremtiden. Det kan så være attraktivt at investere i General Motors aktier.

Har du lyst til at købe General Motors aktier? Du kan handle direkte med General Motors-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er General Motors ‘aktiekurs?

General Motors ‘aktiekurs kan variere fra dag til dag. Som investor er det derfor interessant at holde øje med General Motors’ CFD aktiekurs. Brug knappen nedenfor for at åbne en position med det samme.

Om virksomheden General Motors

General Motors Company (GM) er en af verdens største bilproducenter. I 2016 blev GM indplaceret på tredjepladsen med hensyn til bilsalg. De to første pladser var for Volkswagen  og Toyota. GM’s biler sælges i over 200 lande. Globalt set har GM en marked aktie på 8,5%. Firmaet blev grundlagt i 1908; dets hovedkontor ligger i Detroit, Michigan.

De første år af General Motors

Grundlæggeren af General Motors Company er William Durant. I 1908 grundlagde han firma i Flint, Michigan. Virksomheden overtog hurtigt Olds Motor Works (OldsMobile) og Cadillac. William Durant var nødt til at overdrage en del af sit firma til sine kreditorer. Derfor besluttede han at starte Chevrolet Motor Company sammen med Louis Chevrolet.

Den succesrige Chevrovlet’s fortjeneste gjorde det muligt at tilbagekøbe GM aktierne. De besluttede at Chevrolet ville blive en del af General Motors.

Buy General Motors shares

Udvidelse af virksomheden

Den succesrige General Motors voksede: I 1920 åbnede den første kontor i Asien. Tre år senere blev der åbnet en fabrik i København. Det var GM ‘s første fabrik uden for USA. Ikke meget senere blev der bygget fabrikker og kontorer overalt i verden. For eksempel åbnede General Motors kontorer i Argentina, Brasilien og Japan. Der blev også opnået mærker: f.eks. blev Opel og Pontiac mærkerne erhvervet i 1929.

Interesse for luftfart og jernbaner

GM’s interesse var ikke begrænset til biler: GM var også interesseret i bilkonstruktion. For eksempel var selskabet en af Fokker’s aktionærer i Nederlandene. Den teknologi, der blev brugt til bygning af fly, blev også anvendt til bygning af biler.

En anden interesse for GM er industrien til diesellokomotiver. General Motors besluttede at købe Winton Engine Company, og fabrikant af dieselmotorer. Electro-Motive Company, en fabrikant af jernbanemateriel, blev også købt af General Motors. Disse to selskaber blev fusioneret. Sådan blev Electro-Motive Division dannet. Dette selskab blev senere en stor producent af dieseltog.

General Motors under den Anden Verdenskrig

Fra 1942 stoppede GM med ved fremstille biler. Kun krigsmateriel, som fly, kanoner og tanke, blev fremstillet. I Europa blev bilfabrikkerne alvorligt beskadiget af bombardementerne. De fabrikker der stadig stod, blev som regel plyndret. Først i 1950 kunne General Motors producere biler igen.

Voksende interesse for mindre biler

I 1970 var der en voksende interesse for mindre og billigere biler fra Japan. General Motors svarede på dette ved at indføre dieselmotoren. Dieselmotoren gjorde det muligt at tilbyde mere brændstofeffektive og billigere biler. Desuden blev der indgået partnerskaber med Toyota, Suzuki, Saab, Lotus, Ford og Chrysler.

Problemer som startende i 2005

General Motors kom i vanskeligheder i 2005 på grund af overdreven gældsætning. Det år besluttede de at skære ned ved at afskedige 30.000 arbejdere i Amerika og ved at lukke 12 fabrikker. Selskabet besluttede også ved at afhænde sin Europæiske division. Med overskuddet efter salget af dele af selskab og hjælp fra statsstøtte blev der oprettet en ny, mindre GM.

I dag er General Motors på benene igen. Virksomheden klarer sig bedre, hvilket har gjort det muligt for dem fuldt ud ved tilbagebetale de 38 mia. USD i statsstøtte.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *