Hvordan kan man købe Fiat aktier?

Fiat er et velkendt Italiensk bilmærke, som man kan investere i ved at bruge en online børsmægler, eller såkaldt broker. Men hvor kan man købe Fiat aktier med lave afgifter? Og hvad er den nuværende Fiat aktiekurs? I denne artikel kan man læse alt hvad man behøver at vide!

Hvordan kan man købe Fiat aktier?

Tror du, at bilproducenten vil sælge flere biler i fremtiden? Så er det måske klogt at investere i Fiat aktier. Har du lyst til at købe Fiat aktier? Du kan handle direkte med Fiat-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvordan kan man aktivt investere i Fiat?

Folk køber en ny bil hurtigere, når de har mange penge at bruge. En aktie som Fiat er derfor cyklisk, hvilket betyder, at prisen er positivt forbundet med den økonomiske udvikling. Når økonomien klarer sig godt, er det mere sandsynligt, at virksomheden vil give gode resultater. Negative begivenheder, som kreditkrisen eller korona krisen, kan dog sætte virksomhedens aktiekurs under et betydeligt pres. Som aktiv investor kan man tag fordel af både opadgående og nedadgående bevægelser.

Et godt sted, hvor man kan gætte på CFD ‘en aktier af Fiat, er Plus500. På Plus500 kan man hurtigt åbne en ny ordre på aktier med brugervenligt software. Har du lyst til at prøve mulighederne gratis med en demo? Brug knappen nedenfor for at komme i gang med det samme:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Hvad er Fiat’s aktiekurs?

Er De nysgerrig efter, hvordan CFD aktie fra Fiat har udviklet sig i løbet af den sidste periode? Grafen viser nøjagtigt, hvordan aktien har udviklet sig i den sidste uger. Brug knapperne til at tage en position med det samme.

Om virksomheden FIAT

Fiat er en kendt Italiensk bilproducent indtil 2014. Disse velkendte bogstaver repræsentanter Fabbrica Italiana Automobili Torino. Det sidste bogstav henviser til virksomhedens oprindelige beliggenhed. Torino var der, hvor selskabet blev grundlagt i 1899. Selskabet hovedkontor ligger stadig i Torino.

FIAT’s tidligere år

I 1899 besluttede Giovanni Agnelli at starte en bil fabrik, som han selv ville være direktør for. Med de 24 biler, der blev produceret den år, var FIATs start som bilfabrikant en kendsgerning.

Hvordan overbeviser Fiat forbrugerne om den gode kvalitet af biler, som selskab fremstiller? Det gjorde de ved at give gode resultater under forskellige bilrallyer. I 1908 forudsagde virksomheden overgangen til Amerika. Dette tidlige træk gjorde det muligt for virksomheden at vokse betydeligt.

buy Fiat shares

Fiat mærke og mange andre bilmærker

Selskabets bilindustri er ikke kun Fiat. Fiat var i 1979 en bilfabrik, hvor Fiat, Lancia, Abarth, Autobianchi og Ferrari arbejdede sammen. I 1984 har virksomheden udvidet til også at omfatte maerket Alfa Romeo. I 1993 fulgte en yderligere udvidelse med Maserati mærket.

Den succesfuld nye Fiat 500

En af de mest succesfuldt Fiat modeller er uden tvivl Fiat 500. Den første kom fra produktionslinjen i Torino i 2007. Den første oprindelige Fiat 500 blev fremstillet der 50 år tidligere. De nye 500, selv om bilen er meget større, er helt klart inspireret af sin velkendte lille forgænger.

Den nye Fiat 500 med sit retrospekt blev en succes. Hele flåden i det første produktionsår, der blev solgt inden for to uger. I 2008 vandt den nye Fiat 500 titlen “Årets bil”. Der er nu købt mere end 2,1 millioner eksemplarer af denne model.

Tror De, Fiat vil komme med en ny, innovativ model i fremtiden? Så kan det være interessant ved at købe Fiats aktier.

At opdele virksomheden

I 2010 besluttede aktionærerne, at selskabet skulle opdeles. Det er sådan, der blev oprettet særskilte selskaber. Bilbranchen blev overdraget til Fiat S.p.A. Fiat Industrials fokuserer på virksomhedens øvrige aktiviteter. Så er der Fiat Power Trains Technologies. Dette selskab er involveret i produktion af motor til industriel formål. Desuden producent selskabet gearkasser og motorer til Fiat, Alfa Romeo og Lancia.

Fusion af Fiat og Chrysler

I 2014 fusionerede selskaberne Fiat og Chrysler. Sådan er Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) blev født. Det fusionerede selskab består af følgende til datterselskaber:

  • Den tidligere FIAT koncern blev FCA Italien. Dette datterselskab omfatter bilmærkerne Fiat Alfa Romeo og Lancia, motorfabrikanten VM Motori og afstemningsområdet Abarth.
  • Den tidligere Chrysler gruppe blev FCA-US. Dette datterselskab omfatter mærkerne Chrysler, Jeep, Dodge og RAM Truck, Street og Racing Technology tuning afdeling og de bevægelige dele og tjeneste afdelingen.

FCAs hovedkontor ligger i Lijnden. Denne landsby ligger vest til Amsterdam.

Ingen udbytte betaling og afslutning af fusionen

I Maj 2020 meddelte både Fiat Chrysler og Peugeot, at der ikke vil blive udbetalt udbytte i 2019. Ifølge begge selskaber blev beslutninger truffet på grund af korona krisen. Ifølge de to virksomheder går diskussionerne om en fusion mellem dem godt. Aftalen kan højst sandsynligt blive afsluttet i første kvartal af 2021.

Før man køber Fiat aktier skal man undersøge om fusionen vil være til fordel for virksomheden. Hvis dette er tilfældet, kan man overveje at investere i virksomheden.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *