Fortolkning af candlesticks

Candlesticks kan bruges til at forudsige prisen på et valutapar. Ved at læse bars korrekt kan du beslutte, om det er bedst at købe et valutapar (long) eller at sælge (short).

Candlesticks kan bruges til at forudsige prisen på et valutapar. For at læse bars korrekt kan du beslutte, om det er bedst at købe (long) eller sælge (short) et valutapar. I denne artikel vi kommer til at se på hvordan vi bruger candlesticks. Vi kan også se på det mest brugte & mest populære candlestick mønstre.

Hvordan kan man fortolke candlesticks?

candlestick forklaring

Det er ret enkelt at læse en candlestick. En candlestick tilbyder meget mere information end en almindelig pris linje.

 • Åben: åbningsprisen
 • Høj: det højeste punkt inden for en bestemt periode
 • Low: det laveste punkt inden for en bestemt periode
 • Slut: slut prisen

Man kan se på farven af candlestick om prisen er steget eller sænket. Grønne bars indikerer, at prisen er steget, og røde bars, at prisen er faldet.

En candlestick refererer til prisudviklingen i en bestemt periode. Den periode hvor den vedrører disse bars, afhænger af den periode, hvor man analyser grafen. For eksempel kan en Candlestick vedrøre en time eller en dag.

Skyggen af candlestick angiver prisintervallet inden for den periode: dette kaldes også lysets skygge. Denne body er den tykke del af denne candlestick og angiver periodens åbningskurs og slutkurs.

En positiv grøn bar åbnes altid i den nedre del af body og lukker i den øverste del af body. En negativ rød bar åbnes altid i den øverste del af body og lukker i den nedre del af body.

candlesticks linje graphs sammenligning

Candlesticks sammenlignet med en almindelig linje på det daglige graph, candlesticks giver mere information.

Informationen fra candlesticks

Candlesticks viser en masse information. En stor body viser en stærk pris bevægelse, mens en små body viser, at der næsten ikke var nogen bevægelse.En short skygge viser, at det meste af aktiviteten fandt sted omkring åbnings og slutkursen. En lang skygge viser derimod, at priserne er gået langt ud over åbnings og slutkurser.

Hvordan kan du brug candlesticks?

Candlesticks kaldes også for pris handling. Med pris handling, kan du se hvordan kampen mellem købere og sælgere udvikler sig på markedet. Der er til enhver tid en balance mellem antallet af købere og sælgere på markedet. Prisen justeres konstant for at sikre, at denne balance opretholdes.

Når antallet af købere stiger til en bestemt pris, stiger også prisen, for at sikre at der stadig er nok forsyning. Candlesticks viser denne udvikling meget smukt. Når du forstår, hvordan du kan fortolke candlesticks, kan du analysere kampen mellem købere og sælgere.

Når overhånden er hos køberne, giver det mening at købe. Hvis overhånden er hos sælgerne, det er klogt at sælge. Det anbefeles altid at basere sine beslutninger på flere informationskilder.

Se for eksempel, om pris handlingen finder sted på et vigtigt horisontal niveau. På denne måde øger du chancen for, at du opnår et godt resultat med dine investeringer!

Hvorfor skulle man bruge candlesticks i stedet for en linje?

Professionelle investorer foretrækker candlesticks frem for en linje graf fordi det er lettere at  få øje på mønstre . Ved at analysere lysestager kan du bestemme et godt øjeblik for at åbne en handel. Investorer ønsker naturligvis at sælge i bunden og købe på toppen. I denne artikel kan du læse, hvordan du kan fortolke candlesticks.

Hvad kan en candlestick vise?

 • Fortsættelse: tendensen holder sig støt uden problemer
 • Vending af trend: tendensen drejer sig om at stige til faldende eller omvendt
 • Ubeslutsom: kampen mellem købere og sælgere er stadig uafklaret
Tip: bullish & bearish: Bullish betyder stigning mens bearish betyder faldende.

Candlesticks som indikerer fortsættelsen af en tendens

bearish bullish continuation bar

Bullish og bearish continuation bars angiver en fortsættelse af tendensen. Vi kommer til at diskutere denne bullish continuation bar, mens denne bearish continuation bar har . Med bearish er det de samme egenskaber, men omvendt.

En bullish continuation bar er en stærk indikation på at tendensen vil fortsætte. Efter en bullish continuation bar, chancerne er høje for, at prisen fortsætter med at bevæge sig i samme retning. Denne bar er stærkere, når det åbne er nær det laveste punkt i baren, og det tætte er nær det højeste punkt. Den opadgående bevægelse er så meget stærk og har næppe modtaget nogen modstand fra sælgere. På billedet ser du både et eksempel på en  bullish continuation bar og en bearish continuation bar.

Faldende & stigende tre metoder

Faldende & stigende tre metoder viser en udvikling af tendensen på bullish eller bearish.

Det bullish mønster du ser til venstre kaldes de stigende tre metoder candlestick mønster. Den består af tre korte røde candlesticks indeklemt mellem to lange grønne candlesticks. Mønsteret viser, at på trods af noget pres fra sælgerne, er købere klart i kontrol.

Det bearish mønster til højre kaldes det faldende tre metode mønster. Her kan du bare se tre små grønne kroppe mellem to store røde candlesticks. Her ser du, at på trods af noget pres fra køberne opretholdt sælgerne kontrol. Begge mønstre er fortsættelses mønstre.

stigende faldende tre metoder lysestage

Candlesticks der indikerer en opadgående tendens

Disse candlesticks angiver en stigende eller bullish tendens. I denne situation kan det være attraktivt at købe. Her diskuterer vi følgende bullish candlesticks: hammer, bullish engulfing bar, bullish train tracks, piercing line, morning star eller three white soldiers.

Den lave test af hammer

hammer candlestick I den lave test af hammer, open and close er i den øverste halvdel af baren, mens prisen er flyttet betydeligt ned i den periode.

Farven betyder ikke noget med denne candlestick: pointen er, at på trods af et stærkt nedadgående pres har sælgerne ikke fulgt med på denne downward tendens. For en god lav test eller hammer skal øjeblikket for åbning og lukning være øverst på 1/3 af denne bar..

Denne downward  bevægelse er stoppet, og der er nu en god chance for, at flere købere kommer i spil: prisen vil derefter fortsætte med at stige.

Bullish engulfing bar

forex bullish engulfing bar Bullish Engulfing bar antyder en klar trend bevægelse.

Du kan se, hvordan den oprindelige downward bevægelse holdes tilbage, og hvordan købere får momentum.

Denne ændring kan ses over to bars med den første bar antyder en downward bevægelse.

Imidlertid efterfølges denne bar af en candlestick, hvor denne downward bevægelse afvises. Den anden bar skal opsluge hele baren. Denne bar skal også lukke mod den øverste del. Bevægelsen er stærkere, når denne candlestick er stor.

I så fald kan du tydeligt se, at de sælgere, der engang var i flertal, bliver slået af de købere, der nu er dominerende.

I nogle tilfælde kan en bullish engulfing bar også følge efter flere, mindre candlestick bars.

Bullish train tracks

bullish train tracks Train tracks består af 2 bars. Du kan støde på begge en bullish og en bearish train track candlestick. I dette billede, du kan se en bullish train track hvor en upward movement er afvist.

Bullish train track kan sammenlignes med den lave test. Med bullish train tracks, dette mønster er dog spredt over to candlesticks. Med en train track, det er meget vigtigt at denne bars er omtrent symmetrisk til hinanden, og at det høje og det lave er omtrent lig med hinanden. Når du fletter denne bars, danner de en lav test bar. Med dette mønster er der en god chance for, at prisen efterfølgende stiger yderligere.

Piercing line

piercing line candlestick bullish Denne candlestick mønster består af to bars. Du kan se hvordan  en lang rød er You can see how one long red candlestick efterfølges af en lang grøn candlestick.

I de fleste tilfælde kan du se en stor forskel mellem slutkursen for den første candlestick og åbningskursen for den anden lysestage. Lukning momentet for den anden bar skal være højere end halvdelen af denne body for den første bar.

Denne kombination viser stærkt pres fra købere. Prisen er skubbet op over den foregående dags middelpris.

Morning star

Ikke alle candlestick mønstre består af to candlesticks. Denne morning star mønster er en candlestick mønstre som består af tre candlesticks.

Den første candlestick er en lang rød candlestick. Dette efterfølges af en candle med en short body. Den tredje candle er en lang, grøn candlestick.

Vi kalder det middle candle af denne star. Body af denne candle overlapper ikke den første og sidste. Dette er et klart mønster, der indikerer, at køberne overtager fra sælgerne.

piercing line candlestick bullish

Three white soldiers

three_white_soldiers Denne sidste bullish candlestick mønster vi vil diskutere, er denne three white soldiers mønster. Denne mønster består af tre candlesticks i stedet for to.Med dette mønster ser du tre grønne candlesticks med en lille skygge. De tre candlesticks åbner højere hver gang sammenlignet med den forrige.

Denne candlestick kombination er et stærkt købssignal og viser, at købere vinder kampen.

Candlesticks der indikerer en downward tendens

Disse candlesticks indikerer en downward eller bearish tendens. I denne situation kan det være attraktivt at sælge. Her vi vil diskutere følgende bearish candlesticks: the high test, bearish engulfing bar, bearish train tracks, evening star, three black crows, og the dark cloud cover.

Den høje test eller inverse hammer

højetest Denne inverse hammer eller høje test er den modsatte form for lav test eller hammer. Dette candle kaldes også hanging man. I en høj test er det åbne og lukkede i den nederste halvdel af baren, mens prisen er steget betydeligt i den periode.

Farven betyder ikke noget: Pointen er, at trods stærkt upward pres har købere ikke formået at følge med den opadgående tendens. For en god højetest skal øjeblikket for åbning og lukning være i den nederste 1/3 af baren.

Den upward bevægelse er stoppet, og der er nu en god chance for, at flere sælgere kommer i spil: prisen vil derefter falde yderligere.

Bearish engulfing bar

Bearish_engulfing_bar Med en Bearish Engulfing bar du kan se, at sælgere overtager køberne. Efter dette vil prisen sandsynligvis falde. Du vil så se en mindre stigende bar efterfulgt af en stor faldende bar.

Det første candle har en lille grøn krop efterfulgt af en længere rød candlestick. Styrken af den bearish engulfing bar stiger, når den anden candlestick når en lavere værdi. Den bearish engulfing bar kan være en klar indikation af en vending af den generelle markedsbevægelse.

Den bearish engulfing bar er modstykket til den bullish engulfing bar.

Bearish train tracks

traintracks_forex i denne billede du kan se en bearish train track hvor en upward bevægelse er afvist.

Denne bearish train track kan sammenlignes med en høj test, men spread over to candles. Med et train track er det vigtigt, at bars er ret symmetriske over for hinanden, og at det høje og det lave er omtrent lig med hinanden.

Når du fletter disse bars, danner de en høj test bar. Med dette mønster er der en god chance for, at prisen fortsætter med at falde yderligere.

Evening star

Evening star sammenlignes med  bullish morning star. Denne candlestick mønstre inkluderer også tre candles.

I dette tilfælde er den midterste candlestick mellem en stor grøn candlestick og en stor rød candlestick.

Dette mønster viser en klar vending, hvor sælgerne overtager fra køberne. Hvis situationen tillader det, kan du placere en salgsordre her.

evening_star

Three black crows

three_black_crows Dette mønster er den modsatte version af disse three white soldiers. Dette candlestick mønster består også af tre candles.

Med dette mønster ser du tre på hinanden følgende røde candlesticks med en kort eller fraværende skygge. Hvert nyt candle åbner til en pris, der kan sammenlignes med den forrige. Imidlertid skubber sælgernes magt prisen længere ned.

Dette mønster kan være en klar indikation af starten på en  downward tendens. Det kan så være interessant at placere short salgsordrer.

Dark cloud cover

dark cloud cover Denne dark cloud cover candlestick mønster er modstykket til den bullish piercing linje. Titlen er passende valgt: den røde lysestage formidler en mørk sky over optimismen fra den foregående dag.

Dette candlestick mønster består af to candlesticks. For det første har du et stort, grønt candlestick, der viser en kraftig stigning. Dette efterfølges af et rødt candlestick, der oprindeligt åbner højere end det grønne candlestick, men lukker under midten af det grønne candlestick.

Dette mønster viser tydeligt, at prisstigningen ikke kan opretholdes. Sælgerne vinder over køberne, og prisen viser et klart fald. Dette kan være et godt tidspunkt at afgive en salgsordre.

Candlesticks som indikerer ubeslutsomhed

Nogle gange er der ingen klar tendens. Disse candlesticks i dette afsnit kan indikere ubeslutsomhed på markedet. Når der er ubeslutsomhed, er det sandsynligt, at markedet fortsætter med at bevæge sig i samme retning. I nogle tilfælde kan prisen også pludselig bryde kraftigt ud i den modsatte retning.

Inside bars

Forex_inside_bar Inside bars som bars, der passer inden for høj og lav i en tidligere bar. Indvendige barer viser niveauet af beslutsomhed: ingen ved mod hvilken retning prisen vil bevæge sig. Farven af bars er ikke vigtig i dette tilfælde. Efter en inside bar kan man forvente en stærk opad og nedadgående bevægelse.

Nogle gange er der double inside bars. Dette er en endnu stærkere indikation af ubeslutsomhed på markedet. Købere og sælgere kan ikke få prisen længere op eller ned, hvilket giver prisen en uklar retning for tiden. Et stærkt udbrud kan forventes. Til venstre ser du et eksempel på double inside bars.

Doji bars Spinning top

Forex_dojibar Med en doji bar, det åbne og lukke ligger næsten symmetrisk ved siden af hinanden, mens prisen er gået både op og ned. Dette er en indikation af stærk ubeslutsomhed, hvor kampen mellem købere og sælgere langt fra er forbi. Farven på en bar er ikke vigtig.

En Doji bar alene er ikke en god grund til at tage stilling. Vent derfor på nye candles, før du beslutter dig.

I kombination med denne bullish morning star eller bearish evening star, en Doji bar kan væres brugt som en åben investering.

Spinning top Hvordan kan man bruge candlesticks?

spinning_top Denne spinning top er også en candlestick som indikerer ubeslutsomhed. Med dette mønster ser du en små body med en stor skygge. Der er ingen klar prisbevægelse.

Du kan se, at købere og sælgere inden for perioden både har fået prisen til at stige og falde betydeligt. Alligevel er der stadig ingen klar vinder: der er en hvileperiode.

Hvordan kan man bruge candlesticks?

Det er muligt at bruge candlesticks hos næsten alle CFD-mæglere. I denne del af artiklen forklarer vi, hvordan du kan tilføje candlesticks til dit graph.

Brug af candlesticks med Plus500

Plus500 er en meget brugervenlig CFD-mægler hvor man kan handle valutapar med CFD’er. Har du lyst til at vide mere om denne CFD-mægler? Læs så denne artikel!

Klik på denne knap for at skifte mellem candlesticks/linje for at bruge candlesticks på Plus500.

candlesticks_Plus500

Candlesticks inden for MetaTrader

Som standard viser MetaTrader prisen som en glat linje. En linje giver dog kun lidt information, og det er derfor klogt at ændre dette til candlesticks. Du kan gøre dette let ved at trykke på candlesticks knappen.

MetaTrader_OHLC_bars

Tip: praksis med at genkende candlesticks Hvordan kan du bruge candlesticks til at tage en position?

Nedenfor kan du se et diagram over candlesticks Prøv at identificere de forskellige bars, navngiv dem og tænk over, hvad de betyder. Ved at øve lærer du at genkende candlesticks hurtigere og hurtigere, og du kan forudsige prisen mere præcist.

candlesticks graph 1: low test 2: inside bar 3: Doji bar 4: dojo bar 5: high test 6: train tracks

Candlesticks, eller price action, er gode indikationer på den næste forventede bevægelse.

Som det kan ses i eks.1 (svag lav test, næsten en Doji bar) er en candlestick aldrig afgørende i en bestemt retning. Det er vigtigt at overveje markedsforholdene, før en investering åbnes. Læs direkte, hvordan du genkender en tendens eller fortsætter med at lære i vores tekniske analyse kursus!

Har du lyst til at prøve candlesticks selv? Dette kan gøres uden risiko! Download en gratis investerings demo pakke og øv dig i at genkende disse mønstre:

 Hvordan kan du bruge candlesticks til at tage en position?

Når du har fundet et godt øjeblik til at åbne en investering, kan du bruge candlesticks til at planlægge din handels position. En position består altid af to vigtige elementer: en entry point og en stop loss. Denne entry point er det øjeblik, hvor du åbner en investering, og stop loss er det øjeblik, hvor du tager et tab, hvis positionen alligevel bevæger sig i den anden retning.

I dette eksempel åbner vi en position baseret på en hammer candlestick. Prisen på et valutapar er faldet i et stykke tid og berører nu et stærkt horisontal niveau. Det er her dette mønster dannes, hvilket kan indikere, at prisen nu vil stige.

Du kan derefter vælge at placere entry point lige over candlestick. Hvis prisen uventet bevæger sig i den anden retning, forhindrer du at åbne en tabsgivende position.

På samme tid kan du placere stop loss lige under candlestick.. Hvis din position åbner, og prisen bevæger sig i den anden retning alligevel, forhindrer du, at dine tab stiger yderligere.

Du kan derfor bruge candlesticks til at planlægge dine investeringer. På den måde minimerer du potentielle tab og maksimerer potentielle gevinster!

boarding_candlesticks

Hvor kommer candlesticks fra?

Candlesticks har en rig historie. Dens oprindelse kan findes i det 17. århundrede. Japanerne ønskede at øge overskuddet fra ris salg. Candlesticks hjælper med at analysere pris mønstre. Charles Down udvidede dette koncept i 1900 og bragte instrumentet til det niveau, vi kender i dag.

Candlesticks fokuserer udelukkende på ‘hvad‘. Candlesticks viser, hvad der sker, men prøv ikke at forklare det. Du kan derfor kun bruge lysestager til teknisk analyse. For at udføre en sådan analyse antager vi, at følgende liste over egenskaber er sandt:

 • Alle oplysninger vises i den aktuelle markedspris.
 • Forventninger og følelser driver markederne.
 • Markederne ændrer sig konstant.
 • Den aktuelle pris behøver ikke at være den faktiske eller indre værdi.

Extra: OHLC bars

candlestick forklaring En alternativ måde at vise price action på er de såkaldte OHLC-bars. OHLC-bars giver oplysninger, der kan sammenlignes med candlesticks; præsentationen er bare lidt anderledes. Med en OHLC-bars er bøjningen til venstre den pris, som perioden åbnede, og bøjningen til højre er den pris, hvor perioden lukkes.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!