Hvordan kan man købe American Express aktier?

American Express er en velkendt kreditkortudsteder. Fordi virksomheden også selv udsteder kreditkort, kan den også tag fordel af opkrævningen af renter. Virksomheden har også flere interessante samarbejder. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du bedst kan investere i American Express ved at købe aktierne.

Hvor kan man købe American Express aktier?

Inden du køber American Express aktier, er det vigtigt at sammenligne virksomheden med sine konkurrenter. Når en konkurrent som Visa opnår bedre resultater, kan det være klogere at købe disse aktier. For eksempel kan du undersøge, om virksomheden stadig kan tiltrække mange nye kunder.

Har du lyst til at købe American Express aktier? Du kan handle direkte med American Express-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for American Express aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for American Express aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for American Express lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på American Express? Grafen nedenfor viser, hvordan American Express s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om American Express:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om American Express.

Analyse af American Express:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge American Express-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan American Express-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for American Express de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på American Express gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at American Express vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for American Express, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Om American Express

Hovedkontoret for udbyderen af finansielle tjenesteydelser American Express, også kendt som Amex, er i New York. Dette firma er bedst kendt i vores land for at udstede kreditkort og rejsechecks. Siden 1958 har virksomhedens logo bestået af en gladiator eller centurion. Dette logo er afbildet på alle rejsechecks, betalingskort og kreditkort udstedt af virksomheden. Virksomheden er et af de mest kendte mærker i verden. Den største del af omsætningen sker i Amerika, nemlig 75%.

Historien om American Express

Virksomheden begyndte at udstede rejsechecks i slutningen af det nittende århundrede. Fra 1950 og fremefter udstedte American Express også kreditkort som en reaktion på udstedelse af kreditkort fra Diners Club. Virksomheden fokuserer hovedsageligt på de mere velhavende forbrugere. Der er også streng autorisation: Du skal have en anstændig indkomst for at kvalificere dig til den billigste kort variant.

Forhandlere opkræves et relativt højt gebyr. At acceptere American Express kort er derfor mindre attraktivt end at acceptere Visa eller Mastercard kort. Ved at opkræve et højere gebyr til købmænd kan American Express dog regelmæssigt forkæle sine kunder med ekstra point. American Express kunder optjener point for alt, hvad de bruger, som de kan booke sjove udflugter med.

Du kan også anmode om kreditkort med specielt tema fra American Express. For eksempel udsteder virksomheden kreditkort til flyselskaber, hotelkæder og endda forlystelsesparker, som du umiddelbart kan nyde unikke fordele med

buying American Express shares

Forskelle mellem Mastercard og Visa

American Express startede driften tidligere end sine konkurrenter Visa og Mastercard. Visa og Mastercard selskaberne udsteder ikke selv kreditkort og er kun licensgivere. Visa og Mastercard er kreditkort netværk. De overlader udstedelse af kreditkort til eksempelvis Rabobank og ING bank.

American Express udsteder kreditkort. Så virksomheden er både et kreditkort netværk og en kreditkortudsteder. American Express er også strengere for sine kunder end Visa eller Mastercard. Den indkomst, som American Express anmoder om for at være berettiget til et kreditkort, er højere end den indkomst, der kræves af Visa og Mastercard.

Desuden er kreditkortene American Express betalingskort. Det betyder, at kunderne altid skal betale deres kreditkort regninger fuldt ud. Det er ikke muligt at betale i rater, mens Mastercard og Visa tilbyder denne mulighed.

En fordel ved at udstede kreditkort er, at American Express kan tjene penge på renterne på udestående lån. Samtidig er der også en vigtig risiko, som du skal tage højde for, når du investere i American Express aktier: I dårlige tider er det mindre sandsynligt, at folk tilbagebetaler deres lån. Virksomheden kan miste penge på grund af dette.

Prisudvikling af American Express

Virksomheden lider hårdt af corona krisen. Også i tredje kvartal af 2020 brugte kunder mindre, hvilket resulterede i betydeligt lavere overskud. Resultaterne er dog ikke så dårlige som i andet kvartal. For eksempel faldt overskuddet med 39% i tredje kvartal, og faldet i andet kvartal var stadig 85%. Dette fremgår også af værdiansættelsen af aktien på børsen: i tredje kvartal 2020 vil aktiekursen stige.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *