Hvordan kan man købe AMD aktier?

AMD designer processorer og har længe været i kamp med det kendte firma Intel. På trods af at AMD er den lille bror, klarer virksomheden sig stadig ganske godt. At købe aktier i AMD kan derfor være en god beslutning på det rigtige tidspunkt. Er du nysgerrig efter, hvordan du kan investere i AMD? I denne analyse finder du alle de oplysninger, du har brug for! Du kan også se den nuværende AMD aktiekurs her.

Hvor kan man købe AMD aktier?

Har du lyst til at købe AMD aktier? Du kan handle direkte med AMD-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er den nuværende aktiekurs for AMD?

Vil du gerne vide den nuværende aktiekurs på AMD aktier? Nedenfor er en graf, der viser CFD kursen på AMD aktier. Du kan også bruge knapperne til direkte at åbne en position på CFD aktien.

Om virksomheden AMD

AMD (Advanced Micro Dynamics) er en Amerikansk virksomhed. Virksomheden har hovedkontor i Sunnyvale, Californien. AMD designer processor og chips. En stor konkurrent er det velkendte firma Intel. Der er dog en vigtig forskel mellem konkurrenterne AMD og Intel.

Både AMD og Intel designer og udvikler chips og processorer. AMD har outsourcet produktion af disse chips og processorer. Intel producent selv chips og processorer. Selve produktionen af chips og processorer er kapitalkrævende. Den mindre AMD har ikke den nødvendige kapital.

AMD

Intels lillebror

AMD er Intels lillebror. AMD er dog ikke længere lille. AMD har nydt godt af den stigende popularitet af kryptovaluta. Kraftfulde AMD processorer leverede den computercraft, der er nødvendig til minedrift af krypto. Som et resultat steg AMDs markedsaktie markant.

AMDs markets aktier også øget ved en nylig mangel på Intel chips. Ikke desto mindre vil AMD sandsynligvis forblive Intels mindre bror i fremtiden. Hvorfor er dette tilfældet? Fordi Intel har kapacitet til at udføre forskning. Denne forskning gør det muligt for Intel at komme med de bedste produkter på markedet.

Det betyder ikke, at investering i AMD er uinteressant. Når AMD kommer med et godt nyt produkt eller offentliggør positive tal, kan det godt gå at købe AMD aktier!

Hvilket produkt er bedre?

En stor del af forbrugerne aner ikke, om de bruger en Intel eller en AMD processor. Ikke mindre er der også et segment af mere kritiske forbrugere, der holder godt øje med forskellene mellem processorer. I gennemsnit er Intels processorer ofte bedre, mens AMDs ofte er billigere. I dag bliver disse forskelle mindre.

Tidligere partner i Intel

AMD har været partner i Intel. I starten af AMD lavede dette lille firma produktionsarbejde for producenter af processorer. Intel producerede processoren til IBM til den første IBM pc. IBM krævede, at Intel søgte efter en anden leverandør til denne processor. AMD blev den anden leverandør.

Som anden leverandør modtog AMD design af Intel processorer fra Intel. Oprindeligt blev processorerne udstyret med både et AMD- og et Intel logo, hvilket giver mening, da begge producenter lavede nøjagtig de samme processorer. Senere begyndte AMD at levere processorer, der kun bar deres mærke.

Der opstod en juridisk kamp om, hvorvidt AMD stadig kunne bruge Intel processorer. Et af resultaterne af denne juridiske kamp var, at Intel ikke længere behøvede at dele sine designs med AMD. AMD måtte gå sin egen vej og udvikle sine processorer.

Forudsig prisen på AMD aktier

Den første faktor, der er vigtigt, når man analyserer aktien af AMD, er den generelle efterspørgsel. Når det går godt med økonomien, og den globale efterspørgsel efter processorer stiger, er det normalt godt for prisen på en AMD -aktie. Der er dog andre vigtige faktorer, der også spiller en rolle.

Når man investere i AMD, er det vigtigt at holde godt øje med den teknologiske udvikling. Når alt kommer til alt, når klarede AMD sig godt tidligere? AMD klarede sig godt i 2000, da den udviklede den første processor med en hastighed på et gigahertz. De klarede sig også godt i 2006, da de frigav en overlegen processor under navnet hammer.

Når man investerer i AMD aktier, er det vigtigt at følge den seneste udvikling. Store konkurrenter som f.eks Intel, IBM og Nvidia konstant bringer nye produkter på markedet. Er AMDs nye produkter bedre? Dette kan have en positiv effekt på aktiekursen, og du kan overveje at købe AMD aktier. Er produkterne mindre gode? Så er det måske bedre ikke at investere i AMD et stykke tid.

Hvorfor skal du investere i AMD?

Der er masser af grunde til, at investering i AMD kan være attraktivt. En god grund til at investere i AMD er, at de regelmæssigt innoverer. Introducerer de bare et nyt produkt på markedet, som du tror på? Så kan det være klogt at købe AMD aktier.

Gunstig udvikling på kryptovaluta market kan også være attraktiv. Virksomheden tænker sammen med de såkaldte minearbejdere og bringer hele tiden nye processorer på markedet, der kan hjælpe med disse aktiviteter. Efterhånden som flere mennesker begynder at minde kryptovaluta, stiger efterspørgslen efter processorer, hvilket naturligvis er til gavn for AMD.

Det er også interessant, at AMD samarbejder med andre store virksomheder som f.eks Microsoft og Baidu. For eksempel bruger Microsoft processorer til skyen, og Baidu bruger også processorer til sine datacentre. Den slags store kunder kan naturligvis være en dejlig salgsgruppe, da de kan sælge mange processorer der.

Hvad er potentielle svagheder ved AMD aktien?

Ikke mindre er investeringer i AMD aktier ikke helt uden risiko. Ligesom mange andre aktier er det risikabelt at investere i AMD aktier. En stor risiko ved køb af AMD-aktier er konkurrencen, der går i stå. Intel er en førende part og leverer over 80% af alle processorer. Som følge heraf har virksomheden også et større budget til udvikling af nye processorer.

Andre, nye virksomheder som Radeon og Firepro er også blevet aktive på markedet for grafiske processorer. Disse virksomheder er også en undertrykkende kraft, da de leverer processorer af høj kvalitet til fordelagtige priser.

En anden risiko for en investering i AMD aktier er, at efterspørgslen efter computere kan falde på verdensplan. Det er sandsynligvis fordi flere og flere mennesker bruger andre enheder. Når der er brug for færre processorer, bliver AMD nødt til at lede efter andre markeder, hvor de kan sælge deres processorer.

AMD vil være en lovende chip producent i 2019.

Udsigterne for AMD i 2019 var rosenrøde. For 2019 forventede AMD en omsætning på 10%. Overskud og fortjenstmargener forventedes også at stige. Tallene for 2018 var jo gode. Overskuddet i fjerde kvartal var 38 millioner dollars. I fjerde kvartal af 2017 var der et tab på 19 millioner dollars. Der forventedes også bedre resultater for 2019 på grund af stigningen i omsætning og fortjenstmargener.

En cyklisk aktie

Overskud forventes at vokse hurtigt i 2019. Det er dog ikke sikkert, at AMD vil være i stand til at realisere denne hurtige overskuds vækst. Efterspørgslen efter chips og processorer er cyklisk. Efterspørgslen efter chips og processorer kan derfor skuffe i fremtiden. Når økonomien ikke klarer sig godt, kan efterspørgslen efter processorer og chips falde.

Tror du, at økonomien vil klare sig godt i fremtiden? Så er det måske smart at købe AMD -aktier. Er du i tvivl om fremtiden? Så ville det måske være bedre at vente et stykke tid, før du investere i AMD aktier.

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *