Invester sikkert hos en udenlandsk børsmægler

Investering er grænseløs, hvilket gør det muligt for børsmægler partner, eller såkaldt broker, at tilbyde investeringskonti over hele verden. Kan du investere sikkert med en udenlandsk konto? Og hvad skal du være opmærksom på, når du vil investere hos en udenlandsk børsmægler?

Undersøg børsmægleren

Når du investerer i udlandet, er det især vigtigt at undersøge børsmægleren grundigt. Har du lyst til at vide, hvad de bedste parter er til online investering? Så tag et kig på vores liste over bedste børsmæglere:

Registrering

I Europa skal en udenlandsk børsmægler kun være registreret i ét Europæisk land for at kunne tilbyde sine tjenester overalt. Nogle finansielle tilsynsmyndigheder tager deres arbejde mere seriøst end andre. Det kan derfor være en god ide at tjekke nøje, om virksomheden ikke kører svindel.

Det samme gælder for lande uden for Europa: med en enkelt registrering kan en mægler levere deres tjenester i mange andre lande.

Invester aldrig med partner, der lover garanteret afkast. Husk, at når du investerer hos en udenlandsk part, kan du som altid miste hele dit indskud.

Fordele og ulemper ved at investere i udlandet

Udenlandske børsmæglere kan nogle gange tilbyde bedre handelsbetingelser uden at begrænse investeringsmulighederne. Desuden tilbyder udenlandske børsmæglere ofte bedre adgang til lokale markeder.

Det kan dog være sværere at kontakte en udenlandsk børsmægler. Tjek derfor altid, om og hvordan du kan nå børsmægleren. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du kan tale med mæglerens personale på et sprog, du er fortrolig med.

Tjek finanstilsynet

Mange børsmæglere har deres hovedkontor på Cypern; denne placering er ofte valgt på grund af skattefordele. Dette betyder dog ikke, at børsmægleren ikke er autoriseret af en regulator. Tag for eksempel CFD-mægleren Plus500; dets hovedkontor ligger i Haifa. Plus500CY Ltd authorized and regulated by CySEC (#250/14), Cypern finansielle vagthund.

Hvis en børsmægler er registreret hos en udenlandsk vagthund, er det vigtigt at finde ud af, hvad reglerne for denne regulator er. For eksempel, op til hvilket beløb er dine penge sikret hos børsmægleren? I det sjældne tilfælde, at en børsmægler går konkurs, er det vigtigt at vide, hvad der sker med dine penge.

Dobbelttjek pålideligheden

Hos en udenlandsk børsmægler er det især vigtigt at tjekke pålideligheden. Søg derfor flere oplysninger om børsmægleren online. Tjek desuden, hvad den relevante regulators regler er vedrørende investerings kontoen. På den måde kan du undgå ubehagelig overraskelser.

Sikring af kunders penge

Heldigvis træffer de fleste børsmæglere passende foranstaltninger for at beskytte kundernes midler. For eksempel Plus500, investorernes penge opbevares på separate konti, og virksomheden investerer ikke med disse midler. Som et resultat, i tilfælde af børsmæglerens fiasko, vil pengene ikke gå tabt.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *