Broker valg: hvordan man vælger en god børsmægler?

Når du begynder at investere, er det vigtigt at vælge en god børsmægler, eller såkaldt broker. I denne artikel vil vi give dig nogle tips, som du kan bruge til at vælge den mægler, der passer dig bedst.

Hvad er det du går efter, når du vælger børsmægler?

  • Er denne broker billig? Tjek transaktionsgebyrerne!
  • Er denne software brugervenlig? Dette hjælper dig med at komme hurtigt i gang.
  • Er det muligt at prøve alt gratis med en demo?
  • Kan du investere i alle kendte aktier eller råvarer?

På Invester.info har vi sat en omfattende sammenligning op, så du med det samme kan se, hvad vi synes er de bedste børsmæglere. Brug knappen nedenfor til direkte at sammenligne børsmæglere:

Hvor aktivt vil du investere?

Et vigtigt spørgsmål at besvare for dig selv er, om du vil handle meget aktiv, eller om du vil bygge en portefølje. Hvis dit mål er at opnå et fast afkast, er opbygning af en portefølje det bedste valg. I så fald kan du bruge en børsmægler som DEGIRO eller eToro.

Hvis du vil handle aktivt, bør du vælge en børsmægler, hvor du kan handle CFDs. CFD’er er designet til kortsigtet spekulation. Hos en internet børsmægler kan du aktivt handle til lavere transaktionsomkostninger. Takket være tilstedeværelsen af en gearing, det er endda muligt aktivt at handle med lavere beløb.

Vær opmærksom på broker gebyrer

Transaktionsomkostningerne på investeringer er afgørende for det endelige resultat. Mange investorer fokuserer på afkast og glemmer omkostningerne. Alligevel kan nogle få procentpoint gøre en kæmpe forskel over en længere periode. Det er derfor værd at sammenligne forskellige børsmæglere med hensyn til omkostninger.

Når du skal vælge børsmægler, er det også vigtigt at se på de øvrige omkostninger. Nogle børsmæglere har lave transaktionsomkostninger, men opkræver så en masse ekstra gebyrer. Det betyder, at omkostningerne ved en ‘billig børsmægler‘ kan pludselig være meget højere. For eksempel opkræver nogle børsmæglere ekstra for at betale udbytte eller overføre værdipapirer. Vær derfor meget opmærksom på de ekstra betingelser for en børsmægler.

Der er også et stigende antal børsmæglere, der giver dig mulighed for at handle uden kommission. Også med ‘gratis’ børsmæglere er det vigtigt at undersøge, om børsmægleren er gavnlig. Hos brokers, hvor du handler uden kommission, er forskellen mellem købs og salgsprisen på en aktie ofte større. Som følge heraf er det med små beløb ofte mere fordelagtigt at handle med en broker uden faste kommissioner, mens det med større beløb kan være bedre at handle med en børsmægler med faste kommissioner.

I denne artikel Billig Investering du kan læse om hvor du kan investere med faste kommissioner.

Cost investment return

Omkostninger kan reducere det endelige afkast betydeligt.

Tag et kig på brokers investerings produkter

Ikke alle børsmæglere tilbyder de samme værdipapirer. Tænk derfor først over, hvad du primært vil bruge børsmægleren til. Lav en liste over de forskellige værdipapirer, du vil handle. Så kan du sammenligne de forskellige børsmæglere på dette felt. Det kan endda være klogt at sammenligne de nøjagtige omkostninger pr. børsmægler. På denne måde kan du afgøre, om den børsmægler, du har i tankerne, faktisk er den mest fordelagtige for dine investeringsplaner.

Tjek pålidelighed

Når du afgiver en ordre, er det naturligvis vigtigt, at den bliver eksekveret hurtigt. Hos de fleste store børsmæglere er dette faktisk tilfældet. Nedetid kan være noget af en byrde, når du vil købe eller sælge en bestemt investering hurtigt. Det kan derfor være klogt at undersøge, hvor pålidelig børsmæglerens software er.

Den finansielle institution, som børsmægleren tilhører, kan også være en indikation af dens pålidelighed. Britiske børsmæglere falder for eksempel ind under dette, hvilket resulterer i, at de skal overholde alle former for strenge krav. Udenlandske børsmæglere kan falde ind under en anden myndighed, hvilket betyder, at andre regler kan gælde. Tjek derfor altid nøje, om børsmægleren er pålidelig, især hos udenlandske børsmæglere.

Tjek også, om kundeaktiver er korrekt adskilt. Dette sikrer, at du ikke mister dine aktiver eller investeringer, hvis børsmægleren går konkurs.

Support er vigtigt

Når du skal vælge børsmægler, er support også vigtig. De fleste børsmæglere tilbyder i det mindste e-mail support. Hos de dyrere børsmæglere er det som regel også muligt at kontakte dem telefonisk. Børsmæglere er forskellige med hensyn til de support sprog, der er tilgængelige, men praktisk talt alle tilbyder support på Engelsk.

Undersøg softwaren

Når du vælger en børsmægler, er det også klogt at tage et kig på børsmæglerens software. Funktionaliteterne og brugervenligheden af softwaren hos de forskellige mæglere er nogle gange forskellige. Derfor bør du først have et kig på børsmæglerens software, før du rent faktisk indbetaler penge. Det er trods alt vigtigt, at du kan afgive ordrer hurtigt, og at du forstår, hvordan du administrer dine investeringer.

Plus500 software broker

Plus500s software er meget brugervenlig. Vejledende priser.

Brokerage muligheder

Endelig er børsmæglerens specifikke muligheder ret vigtige. Børsmæglere udmærker sig mere og mere ved at tilbyde specielle funktionaliteter Hos Plus500, for eks., du handler gennem et brugervenligt software system. Den brugervenlige software gør det meget nemmere at udføre en handel.

Hos Markets.com det er også muligt at bruge det avancerede MetaTrader til intensiv teknisk analyse. Hos andre brokers, du kan handle automatisk gennem det innovative ZuluTrade platform, så du ikke selv skal tage svære økonomiske beslutninger.

Andre børsmæglere udmærker sig ved et højt uddannelsesniveau. Nogle børsmæglere tilbyder også en gratis demo, så du kan afprøve mulighederne uden risiko. Tænk over de ekstra muligheder, du har brug for, og streg de børsmæglere ud, der ikke tilbyder dem.

Se betingelserne

Undersøg også, om der er særlige forhold, der kan være til skade for dig som investor. Hos nogle børsmæglere udlånes dine værdipapirer til andre parter. Dette øger risikoen for din investering.

Nogle børsmæglere opkræver også ekstra gebyrer for at betale udbytte eller foretage et indskud. Når du vælger en god børsmægler, skal du derfor altid tjekke, om børsmægleren har nogle ugunstige forhold.

Aktier eller en fond?

Når du skal vælge børsmægler, skal du også overveje, om du selv vil investere i aktier, eller om du vil lægge et periodisk beløb i en fond. Ikke alle børsmæglere er lige velegnede til hvert investeringsprodukt. Hos nogle børsmæglere kan du for eksempel investere i alle slags fonde til meget lave kurser, mens du hos andre børsmæglere kan købe aktier til lave kurser.

Vær opmærksom på de økonomiske detaljer

Når du vælger en børsmægler, er det også tilrådeligt at være opmærksom på andre økonomiske detaljer. Har børsmægleren for eksempel et minimum indskud? Hos nogle udbydere kan du kun investere med tusindvis af kroner.

Nogle mennesker ønsker at investere på margin; find ud af, hvad den maksimale margin er, og hvad kravene er til dette.

Vælg en broker

Der er en del faktorer, der er vigtige, når du skal vælge en god børsmægler. I sidste ende er det vigtigt at vælge en børsmægler, der passer til dine krav. Sammenlign derfor de børsmæglere, der tilbyder de muligheder, du har brug for, og vælg til sidst den part med den mest fordelagtige takst. I vores broker sektion, du kan tage et kig på forskellige børsmæglere og sammenligne dem på forskellige faktorer, så du kan træffe et informeret valg.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *