Hvordan kan man købe Morgan Stanley aktier?

Morgan Stanley er en kendt Amerikansk bank med en lang historie. En investering i Morgan Stanley aktier kan derfor blive god: men hvad skal du være opmærksom på, når du vil investere i Morgan Stanley aktier? I denne artikel vil vi diskutere den bedste metode til at investere i Morgan Stanley, og vi vil også vise dig den seneste aktiekurs i virksomheden.

Hvor kan man købe Morgan Stanley aktier?

Har du tillid til Morgan Stanley’s fremtid? Faktum er, at det er en smart bank, der tilpasser sig godt til den seneste udvikling. For eksempel har virksomheden foretaget flere opkøb: Virksomheden købte e-Trade og Eaton Vance, som de håber at opnå bedre forretningsresultater med.

Tror du også, at Morgan Stanley’s rentabilitet fortsat vil stige i fremtiden? I så fald kan det være attraktivt at købe Morgan Stanley aktier direkte. Har du lyst til at købe Morgan Stanley aktier? Du kan handle direkte med Morgan Stanley-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er aktiekursen på Morgan Stanley?

Er du nysgerrig efter, hvordan aktien i Morgan Stanley udvikler sig? Nedenstående diagram viser den pris, til hvilken du kan handle CFD aktier i Morgan Stanley.

Om virksomheden Morgan Stanley

Den Amerikanske bank Morgan Stanley, der har hovedkontor i New York City, New York, har tre hove aktiviteter:

  • The Institutional Securities – division er ansvarlig for handel med værdipapirer, råvarer og finansielle derivater for kunder og for dens konto. Det bringer også virksomheder til markedet, placerer lån på markedet og rådgiver store virksomheder om fusioner.
  • The Wealth Management afdeling leverer kapitalforvaltning til velhavende private.
  • The Investment Management – division beskæftiger sig med kapitalforvaltning. Dette gøres med traditionelle investeringsfonde, investeringer i ejendomme og investeringer i private equity.

Virksomhedens historie

I 1935 var det forbudt at drive både som kommerciel bank og privat bank på samme tid. I det år blev forretningsbanken Morgan Stanley oprettet som en spin-off fra banken JPMorgan & Co. Efter en fusion i 1997 af denne handelsbank med Dean Witter Reynolds og Sears Roebucks kreditkortselskab Discover var firmaets navn ændret til Morgan Stanley Dean Witter Discover & Company. I 2001 blev firmaets navn ændret igen til Morgan Stanley.

Morgan Stanley løb ind i økonomiske vanskeligheder i 2008 under kreditkrisen. Disse problemer kunne ikke løses ved at reducere risikable investeringer. For at redde Morgan Stanley blev virksomheden omdannet til et finansielt holdingselskab. Virksomheden kunne nu låne penge i den centralamerikanske bank. Derudover købte en stor Japansk bank en andel på 21% i virksomheden. Banken betalte 21 mia. USD for dette.

I 2008, Citigroup en konkurrent til Morgan Stanley, løb ind i økonomiske vanskeligheder. En andel på 51% af Citigroups aktie division blev solgt til Morgan Stanley. Efterfølgende fortsatte de to selskaber som Morgan Stanley Smith Barney. I 2020 besluttede City Group at sælge alle resterende aktier til Morgan Stanley. Navnet på aktivforvaltning virksomheden blev ændret til Morgan Stanley Wealth Management.

Virksomheden offentliggøres

I 1942 blev virksomheden noteret på New York Stock Exchange.

Morgan Stanley idømmes en bøde for prismanipulation

I December 2019 meddelte sanktionskomitéen for den franske regulator, at handelsbanken Morgan Stanley var blevet idømt en bøde på 20 millioner euro for mistanke om prismanipulation.

Den 16. juni 2015 ville handelsbanken have købt mange statsobligation kontrakter på et kvarter. Disse kontrakter blev købt med det formål kunstigt at hæve prisen på Belgiske og Franske statsobligationer. Efter prisstigningen blev obligationerne solgt aggressivt. En fremtidens kontrakt ville også have været genstand for manipulation. Morgan Stanley kalder påstandene for uberettigede og uforholdsmæssige. Handelsbanken ankede derfor bøden.

Det er klogt at holde godt øje med denne type nyheder, når man overvejer en investering i Morgan Stanley aktier. Negative nyheder kan lægge pres på aktiekursen, hvilket gør det mindre attraktivt at købe aktier.

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *