Hvordan kan man købe Citigroup aktier?

Citigroup er en stor Amerikansk bank. Ifølge Forbes var virksomheden den største virksomhed i verden i både 2000 og 2007. Citigroup er blandt top 5 af de største banker i verden. Andre banker i top 5 inkluderer Deutsche Bank og UBS. Med hensyn til sine aktiviteter på kapital markedet er banken en ægte verdensleder. Banken er også stærk i obligations og aktieemissioner. Banken har hovedkontor i New York.

Vil du investere i denne store bank? I denne artikel kan du læse, hvordan man kan købe Citigroup aktier.

Hvordan kan MAN købe Citigroup aktier?

Citigroup ses i dag som en rimelig stabil og stærk aktie. Under kriser kan aktiekursen falde et stykke tid. Investorer frygter derefter, at mange organisationer og mennesker, der har lånt penge, ikke vil være i stand til at betale deres lån tilbage. Når disse misligholdelse er lavere end forventet, kan aktiekursen muligvis komme sig. Især under denne slags kursfald kan det være attraktivt at købe Citigroup aktier.

Har du lyst til at købe Citigroup aktier? Du kan handle direkte med Citigroup-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er den nuværende aktiekurs i Citigroup?

Prisen på en bankaktie er cyklisk og kan derfor være ustabil. Grafen viser kursudviklingen på CFD aktien Citigroup. Med knapperne kan du direkte åbne en position på aktien.

Fødslen af Citigroup

Citigroup blev grundlagt i oktober 1988. Efter virksomhedens grundlæggelse fusionerede Citicorp og Travelers Group. Citicorp var et stort bank selskab, der var aktiv i 100 lande. Rejsegruppen tilbød en bred vifte af finansielle tjenester: kreditkort, livs- og skade forsikring, forbrugerkreditter og værdipapirhandel. De to fusionspartnere havde en samlet balance værdi på 700 milliarder dollars. Efter fusionen var virksomheden i stand til at ekspandere hurtigt.

Køb af Citigroup-aktier

Banamex erhvervelse

I 2001 erhvervede Citigroup Banamex. Dette er den anden bank i Mexico. 12,5 milliarder dollars blev betalt for overtagelse. Banken købte Banamex for at gøre det muligt at ekspandere til Mexico. Derudover ønskede banken at få adgang til de 21 millioner mexicanere, der bor i USA.

Banken havde været aktiv i Mexico siden 1929. Alle mexicanske banker, herunder Banamex, blev nationaliseret i 1981. Som en af de få udenlandske banker fik banken tilladelse til at forblive aktiv i Mexico.

En stor bøde for Citigroup

I 2017 blev Citigroup idømt en bøde på 11,5 millioner dollars. Hvorfor? I årevis, mellem 2011 og 2015, havde banken givet forkert rådgivning til et antal kunder. Mæglere og investorer modtog den forkerte rådgivning om at købe visse aktier. Dette mens banken faktisk ønskede at råde dem til at sælge aktierne.

Dette skete på grund af en teknisk defekt. Tilsynsmyndigheden advarede banken flere gange. Banken reagerede ikke tilstrækkeligt, og problemerne blev ikke løst.

Citigroup i øjeblikket

Denne førende udbyder af finansielle tjenester har cirka 200 millioner kunder konti under ledelse. Disse kunder konti er spredt over mere end 100 lande. Virksomheden tilbyder virksomheder, offentlige institutioner, agenturer og enkelt personer en bred vifte af finansielle produkter og tjenester.

Eksempler på disse tjenester er udlån, virksomheds bank, investeringsbank, privat bank, værdipapir mægling og kapitalforvaltning.

Bankens enheder

Citigroup har tre forretnings enheder. De to vigtigste enheder er Global Consumer Banking og Institutional Clients Group. Sidstnævnte har hovedsagelig virksomheder og institutionelle investorer som kunder. Med hensyn til omsætning er begge grupper sammenlignelige i størrelse. Den sidstnævnte gruppe er dog mere rentabel. Den tredje enhed er Citi-Holdings. Dette er den gruppe, hvor virksomhedens ikke-kerneaktiviteter er placeret.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *