Hvordan kan man købe Prada SpA-aktier?

Det Italienske luksus modehus Prada har specialiseret sig i håndtasker i læder, sko, tøj, parfume, rejsetilbehør og andet tilbehør. Hovedkvarteret for dette luksuriøse modehus ligger i Milano, Italien. Vil du selv investere i Prada? Denne artikel viser dig, hvordan og hvor du kan købe Prada aktier.

Hvordan kan man investere i Prada aktier?

Har du lyst til at købe Carlsberg aktier? Du kan handle direkte med Carlsberg-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0 € i gebyrer for Carlsberg aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion

Virksomhedens historie

I 1913 blev virksomheden grundlagt af brødrene Mario og Martina Prada. Dyre varer blev solgt i Fratelli Prada lædervarebutikken. Der blev også importeret Engelske damper bukser og håndtasker.

Miuccia Prada arvede virksomheden i 1978 og besluttede at begynde at lave rygsække. De første rygsække blev lanceret i 1979. Rygsækkene blev en kommerciel succes. Miuccia Prada og hendes forretningspartner Patrizio Bertelli søgte derefter engros regnskaber for deres tasker i luksuriøse stormagasiner og butikker over hele verden. I 1983 åbnede Prada en anden butik i centrum af Galleria Vittorio Emanuele.

Buy Prada shares

International ekspansion

I 1983 begyndte selskabets ekspansion. Der blev åbnet steder på fremtrædende indkøbscentre i Paris, London, Madrid og New York.

I 1984 blev der lanceret en skydedør, og i 1985 kom den klassiske Prada håndtaske på markedet. I 1989 blev der lanceret en indsamling af kvinder, der var klar til at blive taget i brug. Det var tegninger med smalle taljer og smalle bælter. De overdådige stoffer, rene linjer og grundfarver øgede Prada ‘s popularitet.

Dens originalitet gjorde Prada til et af de mest indflydelsesrige modehuse. Prada mærket blev et symbol på premium status i 1990’erne.

Klager over Prada: Black Face

I December 2018 var der klager over, at nyt tilbehør og displays i Prada-butikker ville indeholde billeder med sort ansigt. Prada blev tvunget til at fjerne tilbehør og skærm fra sine butikker. Rosen sprede sig online, da en New Yorker i et Facebook-indlæg beskyldte Prada for at bruge ” Sambo-lignende billeder. ” Prada besluttede at fjerne produkterne. I et tweet sagde Prada, at det afskyr alle former for racisme og racistiske billeder, og at det aldrig havde til hensigt at fornærme nogen.

Denne form for nyheder pletter Pradas omdømme og kan lægge pres på aktiekursen. Derfor, hvis du vil investere i Prada, er det vigtigt at følge de seneste nyheder nøje. På denne måde kan du undgå at miste en masse penge, når aktiekursen tager en næse.

Stærk genopretning af aktiekurser i 2020

I januar 2021 meddelte Prada, at det igen var blevet et rentabelt selskab inden udgangen af 2020. Dette skyldes til dels det stærke opsving i Kina. Salget er nu helt genoprettet. I januar 2021 er salget på samme niveau som før pandemien startede. I de sidste to måneder af 2020 steg selskabets aktier til den højeste pris siden 2015. Denne vækst vil sandsynligvis fortsætte i 2021. At købe Prada aktier er derfor absolut værd at overveje.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *