Hvordan kan man købe Citigroup aktier?

Citigroup er en stor Amerikansk bank. Ifølge Forbes var virksomheden den største virksomhed i verden i både 2000 og 2007. Citigroup er blandt top 5 af de største banker i verden. Andre banker i top 5 inkluderer Deutsche Bank og UBS. Med hensyn til sine aktiviteter på kapital markedet er banken en ægte verdensleder. Banken er også stærk i obligations og aktieemissioner. Banken har hovedkontor i New York.

Vil du investere i denne store bank? I denne artikel kan du læse, hvordan man kan købe Citigroup aktier.

Hvordan kan MAN købe Citigroup aktier?

Citigroup ses i dag som en rimelig stabil og stærk aktie. Under kriser kan aktiekursen falde et stykke tid. Investorer frygter derefter, at mange organisationer og mennesker, der har lånt penge, ikke vil være i stand til at betale deres lån tilbage. Når disse misligholdelse er lavere end forventet, kan aktiekursen muligvis komme sig. Især under denne slags kursfald kan det være attraktivt at købe Citigroup aktier.

Har du lyst til at købe Citigroup aktier? Du kan handle direkte med Citigroup-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Citigroup aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Citigroup aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Citigroup lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Citigroup? Grafen nedenfor viser, hvordan Citigroup s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Citigroup:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Citigroup.

Analyse af Citigroup:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Citigroup-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Citigroup-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Citigroup de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Citigroup gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Citigroup vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Citigroup, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Fødslen af Citigroup

Citigroup blev grundlagt i oktober 1988. Efter virksomhedens grundlæggelse fusionerede Citicorp og Travelers Group. Citicorp var et stort bank selskab, der var aktiv i 100 lande. Rejsegruppen tilbød en bred vifte af finansielle tjenester: kreditkort, livs- og skade forsikring, forbrugerkreditter og værdipapirhandel. De to fusionspartnere havde en samlet balance værdi på 700 milliarder dollars. Efter fusionen var virksomheden i stand til at ekspandere hurtigt.

Køb af Citigroup-aktier

Banamex erhvervelse

I 2001 erhvervede Citigroup Banamex. Dette er den anden bank i Mexico. 12,5 milliarder dollars blev betalt for overtagelse. Banken købte Banamex for at gøre det muligt at ekspandere til Mexico. Derudover ønskede banken at få adgang til de 21 millioner mexicanere, der bor i USA.

Banken havde været aktiv i Mexico siden 1929. Alle mexicanske banker, herunder Banamex, blev nationaliseret i 1981. Som en af de få udenlandske banker fik banken tilladelse til at forblive aktiv i Mexico.

En stor bøde for Citigroup

I 2017 blev Citigroup idømt en bøde på 11,5 millioner dollars. Hvorfor? I årevis, mellem 2011 og 2015, havde banken givet forkert rådgivning til et antal kunder. Mæglere og investorer modtog den forkerte rådgivning om at købe visse aktier. Dette mens banken faktisk ønskede at råde dem til at sælge aktierne.

Dette skete på grund af en teknisk defekt. Tilsynsmyndigheden advarede banken flere gange. Banken reagerede ikke tilstrækkeligt, og problemerne blev ikke løst.

Citigroup i øjeblikket

Denne førende udbyder af finansielle tjenester har cirka 200 millioner kunder konti under ledelse. Disse kunder konti er spredt over mere end 100 lande. Virksomheden tilbyder virksomheder, offentlige institutioner, agenturer og enkelt personer en bred vifte af finansielle produkter og tjenester.

Eksempler på disse tjenester er udlån, virksomheds bank, investeringsbank, privat bank, værdipapir mægling og kapitalforvaltning.

Bankens enheder

Citigroup har tre forretnings enheder. De to vigtigste enheder er Global Consumer Banking og Institutional Clients Group. Sidstnævnte har hovedsagelig virksomheder og institutionelle investorer som kunder. Med hensyn til omsætning er begge grupper sammenlignelige i størrelse. Den sidstnævnte gruppe er dog mere rentabel. Den tredje enhed er Citi-Holdings. Dette er den gruppe, hvor virksomhedens ikke-kerneaktiviteter er placeret.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *