Glidende gennemsnit som en indikator

Når man investerer i CFD’er, så prøver man på alle mulige måder at forudsige, hvad priserne vil gøre i fremtiden. Du kan tjene penge gennem fondsbørs bevægelser med aktier. Det betyder ikke noget om prisen gå op eller ned. Adskillige indikatorer kan bruges til at lave de korrekte forudsigelser. Et eksempel er det glidende gennemsnit som en indikator for forudsigelse af prisbevægelser.

Hvad betyder glidende gennemsnit?

Det glidende gennemsnit er en indikator, hvor du tilføje priserne for en periode og derefter deler den med samme periode. Dette giver dig chancen for at beregne gennemsnit renten over en bestemt periode. Det glidende gennemsnit kan derefter bruges som en indikator til at forudsige, om en pris vil stige eller falde.

For eksempel, hvis den aktuelle aktiekurs er langt under gennemsnittet de sidste 30 dage, kan dette indikere en midlertidig fald. Det er muligt, at aktiekursen stiger igen i overskuelig fremtid til den gennemsnitlige sats, som du har beregnet med det glidende gennemsnit. Omvendt kan den nuværende rente, der er for høj baseret på gennemsnittet, være en indikation af et fremtidigt fald.

Moving average Plus500

Glidende gennemsnit ved cfd-broker Plus500 (lilla linje)

Enkle glidende gennemsnit

I verden af investeringer er der forskellige muligheder at beregne det glidende gennemsnit på. Den letteste måde er at beregne det enkle glidende gennemsnit. Dette kaldes også Moving Average (MA). Du beregner dette gennemsnit på den måde som er beskrevet ovenfor. Det er en enkle opsummering som senere er opdelt.

Exponentiel glidende gennemsnit

Ændringer på prisen af en aktie kan skyldes visse arrangementer. Dette kan for eksempel være en artikel i nyhederne, prognose eller sladder. Ved beregning af et glidende gennemsnit kan du også tage dette i betragtning ved at lægge vægt på visse stigninger eller fald. Dette kaldes Exponential Moving Average (Eksponentielt Glidende Gennemsnit), og forkortelsen EMA bruges også.

Vægtede glidende gennemsnit

De ændringer som finder sted med aktiekursen i øjeblikket, er meget vigtigere end ændringerne for et antal dage eller endda måneder siden. De aktuelle ændringer har mest effekt på den pris, du prøver at forudsige. For at veje det glidende gennemsnit beregner du indikatoren på en sådan måde, at ændringer i fortiden vægtes mindre tungt. Dette er kendt som det Weighted Moving Average (Vægtede Glidende Gennemsnit) eller WMA.

Indstil indikatoren på din konto

Nu hvor i ved hvordan man kan bruge et glidende gennemsnit som indikator for at forudsige ændringer i priserne, ønsker de naturligvis at omsætte denne viden til praksis. Man behøver ikke straks at tage en lommeregner og pen og papir fra skabet. De fleste mæglere af CFD’er (såsom PLUS500) giver man muligheden for at sætte denne indikator ind.

Nå du er logged ind på din konto, kan du vælge de tre varianter af glidende gennemsnit som indikatorer. Man kan så let beregne gennemsnittene for bestande i de perioder, de har sat her. Det er en god måde at træffe informerede beslutninger , når de investere i aktier .

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!